480 حمله هوایی و زمینی اسرائیل به سوریه در 73 ساعت! بی سابقه در نیم قرن اخیر
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، ارتش اسرائیل در دو روز پیاپی، به شکلی بیسابقه در ۵۰ ساله اخیر، پایگاههای نظامی، تجهیزات نیروی دریایی و انبارهای تسلیحاتی و فرودگاههای نظامی سوریه را هدف بمباران هوایی و حملات زمینی قرار داده است.
ارتش اسرائیل سهشنبه ۲۰ آذر اعلام کرد در دو روز پیاپی ۴۸۰ حمله به نقاط مختلف سوریه انجام داده و در این حملهها انبارهای استراتژیک تسلیحات سوریه و مراکز و تجهیزات نظامی را هدف قرار داده است.
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل نیز اعلام کرد نیروی دریایی این کشور، ناوگان دریایی ارتش سوریه را منهدم کرده است.
به گفته ارتش اسرائیل، از ۴۸۰ حمله جدید این کشور به سوریه، ۳۵۰ حمله با هواپیماهای جنگنده صورت گرفت که پایگاههای هوایی، سامانههای ضدهوایی، موشکها، پهپادها، هواپیماهای جنگنده، تانکها و سایتهای تولید سلاح ارتش سوریه را در دمشق، حمص، طرطوس، لاذقیه و پالمیرا هدف قرار دادند. بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، سایر حملهها شامل عملیات زمینی بود که انبارهای تسلیحاتی، ساختمانهای نظامی و پرتابگرهای ارتش سوریه را هدف قرار داد.
نیروی دریایی اسرائیل نیز با دهها موشک دریا به دریا به تاسیسات نیروی دریایی سوریه که ۱۵ کشتی نظامی در آن مستقر بودند حمله کرد. همچنین برای نخستین بار در ۵۰ سال اخیر، از زمان جنگ یوم کیپور در اکتبر ۱۹۷۳، شامگاه شنبه ۱۷ آذر نیروهای زمینی اسرائیل با عبور از منطقه حائل غیرنظامی در مرز با سوریه که تحت کنترل سازمان ملل است، وارد خاک سوریه شده و در مواضعی که ارتش سوریه تخلیه کرده، مستقر شدهاند. ارتش اسرائیل در روزهای اخیر کنترل ۴۰۰ کیلومتر مربع از منطقه حائل در بلندیهای جولان را تحت کنترل خود درآورده است.
مقامهای اسرائیل میگویند ارتش این کشور با هدف جلوگیری از دستیابی گروههای اسلامگرای افراطی به انبارهای تسلیحات ارتش سوریه، این حملهها را انجام داده است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، با تاکید بر اینکه کشورش قصد دخالت در امور داخلی سوریه را ندارد، خاطرنشان کرد اسرائیل قطعا برای تضمین امنیت خود، هر اقدامی را انجام خواهد داد. نتانیاهو همچنین از تمایل اسرائیل برای برقراری رابطه با مخالفان حاکم بر دمشق سخن گفت، اما تاکید کرد این گروهها نباید به جمهوری اسلامی اجازه دهند که دوباره به سوریه بازگردد.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد پیشروی اسرائیل در بلندیهای جولان، ناقض توافق ۱۹۷۴ برای تشکیل این منطقه حائل است.