گزارش برگزاری پلنوم دوم کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران قسمت پنجم
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
پلنوم کمیته مرکزی حزب کمونیست ایران منتخب کنگره چهاردهم که در روزهای شنبه و یکشنبه ۳ و ۴ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۳ و ۲۴ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، در مبحث مربوط به اوضاع سیاسی به جهت گیری حزب در این دوره پرداخت و بعد از استماع و بررسی گزارش های تشکیلاتی، آخرین بخش کار خود را به تقسیم کار و تجدید ارایش کمیته مرکزی و انتخاب کمیته اجرائی حزب اختصاص داد.
پلنوم در مبحث مربوط به جهت گیری های حزب در این دوره تأکید کرد، یکی از پیامدهای استراتژی جنگی دولت اسرائیل برای شکل دادن به “نظم جدید منطقه ای” و انتخاب دوباره دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و چشم انداز “فشارهای حداکثری”، امید بستن بخش هایی از اپوزیسیون راست و بورژوایی ایران به تهدیدهای نتانیاهو علیه جمهوری اسلامی و گسترش جنگ به ایران و چشم دوختن به “فشارهای حداکثری” ترامپ برای پروژه براندازی و “رژیم چنج” و دست به دست شدن قدرت از بالای سر توده های مردم است. حتی برخی از نیروهای اپوزیسیون تحت لوای چپ به حملات موشکی دولت فاشیست اسرائیل به پایگاههای نظامی جمهوری اسلامی بمثابه عامل تسریع روند سرنگونی رژیم دل خوش کرده اند.
در پی انتخابات آمریکا رضا پهلوی که سودای رهبری در دوران گذار را در سر می پروراند طی پیامی خطاب به ترامپ از وی تقاضا کرد که تاریخساز شود و با کمک به پایان دادن به تهدید رژیم اسلامی، میراثی از صلح پایدار به جا بگذارد، عبدالله مهتدی طی پیامی آرزو کرد که رئیس جمهور ترامپ در جنگ علیه نظام اسلامی در ایران از خواسته های مردم ایران برای آزادی، آشتی و ثبات حمایت کند. اینها در حالی ترامپ این نماد زن ستیزی و مهاجر ستیزی را به عنوان قهرمان صلح پایدار و حامی آزادی، آشتی و ثبات در ایران و کردستان معرفی می کنند که تجربه لشکرکشی آمریکا به افغانستان و عراق و ساقط کردن رژیم های طالبان و صدام و ساقط کردن قذافی در لیبی توسط جنگنده بمب افکن های ناتو غیر از ویرانی، آوارگی، بی ثباتی و فقر و رشد جریانهای بنیادگرای اسلام سیاسی ارمغانی در پی نداشته است. افشار ماهیت واقعی مواضع بخش های مختلف اپوزیسیون راست و بورژوایی همچنان بخشی از وظایف تعطیل ناپذیر حزب کمونیست ایران است.
دل بستن اپوزیسیون راست به ترامپ از نظر تحلیلی هم به این ارزیابی نادرست که گویا ترامپ قصد براندازی رژیم جمهوری اسلامی را دارد استوار است. این در حالی است که ترامپ و مشاورانش بارها اعلام کرده اند که تمایلی به براندازی رژیم اسلامی ندارند. واقعیت این است که با شکست استراتژی جنگ بازدارنده حکومت اسلامی در خاورمیانه، سران رژیم در آستانه سر کشیدن یک جام زهر دیگر قرار گرفته اند. هر گاه سران رژیم این شکست را به رسمیت بشناسند و آماده سرکشیدن جام زهر بشوند، در آنصورت دولت ترامپ بسیار انعظاف پذیر تر از دولت دمکرات ها و بدون اینکه مسائل مرتبط به “حقوق بشر” را دستاویز قرار دهد آماده مذاکره و سازش خواهد بود. این موقعیت شکننده جمهوری اسلامی قبل از آنکه محصول فشارهای دولت آمریکا و یا ضربات دولت اسرائیل به حزب الله و نصرالله و سپاه پاسداران باشد، محصول جنبش انقلابی مبارزه برای سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی است که پشت جبهه آن را ناامن و زمین را زیر پای حکومت اسلامی داغ کرده است.
در این جدال و کشمکش ها، در نقطه مقابل نیروهای اپوزیسیون راست که برای خلاصی از شر جمهوری اسلامی به دخالت قدرتهای خارجی امید بسته اند، جریان پر سر و صدای مدعی چپِ محورِ مقاومتی قرار دارد، که اپوزیسیون راست از مواضع آنها بر ضد جنبش چپ انقلابی و رادیکال تغذیه می کند. “چپ محور مقاومتی” با مواضع ارتجاعی و ناسیونالیستی که دارد روی دیگر مواضع شوونیزمِ تحقیر شدهای است که سپاه پاسداران با ساختنِ بمب و موشک و پهباد و وارد شدن به مسابقه تسلیحاتی، سازماندهی گروه های نیابتی و نظامی کردنِ اقتصاد با شعارهایی چون احیاء عظمت ایران می خواهد آن را پیش ببرد. متأسفانه در این گیر و دار برخی از چهره های شناخته شده چپ با توجیه مبارزه با نسل کشی دولت اسرائیل و مقابله با نظم نوین مورد نظر نتانیاهو همسو با جریان چپ محور مقاومتی در کنار عناصر بد نامی مانند مرعشی ها، محمد قوچانی ها، فرخ نگهدارها این مدافعین جمهوری اسلامی قرار گرفتند.
اما اگر جنگ احتمالی تمام عیار بین دولت فاشیست و نژاد پرست اسرائیل و رژیم فاشیست جمهوری اسلامی، ادامه نسل کشی دولت اسرائیل در غزه، جنگ و ویرانی در لبنان و در ادامه سیاست های رژیم اسلامی برای احیای “نظام خلافت اسلامی شیعه محور”، “آزادسازی قدس با نابودی اسرائیل” و ادامه جهنمی است که حکومت اسلامی در ایران بپا کرده است، موضع طبقاتی کارگران در قبال این جنگ نیز ادامه سیاست بخش آگاه این طبقه در قبال جمهوری اسلامی و سیاست های این رژیم است که جامعه را در آستانه جنگ قرار داده است. خوشبختانه به رغم مواضع ارتجاعی و راست روانه بخش های از اپوزیسیون در قبال جنگ احتمالی، روند عینی مبارزات کارگران، بازنشستگان و پرستاران بیانگر جاری شدن همین موضع طبقاتی است. موضع گیری برخی از تشکل ها و نهادهای کارگری مانند سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تحت عنوان “ضرورت آتش بس فوری و پایدار در منطقه و نه به جنگ”، “بیانیه تحلیلی کانون صنفی معلمان تهران در محکومیت گسترش جنگ و کشتار در خاورمیانه”، موضع گیری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در قبال جنگ و فریاد شعار “جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه” در اعتراضات پرشور بازنشستگان، موضع طبقاتی کارگران در قبال این جنگ افروزی ها را به روشنی نشان می دهد.
تردیدی نیست که کارگران و زحمتکشان و مردم ستمدیده ایران و مردم اسرائیل که از سیاست های فاشیستی دولت نتانیاهو به تنگ آمده اند و مردم منطقه که هر کدام به گونه ای از قربانیان اصلی این جنگ افروزی ها هستند، هیچ منافعی در این جنگ ارتجاعی و سرمایه دارانه ندارند. خطر این جنگ تا همین لحظه غیر از افزایش قیمت نفت، سقوط بیشتر ارزش ریال در برابر دلار و افزایش قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز روزانه مردم و گسترش موج بگیر و ببندها و اعدام ها و تشدید فضای امنیتی نتیجه دیگری در بر نداشته است. با آغاز جنگی تمام عیار و گسترش کشتار و ویرانی و آوارگی، جنبش کارگری، و همه جنبش های پیشرو اجتماعی و جنبش انقلابی ژینا در شرایط دشوارتری برای پیگیری مبارزه و روند تکامل خود در زمینه سازمانیابی و شکل دادن به یک رهبری سراسری قرار می گیرند. جنبش کمونیستی ایران در موقعیت دشوارتری برای شکل دادن به یک آلترناتیو انقلابی و سوسیالیستی قرار خواهد گرفت. از اینرو “سرنگونی جمهوری اسلامی” با قدرت جنگنده بمب افکن های ارتش اسرائیل و یا با مداخله آمریکا که سران نیروهای اپوزیسیون راست آن را موعظه می کنند هیچ ربطی به منافع طبقه کارگر و مردم آزادیخواه ایران و مبارزه انقلابی برای سرنگونی جمهوری اسلامی ندارد.
در چنین شرایطی تداوم سیاست های جنگ افروزانه جمهوری اسلامی در سطح منطقه و تشدید فضای سرکوب در داخل را باید با گسترش اعتصابات کارگری در مراکز کلیدی تولید، اعتراضات سراسری و برپایی اعتصابات سیاسی توده ای و سراسری پاسخ داد. جنبش کارگری لازم است علاوه بر پرچم مطالبات عاجل اقتصادی، با برافراشتن پرچم مبارزه علیه جنگ افروزی های رژیم اسلامی، آزادی زندانیان سیاسی، لغو مجازات اعدام و لغو حجاب اجباری رهبری مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی را در دست بگیرد. فعالین و رهبران سوسیالیست جنبش های اجتماعی لازم است بر متن مبارزات جاری روی امر سازمانیابی و تلاش برای شکل دادن به رهبری سیاسی و سراسری تمرکز کنند. فقط با گسترش و تشدید مبارزه برای سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی است که می توان سایه جنگ را از سر مردم ایران دور کرد و با سرنگونی این رژیم است که می توان خطر وقوع جنگ را برطرف کرد.
در کردستان بر خلاف توهمات سران احزاب ناسیونالیست، مردم در جریان جنبش انقلابی ژینا بار دیگر نشان داده اند که نزدیک ترین راه سرنگونی این رژیم را همبستگی و اتحاد با جنبش های آزادیخواهانه و پیشرو اجتماعی در سراسر ایران می دانند. این دستاورد محصول مشترک کار و فعالیت آگاهانه کمونیست ها و مبارزه و تجربه خود کارگران و زحمتکشان و زنان ستمدیده در کردستان بوده است. کارگران و زحمتکشان و زنان ستمدیده کردستان با اتکا به آگاهی و تجربه خود از استراتژی احزاب ناسیونالیست مبنی بر امید بستن به اصلاح طلبان حکومتی، امید بستن به مذاکره با رژیم و دلخوش کردن به دخالت قدرت های خارجی عبور کرده و اکنون سرنگونی رژیم اسلامی و تحقق اهداف و خواستەهای بر حق خود را در گرو همبستگی با جنبش انقلابی سراسری در ایران می دانند.
نشست دوم کمیته مرکزی حزب بعد از بحث پیرامون گزارش سیاسی کمیته اجرایی و جهت گیری ها که به طور مکتوب در اختیار پلنوم قرار داده شده بود و طرح ملاحظات در راستای تکمیل و تدقیق گزارش، با اتفاق آراء کلیات آن را مورد تصویب قرار داد.
پلنوم در بخش گزارش تشکیلاتی، گزارش های کمیته تشکیلات شهرها، کمیته رهبری کومەله (سازمان کردستان حزب کمونیست ایران)، کمیته تشکیلات خارج از کشور، شورای تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومەله، کمیته اداره سایت ها و شبکه های اجتماعی حزب، هیئت نمایندگی حزب در شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست، نشریه جهان امروز، کمیته روابط بین المللی، کمیسیون مالی، کمیسیون آموزش و کمیته اجرائی حزب را استماع و مورد نقد و بررسی قرار داد و راهکارهای لازم را برای بهبود فعالیت ارگانها در دستور قرار داد. پلنوم کمیته مرکزی در ادامه، ارگانهای مختلف فعالیت حزب را در جای خود ابقاء و یا تقویت و تجدید سازمان کرد.
نشست وسیع کمیته مرکزی بعد از بررسی گزارش های تشکیلاتی، دستور جلسه ای در مورد جایگاه و اهمیت استراتژیک شبکه های اجتماعی در فعالیت تبلیغی حزب را در برنامه کار خود قرار داد. از آنجا که شبکههای اجتماعی امروزه به دلیل گستردگی و دسترسی آسان، بستر مناسبی برای ایجاد آگاهی و ارتباط با مخاطبان بویژه جوانان و فعالین جنبش های اجتماعی و بردن ایده ها و سیاست ها به میان مخاطبان است، راهکارهای لازم جهت افزایش اثر بخشی در این زمینه مورد بحث قرار گرفتند و اقدامات لازم برای ارتقای فعالیت های حزب در این زمینه در دستور کار حزب قرار گرفت.
پلنوم دوم کمیته مرکزی منتخب کنگره چهاردهم حزب کمونیست ایران در بخش پایانی کار خود، به منظور هدایت فعالیت های سیاسی و تشکیلاتی حزب در فاصله دو پلنوم، از میان اعضای کمیته مرکزی حزب، یازده نفر از رفقا: هلمت احمدیان، رئوف پرستار، نصرت تیمورزاده، شمسی خرمی، ناصر زمانی، حسن شمسی، احمد عزیزپور، صلاح مازوجی، جلال محمد نژاد، صدیقه محمدی و اردشیر نصراله بیگی را به عنوان اعضای کمیته اجرائی حزب انتخاب کرد.
کمیته اجرائی حزب کمونیست ایران
۲۸ نوامبر ۲۰۲۴
۸ آذر ۱۴۰۳
بازنشر: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv