همزمان با شیوع بیماری کرونا(کووید-۱۹)، دکتر فرشته زینی وند؛ پژوهشگر مطالعات آموزش و پرورش رژیم جمهوری اسلامی، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داد، به بررسی اهمیت آموزشهای مجازی پرداخته و پیشنهادهای کاربردی و راهگشایی را به معلمان برای استفاده تدریس مجازی موفق ارائه کرده است. وی «گوشی هوشمند را در دسترسترین وسیله در بین معلمان و دانشآموزان در اتصال به اینترنت را برای جستجوی اطلاعات و تمرینات درسی و نیز استفاده از شبکهها ی اجتماعی بیشترین میزان استفاده را در میان معلمان و دانش آموزان دانست.»
عنوان «شاد» مخفف «شبکه اجتماعی دانش آموزی» می باشد که به گفته مسئولین وزارت آموزش و پرورش رژیم اسلامی، «سامانه ای است تخصصی برای آموزش مجازی دانش آموزان.» اما طرح ایده آموزش مجازی، برای معلمان و دانش آموزان مناطق محروم با توجه به اینکه از امکانات تحصیل مجازی محروم هستند مشکل ساز شده است.
خانم «کاظمی» یک معلم است که به تعدادی از دانش آموزان منطقه «ملاشیه» که یکی از مناطق کم برخوردار و حاشیه اهواز است، آموزش می دهد بر این باور است که «بسیاری از دانش آموزان در این مناطق گوشی موبایل، لپتاپ، تبلت ندارند با توجه به این مسأله امکان دسترسی آنها به آموزش های آنلاین و مجازی غیر ممکن است.»
در مناطق محروم، آموزش به شیوه مجازی یا حضوری با توجه به طبقاتی شدن آموزش و نابرابری در کل نظام آموزشی در مدارس ایران تحت سلطه رژیم اسلامی، تفاوت چندانی ندارد. مریم مرادی معلم پایه سوم ابتدایی در «رودهن» در این باره به «ایران» گفت «در منطقهای که من درس میدهم بیشتر دانشآموزان تلفن همراه هوشمند ندارند، آنها از تلفن پدر یا مادرشان استفاده میکنند، اما برخی خانوادهها هم تلفن همراه معمولی دارند، آنهایی هم که تلفن هوشمند دارند مشکل خرید بستههای اینترنتی را دارند.»
در فروردین ماه سال جاری محسن حاجی میزایی به خبرنگار تسنیم گفت «۳۰ درصد مناطق آموزشی و مدارس دسترسی ارتباطی برای برقراری آموزشهای مجازی را ندارند.» مضافآ در استان سیستان و بلوچستان ۴۰ در صد از دانش آموزان و ۱۵ در صد از معلمان به اینترنت دسترسی ندارند و به این ترتیب از محتوای «آموزشی، پرورشی و پژوهشی.» آموزش های مجازی محروم هستند.
«رضا خیبری» معلم یک مدرسه در استان خراسان شمالی است. او که در روستای هندلآباد منطقه تبادکان۳۰کیلومتری مشهد درس میدهد میگوید « ٢٧ دانشآموز کلاس اول دارم که فقط دو خانواده دانشآموزانش دسترسی به تلفن هوشمند دارند، البته این فقط قسمت کمرنگ مشکلات خانوادهها در آموزش مجازی در روستاها است. مسأله اصلی این است که روستا اینترنت ندارد و دانشآموزان مجبورند کیلومترها راه بیایند تا به روستاهایی برسند که به شبکه اینترنت وصل هستند.»
فاکت های واقعی و روزمره فوق از مناطق محروم، گویای شرایط سخت و اسفباری است که همزمان با شیوع بیماری کرونا به معضل غیر قابل حلی برای دانش آموزان، در مناطق محروم ارتقاء یافته که در مواردی منجر به ترک تحصیل تعدادی از آنها شده و خواهد شد.
متأسفانه عواقب بیماری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی و تدریس به شیوه آموزش مجازی، منبع در آمد ثابت معلمان غیر رسمی را قطع کرده است. از جمله مربیان مهد کودک ها که چندین هزار نفر از آنها شغل خود را از دست داده اند و هیچگونه درآمدی ندارند.
یکی از معلمان حق التدریس که دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات از دانشگاه سراسری است به خبرگزاری ایلنا، میگوید «امثال من با سطح تحصیلات بالا، باید ساعتی کار کنیم و نگران باشیم که در هر بحرانی، بیکاری قبل از هر کس ما را گرفتار کند؛ در شرایطی که از دانش و تخصص ما برای آموزش دانش آموزان استفاده میکنند، چرا ما را رسمی نمیکنند تا ما نیز از حق و حقوق قانونی خود بهرهمند باشیم.»
مربیان مهد کودک که پیش از این هم گلایه داشتند که هیچ حامی برای تحقق حق و حقوق خود ندارند و عموماً بدون بیمه در مهدهای کودک مشغول به کار هستند، اکنون عمدتاً بیکار و بدون حقوق رها شدند. یکی دیگر از مربیان مهد کودک در خیابان یوسف آباد تهران، به خبرنگار مهر، گفت «ما ۱۵ نفر مربی و کارمند در مهد هستیم که فقط دو نفر ما توانستند از بیمه بیکاری استفاده کنند. بقیه ما در این مدت مبالغ کمی از اولیا به عنوان عیدی دریافت کردیم.»
موارد فوق بخش کوچک اما در عین حال مشقت باری است که مجریان سیستم نظام سرمایه داری حاکم در ایران، بر مربیان مهدکودک اعمال می کنند که قرار است توسط آنها سلامت روانی و جسمی کودکانی در مراکز آموزشی ارتقاء یابد، اما آنها از کمترین امکانات شغلی خود برخوردار نیستند.
به گزارش ایرنا، «مسیب زاده» مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش رژیم، گفت «درحال حاضر در شبکه شاد طرح"هر منزل یک مسجد"مطرح شده که دانش آموزان هنگام نماز جماعت با خانوادهها عکسهای خود را برای این کانال ارسال میکنند تا دیگر دانشآموزان نیز بهره مند شوند. مضافآ آموزش و پرورش از سالها پیش قصد راه اندازی مراکز دارالقرآن داشت که این اتفاق در بستر شبکه «شاد» میسر شد.»
از قرار معلوم شیوع بیماری کرونا برای رژیم ارتجاعی حاکم بر ایران، چندان خالی از لطف هم نبوده به نحوی که مبلغان دینی رژیم اسلامی، از شبکه «شاد» مخاطبان خود را شناسایی و از تأثیر گذاری دعوت به اسلام، از این کانال اطمینان حاصل خواهند کرد.
جریان چپ، سوسیالیست و سرنگونی طلب مخالف فاشیسم اسلامی حاکم بر ایران نیز، به سهم خود بایستی از شبکه های سراسری فعالانە حضور یابد و ضمن افشای سیاست های ارتجاعی - مذهبی رژیم جمهوری اسلامی در همە عرصەها، بویژە در عرصە آموزش و پرورش، بديلى انقلابى در برابر فرهنگ ارتجاعى و پوسيدۀ تحميلى و در رأس آن تبعیض بر مبنای جنسیت در مدارس و مراکز آموزشی را خنثى و بدیل انقلابی را بە جامعە ارائە دهد.
۵ / ۱ / ۲۰۲۰
|
|