ارسال


در باب کارگر پناهیِ سپاه پاسداران

این روزها خبرگزاری تسنیم یکی از مراکز خبریِ وابسته به سپاه پاسداران، در "پشتیبانی از کارگر و حقوق کارگری"، گوی سبقت را از همگان ربوده است. هر جا حرکت و اعتراضی هست، سر و کله گزارشگران این خبرگزاری و بسیجی های پادویشان پیدا است. رویدادهای مربوط به اعتصاب کارگران هفت تپه را در جزئیات و جانبدارانه منعکس می کند. سیمنار برگزار می کند، از نمایندگان کارگران و صاحبنظران در مورد شرایط کار و زندگی کارگران نظر خواهی می کند. به عنوان مثال به عبارتهای زیر به نقل از آخرین مطالب درج شده در سایت این خبرگزاری توجه کنید تا گوشه ای از اهداف پشت پرده و فریبکارانه این مافیای اقتصادی روشن شود.

تسنیم در ضرورت افزایش دستمزد کارگران می نویسد: چطور افزایش ۱۰باره قیمت محصولِ کارفرما قانونی، ولی افزایش ۲باره مزد کارگران غیرقانونی است؟ دولت موظف است معیشت کارگر را تامین کند. در جای دیگر می گوید: مقایسه دستمزد کارگران در سال 92 و 99 به‌همراه قیمت کالاها در این دو سال، نشان می‌دهد علی‌رغم رشد 4.5 برابری مزد کارگران طی این 7سال، قدرت خرید آنها 2.5 برابر کم شد و فاصله مزد با سبد معیشت از 1.2 میلیون تومان در سال 92 به 3.2 میلیون در سال 99 رسید.

گروه کارگری در کمیته تعیین دستمزد هیچ اهرم فشاری ندارد که بتواند حرف‌های خودش را به کرسی بنشاند. این کمیته از ۹ عضو تشکیل شده است. ۳ نفر به عنوان نماینده دولت، ۳ نفر نماینده کارفرمایان و ۳ نفر دیگر به عنوان نمایندگان جامعه کارگری در این کمیته حضور دارند. دولت بزرگ‌ترین کارفرما در کشور است و هرموقع مواضع کارفرمایان به خطر می‌افتد، دولت احساس خطر می‌کند. در این صورت آن‌ها با ۶ رای که دارند، هرچه را می‌خواهند تصویب می‌کنند و نماینده کارگران حتی اگر مخالف هم باشند، باز هم نمی‌توانند کاری را پیش ببرند.سفره کارگران کوچک‌تر شده است و شکاف درآمد و هزینه بزرگ‌تر.

در پی کوچک شدن بی‌سابقه سفره حقوق‌بگیرانِ ثابت؛ دولت با استفاده از مسئولیت‌هایی که در قبال کارمندان و بازنشستگان داشت، طی سال گذشته و جاری رأساً اقدام به ترمیم حقوق آنها کرده است و در همین راستا افزایش 50درصدی حقوق کارمندان و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی علاوه بر افزایش سالانه حقوق آنها انجام شده است.اما در این بین جمعیت 14میلیون‌نفری کارگران (40 میلیون نفر با احتساب اعضای خانواده) از قلم افتاد .

این عبارات و بسیاری حقایق دیگر، با حرارت تمام از زبانِ گزارشگران این خبرگزاری جاری می شود. انگیزه این فریبکاری هر چه باشد، خیز برداشتن برای تصرف بیشتر بنگاههای اقتصادی، تدارک تصرف کامل نهادهای قدرت در سال آتی، یا هر انگیزه دیگری، تسنیم با اینگونه ریاکاریها نمیتواند خاک به چشم کارگران بپاشد. حقایق مربوط به رابطه سپاه پاسداران با کارگران، آنقدر به سادگی در دسترس است که مجالی برای فریبکاری تسنیم باقی نمی گذارد. این خبرگزاری در کنار دهها موسسه تبلیغاتی، خبری و فرهنگی از جاده صاف کُن های گسترشِ اقتصاد مافیائی سپاه پاسداران است.

کارگران آگاه به خوبی می دانند که اگر تسنیم اخبار مربوط به مبارزات کارگرانِ شرکت هفت تپه را با آب و تاب نقل می کند، اگر در جریان مبارزات کارگران هفت تپه، عناصر بسیجی را به صفوف کارگران مبارز می فرستد، به این دلیل است که دندانش را برای تصرف این مرکز تولیدی تیز کرده است. امام جمعه شوش همراه با تعدادی از بسیجی هایش در جمع کارگران اعتصابی هفت تپه به صراحت گفت،"شرکت باید به یک نهاد دولتی و یا توانمند مثل بنیاد مستضعفان و سپاه واگذار شود " و بالاخره معلوم شد که همه‌ی به تعویق انداختن‌ها، همه‌ی سکوت مقامات دولتی و همه‌ی نمایش دادگاه اختلاس‌گران هفت تپه برای این بود که دستِ آخر به کارگران بگویند که بدیل ما در مقابل اسد بیگی، بنیاد مستضعفان و یا سپاه است.

سپاه پاسداران در حالی برای زندگی و معیشت کارگران در موسساتی که در آنها مسئولیتی ندارد دل می سوزاند، که خود با آزادی عملِ بدون حد و مرز، به استثمار کارگران می پردازد. یک قلم، کلیه کارگران مؤسساتی که تولیدات تسلیحاتی دارند و وابسته به سپاه پاسداران و ارتش هستند، مشمول قانون کار نیستند و هیچ قانونی در همین حد نیم بند آن وجود ندارد. در موسسات تحت کنترل سپاه پاسداران، کارگران هنگام استخدام باید متعهد شوند که اقدام به اعتصاب و ایجاد تشکل نخواهند کرد. اخراج کارگران در این مراکز بدون تسویه حساب صورت می گیرد. سطح دستمزدها پائین اند و همین دستمزد ناچیز هم به موقع پرداخت نمی شود. این در حالی است که پروژه های تحت کنترل سپاه بویژه در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی، از سودآورترین بخشهای اقتصاد ایران هستند.

استخدام کارگران به صورت "قراردادی" و یا "پیمانکاری" با حداقل دستمزد و مزایا، گنجانیدن شروط غیر انسانی در متون قرارداد، خارج سازی کارگران از پوشش قوانین سراسری کار ، لحاظ کردن عدم حق هر گونه اعتراض و اعتصاب و ممنوعیت ایجاد تشکل های صنفی در شروط استخدام، از غیرانسانی ترین مجازات های پیش بینی شده توسط کارفرمایان سپاه پاسداران در مقابله با کارگران است. کارگران در این بخشها در شرایط بسیار نامناسب محیطی، بهداشتی و ایمنی، ناچار به کار هستند. قرارگاه خاتم الانبیاء و شرکتهای زیر مجموعه آن که یکی از بزرگترین غولهای اقتصاد خاورمیانه و آسیای مرکزی است، قدرت و نفوذ خود را از استثمار وحشیانه صدها هزار کارگرِ محروم از ابتدائی ترین حقوق، به دست آورده است. اعتراض در موسسات وابسته به این قرارگاه، مجازات اخراج بدون تسویه حساب و بدون پرداخت مزد را به دنبال دارد. کارگران به دلیل نگرانی از بیکار شدن و تحت مقرارت و انضباط پادگانی، ناچار به سکوت و تحمل وضعیت نامطلوب کاری و فشار های عمیق روحی و روانی ناشی از عدم احساس امنیت شغلی و چنین فضای کاریی می باشند. با چنین کارنامه ای خبرگزاری تسنیم چه کسی را می خواهد بفریبد؟

10.1.2021




ما را دنبال کنید

تویتر Find us on youtube Follow us on google+ Follow us on facebook CPIran_mailing address
Result