گزارش نیویورک تایمز از بحران انرژی ایران و پیامدهای آن بر اقتصاد و زندگی روزمره
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳
نیویورک تایمز در گزارشی پیرامون بحران انرژی در ایران می نویسد: « دفاتر دولتی در ایران تعطیل یا با ساعتهای کاری کاهشیافته فعالیت میکنند. مدارس و دانشگاهها بهصورت آنلاین اداره میشوند. بزرگراهها و مراکز خرید در تاریکی فرو رفتهاند و کارخانههای صنعتی بدون برق ماندهاند و تولید آنها تقریباً متوقف شده است.»
به گفته مسعود پزشکیان، ایران با مشکلات جدی در زمینه گاز، برق، انرژی، آب، پول و محیط زیست مواجه است. او در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «تمام این مشکلات در سطحی هستند که میتوانند به یک بحران تبدیل شوند.» او هشدار داد که این مشکلات به نقطه بحرانی رسیدهاند. هفته گذشته، بیشتر کشور عملاً برای صرفهجویی در انرژی تعطیل بود. ایرانیان خشمگین و رهبران صنعتی که زیانها را دهها میلیارد دلار برآورد کردند، با عذرخواهی رئیسجمهور مواجه شدند که گفت راهحلی فوری برای این مشکل ندارد.
مقامات اعلام کردهاند که کمبود گاز برای تأمین نیازهای کشور به حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است. دولت مجبور شد بین قطع گاز خانگی یا توقف تأمین گاز نیروگاههای تولید برق یکی را انتخاب کند. آنها تصمیم گرفتند گاز نیروگاهها را قطع کنند، زیرا قطع گاز خانگی میتوانست خطرات جدی ایمنی ایجاد کند و منبع اصلی گرمایش بیشتر ایرانیان را از بین ببرد.
سید حمید حسینی، عضو کمیته انرژی اتاق بازرگانی، گفت: «سیاست دولت این است که به هر قیمتی از قطع گاز و گرمایش خانهها جلوگیری کند. اما این بحران مانند بشکه باروتی است که میتواند انفجار اجتماعی ایجاد کند.»