گزارش کانون نویسندگان ایران از اعتراض بیش از هزار نویسنده به سرکوب میلیونها فلسطینی
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
بیش از هزار نویسنده با امضای نامهای به کارزار تحریم «موسسات فرهنگی» اسرائیلی از جمله «ناشران»، «فستیوالها» و «موسسات ادبی» پیوستهاند و اعتراض خود را به «سرکوب میلیونها فلسطینی» اعلام کردهاند. آنها در این نامه که به تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان) منتشر شده صنعت نشر را با «عمیقترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی در قرن بیستویکم» رودررو دانستهاند.
نویسندگان شناختهشدهای از جمله برندگان جوایز نوبل، پولیتزر و بوکر به این کارزار پیوستهاند.
در بخشهایی از این نامه چنین آمده است:
«چنان که ماههاست استادان باتجربه و شاخص دانشگاه و بنیادهای شناخته شده گفتهاند، نام این کار نسلکشی است. دولتمردان اسرائیل به روشنی از قصد خود برای کاستن از جمعیت غزه گفتهاند تا تشکیل دولت فلسطینی را غیرممکن سازند و سرزمین فلسطین را تصرف کنند. اینها پس از ۷۵ سال جابهجایی جمعیت، پاکسازی قومی و آپارتاید روی داده است»…«اسرائیل غزه را زیستناپذیر کرده است. شمار دقیق فلسطینیان کشته شده از اکتبر (۲۰۲۳) تاکنون مشخص نیست زیرا اسرائیل تمامی زیرساختها، از جمله امکانات آمارگیری و دفن کشتهشدگان را نابود کرده است.
با این حال، میدانیم که اسرائیل دستکم ٤۳,۳٦۲ فلسطینی را از اکتبر تاکنون در غزه کشته است و این بزرگترین جنگ علیه کودکان در قرن حاضر است»…«مؤسسات فرهنگی اسرائیلی که اغلب مستقیماً با دولت همکاری میکنند، در پنهانسازی و هنرشوییِ سلب مالکیت و سرکوب میلیونها فلسطینی طی دههها نقش اساسی داشتهاند.»
از جمله امضا کنندگان این نامه میتوان به ارونداتی روی، عبدالرزاق قورنه، انی ارنو، ویتتان نوین، سالی رونی، پرسیوال اورت، ریچل کوشنر، جودیت باتلر، نائومی کلاین، جومپا لاهیری و میریام مارگولیس اشاره کرد.