-
مقامات دولتی برای پرده پوشی نقشی که خود در تخریب محیط زیست دارند، علاوه بر وجود تحریم های اقتصادی، فاجعه زیست محیطی موجود در ایران را به وضعیت جوی و جغرافیایی ایران که گویا اجتناب ناپذیر است، نسبت می دهند.
-
اما سئوال این است آیا باز گذاشتن دست شرکت های وابسته به سپاه پاسداران و مراکز مذهبی، مدیران و مقامات بالای حکومتی، افراد وابسته به مراکز قدرت، برخورد امنیتی به آب و جنگل ها، مانورهای نظامی نیروهای مسلح و دهها مورد مشابه دیگر، که همگی نقش اساسی در تخریب محیط زیست دارند ربطی به وضعیت جوی و جغرافیائی ایران و یا وجود تحریم های اقتصادی دارد؟ آیا باز گذاشتن دست بخش خصوصی در اینکه با اهداف سود جویانه، هر بلایی را که خواستند بر سر محیط زیست بیاورند ربطی به شرایط جوی و تحریم ها دارد؟
-
در حین اینکه پیشگیری از آتش سوزی جنگل ها و اطفای حریق آنها، جدی گرفته نمی شود، در همان حال بازار سوداگری تبدیل جنگل به زمین قابل فروش رونق گرفته است. قطع درختان برای ساخت و ساز، ویلاسازی و شهرک سازی و جاده سازی نظامی و پادگان سازی در چند سال گذشته سیر صعودی داشته است. در سالهای اخیر که غبارهای ناشی از ورود ریزگردها به فضای ایران افزایش یافته است، نابودی این جنگل ها نقش اساسی در آلوده تر شدن فضای شهرهای غربی ایران داشته اند.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
کارشناسان می گویند اگر روند تخریب جنگل های حوزه زاگرس و جنگل های استان گلستان چه در نتیجه آتش سوزی ها و چه در نتیجه قطع درختان جنگلی با اهداف سودجویانه، با همین آهنگ فعلی ادامه یابد، تا ۱۰ سال آینده اثری از جنگل در غرب ایران و در استان گلستان باقی نخواهد ماند. در ایران سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل ها تخریب می شوند یا کیفیت خود را از دست می دهند.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
جمهوری اسلامی عامل تعمیق فاجعه زیست محیطی