دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | 23 - 12 - 2024

Communist party of iran

کومه له مدافع پیگیر حکومت شورایی در کردستان


تجربه سراسر جهان به خوبی ثابت کرده است که دمکراسی پارلمانی در پس ظواهر ریاکارانه اش همواره ابزار دور نگه  داشتن عملی کارگران و توده های مردم از دخالت در سرنوشت خویش بوده است. ماهيت حقيقى پارلمانتاريسم بورژوازى نه تنها در رژيمهاى سلطنت مشروطه پارلمانى، نه تنها در رژیم جمهوری اسلامی، بلکه در دمکراتيک ‌ترين جمهوريها هم اين است که در هر چند سال يکبار تصميم گرفته ميشود کداميک از اعضاى طبقه حاکمه در پارلمان مردم را سرکوب و لگدمال کند. در مقابل نظام پارلمانی، نظام شورائی بهترین و در دسترس ترین وسیله دخالت کلیه آحاد طبقه کارگر و توده های مردم بمثابه قانونگذار و مجری قانون در اداره و مدیریت جامعه می باشد. در شرایطی که پیشرفتهای تکنولوژیک و گسترش شبکه های اجتماعی بیش از هر زمان دیگری ارتباطات را توسعه داده و امکان دسترسی به اطلاعات را در همه زمینه ها برای همگان فراهم کرده است، نظام شورائی کار دخالت مستقیم کارگران و توده های مردم را در اداره امور جامعه بیش از پیش تسهیل کرده است. این نظام می تواند از برقراری یک سیستم بوروکراتیک که مجددا برفراز انقلاب و مردم بپاخواسته قرار گیرد و آنها را تبدیل به تماشاچیان ناتوان صحنه سیاست کند، جلوگیری نماید.


ﮐﺎرﮔﺮان و زﺣﻤﺘﮑﺸﺎن و ﻣﺮدم ﺳﺘﻤﺪﯾﺪﻩ ﮐﺮدﺳﺘﺎن لازم است از هم اﮐﻨﻮن به ﻓﮑﺮ ﭘﺎﯾﻪ رﯾﺰﯼ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ شورائی ﺧﻮدﺷﺎن ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﮐﺎرﮔﺮان و زﺣﻤﺘﮑﺸﺎن و ﻣﺮدم ﺳﺘﻤﺪﯾﺪﻩ ﮐﺮدﺳﺘﺎن ضروری است در ﻓﮑﺮ ﭘﺎﯾﻪ رﯾﺰﯼ دوﻟﺘﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﮐﻪ هر زن و مرد ﮐﺎرﮔﺮ ﺳﺎدﻩ، و هر انسان زﺣﻤﺘﮑشی ﺑﺘﻮاﻧﺪ اهرﻣﻬﺎﯼ ﻗﺪرت ﺁن را در دﺳﺖ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ و ﻣﺴﺘﻘﻴﻤﺎ در ﺣﻴﺎت ﺳﻴﺎﺳﯽ و ادارﻩ و مدیریت ﺟﺎﻣﻌﻪ نقش اﯾﻔﺎ ﮐﻨﻨﺪ.


البته نیروها و جریان های بورژوایی مدام به کارگران و زحمتکشان و مردم عادی تلقین می کنند که آنان قادر به اداره و مدیریت جامعه نیستند. این نیروهای دائما در مدرسه، در مسجد، در مطبوعات و در رادیو و تلویزیون به کارگران و زحمتکشان القا می کنند که وظیفه مدیریت و اداره جامعه باید بر عهده کارشناسان، مدیران، نخبگان کشوری، اعضای پارلمان و سرمایه داران گذاشته شود. نیروهای بورژوایی مدام به کارگران و مردم زحمتکش می گویند نقش شما تابعیت و دستورپذیری از بالاست و بدین طریق می خواهند اعتماد بنفس و قابلیت کارگران و مردم زحمتکش برای اداره جامعه را در هم بشکنند. در برابر تمام این نیروها، کومه له و همه کمونیست ها با قاطعیت اعلام می کنند که کارگران و زحمتکشان و مردم ستمدیده کردستان به بهترین شکل قادر به اداره و مدیریت جامعه هستند.  ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ ﺑﺮاﯼ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ شورائی مردم در ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﻣﯽ ﺧﻮاهد اﻣﮑﺎن ﭘﺬﯾﺮﯼ ﭘﺎﯾﻪ رﯾﺰﯼ همچون ﺣﺎﮐﻤﻴﺘﯽ را، ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ ﺷﻮراﯾﯽ را ﺑﻪ ﻣﺮدم ﻧﺸﺎن دهد و ﺁن را به آگاهی ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻣﺮدم ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﺗﺒﺪﯾﻞ ﮐﻨﺪ ﺗﺎ ﮐﻤﺘﺮ از ﺁن را ﭘﻴﺮوزﯼ ﻧﺪاﻧﻨﺪ و ﺑﻪ ﮐﻤﺘﺮ از آن ﺗﻦ ندهند. ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ ﺑﺮاﯼ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ شورایی مردم در کردستان ﻣﯽ ﺧﻮاهد ﺑﻪ ﻣﺮدم ﺑﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ اﻣﺮ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ در ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﺁزاد ﺷﺪﻩ ﺣﻖ ﺑﯽ ﭼﻮن و ﭼﺮاﯼ ﮐﺎرﮔﺮان و ﻣﺮدم ﺳﺘﻤﺪﯾﺪﻩ ﮐﺮدﺳﺘﺎن اﺳﺖ و ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ ﺣﺎﺿﺮ ﻧﻴﺴﺖ از بالای سر مردم ﺑﺎ هیچ ﺣﺰب و ﮔﺮوهی ﺑﺮ ﺳﺮ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻗﺪرت در ﺁﯾﻨﺪﻩ وارد ﻣﺬاﮐﺮﻩ و ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺷﻮد.


ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ ﺑﺮاﯼ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ شورایی در ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﻣﯽ ﺧﻮاهد ﻧﺸﺎن دهد ﮐﻪ ﺑﺎ در هم پیچیدن ﺑﺴﺎط ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ ﺟﻤﻬﻮرﯼ اﺳﻼﻣﯽ در ﮐﺮدﺳﺘﺎن، مردم کردستان که اکثریت آن را ﮐﺎرﮔﺮان و زﺣﻤﺘﮑﺸﺎن، زنان ستمدیده و ﻣﺮدم ﻓﻘﻴﺮ و ﻣﺤﺮوم ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺗﺸﮑﻴﻞ ﻣﯽ دهند، ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ و ﻗﺎدر هستند ﻗﺪرت را در دﺳﺖ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ. ﻣﯽ ﺧﻮاهد ﻧﺸﺎن دهد اﯾﻦ ساختار ﺷﻮراﯾﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ اﻣﮑﺎن ﺷﺮﮐﺖ و دﺧﺎﻟﺖ وﺳﻴﻌﺘﺮﯾﻦ ﺗﻮدﻩ ها را در اﻣﺮ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ و مدیریت جامعه ﻓﺮاهم ﻣﯽ ﺁورد. در ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺷﻮراﯾﯽ، همه اﻓﺮاد ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻋﻀﻮﯼ از دوﻟﺖ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ و در ﺳﺎزﻣﺎن دوﻟﺖ ﺟﺎﯼ دارﻧﺪ. در ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ مردم ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺷﻮراها ﮐﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ ﺑﺮ ﺁن ﺗأﮐﻴﺪ دارد، ﻣﺮدم در ﺷﻮراهاﯼ ﻣﺤﻠﯽ ﻣﺘﺸﮑﻞ هستند و قدرت واﻗﻌﯽ را در دﺳﺖ دارﻧﺪ و هر زﻣﺎن ﮐﻪ ارادﻩ ﮐﻨﻨﺪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن ﺧﻮد را ﻓﺮا ﺑﺨﻮاﻧﻨﺪ و ﺑﺮ ﮐﻨﺎر ﮐﻨﻨﺪ و ﺑﺪﯾﻦ ﺷﻴﻮﻩ همه ﺗﺸﺮﯾﻔﺎت و ﻣﺤﺪودﯾﺖ هاﯼ ﺑوﺮوﮐﺮاﺗﻴﮏ از اﻧﺘﺨﺎﺑﺎت رﺧﺖ ﺑﺮ ﻣﯽ بندند. از ﺁﻧﺠﺎ که ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺷﻮراﯾﯽ ﺣﻖ ﺁزاداﻧﻪ ﻋﺰل اﻧﺘﺨﺎب ﺷﻮﻧﺪﮔﺎن را در هر زﻣﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻣﺮدم ﻣﯽ دهد، ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ اﯾﻦ ﻣﮑﺎﻧﻴﺴﻢ ﻋﻤﻞ ﮐﻨﺪ ﻓﺴﺎد ﻧﺎﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ. ﺑﺪﯾﻦ ﻃﺮﯾﻖ ﻓﺴﺎد ادارﯼ ﮐﻪ ﺑﻴﻤﺎرﯼ ﻣﺰﻣﻦ ﺣﮑﻮﻣﺖ هاﯼ ﺑﻮرژواﯾﯽ اﺳﺖ ﺑﺪﻟﻴﻞ اﯾﻨﮑﻪ ﻣﺠﺮاﯾﯽ ﺑﺮاﯼ دﺧﺎﻟﺖ ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ ﻣﺮدم در ادارﻩ ﺟﺎﻣﻌﻪ در ﺁﻧﻬﺎ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ ﺑﺮاﯼ همیشه رﺧﺖ ﺑﺮ ﻣﯽ ﺑﻨﺪد. در ﺣﮑﻮﻣﺖ شورایی ﮐﻠﻴﻪ ﻣﻘﺎﻣﺎت ادارﯼ و ﺳﻴﺎﺳﯽ و ﻗﻀﺎﯾﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺮدم اﻧﺘﺨﺎب ﻣﻴﺸﻮﻧﺪ و هر گاه اﮐﺜﺮﯾﺖ اﻧﺘﺨﺎب ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ارادﻩ ﮐﻨﻨﺪ، در هر زﻣﺎﻧﯽ ﻗﺎﺑﻞ ﻋﺰل هستند . ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ در ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ردﻩ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﺷﻮراﯾﯽ ﺑﻌﻨﻮان ﺧﺪﻣﺘﮕﺬار ﻣﺮدم ﻋﻤﻞ ﮐﺮدﻩ و ﺣﻘﻮﻗﯽ ﻣﻌﺎدل ﺣﻘﻮق ﯾﮏ ﮐﺎرﮔﺮ ﻣﺎهر درﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻣﺮدﻣﯽ ﮐﻪ در ﻧﻈﺎم ﺷﻮراﯾﯽ ﻣﺘﺸﮑﻞ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﺧﻮد هم ﻗﺎﻧﻮن ﮔﺬار و هم ﻣﺠﺮﯼ ﻗﺎﻧﻮن ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ. ﺁﻧﭽﻪ در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ  ﺑﺮ ﺁن ﺗﺎﮐﻴﺪ ﻣﯽ ﺷﻮد حاﮐﻤﻴﺖ ﺷﻮراﯾﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ در رأس ﺁن ﮐﻨﮕﺮﻩ ﺳﺮاﺳﺮﯼ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن ﺷﻮراها و در ﭘﺎﯾﻴﻦ ﺗﺮﯾﻦ ﺳﻄﺢ ﺁن ﺷﻮراهاﯼ ﻣﺤﻠﯽ ﺷﻬﺮ و روﺳﺘﺎ ﻗﺮار دارﻧﺪ و از ﻃﺮﯾﻖ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺷﻮراﯾﯽ ﻣﺴﺘﻘﻴﻤﺎ ﺑﻌﻨﻮان ﻋﻀﻮﯼ از دوﻟﺖ در اﻣﺮ ﺣﺎﮐﻤﻴﺖ ﻧﻘﺶ ﻓﻌﺎل دارﻧﺪ و از ﻃﺮﯾﻖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن ﺧﻮد در ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ، ﮐﻨﮕﺮﻩ هاﯼ ﻧﺎﺣﻴﻪ اﯼ، اﯾﺎﻟﺘﯽ، ﻣﺤﻠﯽ و ﺳﺮاﺳﺮﯼ در همه ﻋﺮﺻﻪ های ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ دﺧﺎﻟﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﻧﻴﺮوﯼ ﻣﺴﻠﺢ ﻣﺤﻠﯽ ﺗﺤﺖ ﻓﺮﻣﺎﻧﺪهی کنگره ﺳﺮاﺳﺮﯼ ﺷﻮراها اﻣﻮر ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ دﻓﺎع از دﺳﺘﺎوردهای ﻣﺮدم ﮐﺮدﺳﺘﺎن را در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺗﻌﺮض دوﻟﺖ ﻣﺮﮐﺰﯼ و ﯾﺎ هر ﻧﻴﺮوﯼ دﯾﮕﺮﯼ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺧﻮاهد داﺷﺖ.


ﮐﻮﻣﻪ ﻟﻪ از هم اکنون ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺳﻴﺎﺳﯽ ﺧﻮد ﺑﺮاﯼ حاکمیت شورایی مردم در کردﺳﺘﺎن را ارائه داده است و تلاش می کند در ﻣﻮﻗﻊ ﺧﻮد آن را ﺑﻪ ﺗأﯾﻴﺪ ﺷﻮراﯼ نمایندگان ﺳﺮاﺳﺮﯼ ﻣﺮدم ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ ﺗﺎ ﺁن را ﺑﻪ ﻣﻮرد اجرا بگذارند. ﮐﻠﻴﻪ ﺣﻘﻮق و ﺁزادﯾﻬﺎﯼ ﺳﻴﺎﺳﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، حق تعیین سرنوشت مردم کردستان و تأمین شرایط لازم برای استفاده آگاهانه از این حق، ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت رﻓﺎهی و ﻓﺮهنگی، حقوق و مطالبات زنان در زمینه برابری کامل با مردان، حقوق کودکان، اقدامات در زمینه حفاظت از محیط زیست، ﺑﻌﻼوﻩ ﻣﻔﺎد ﯾﮏ ﻗﺎﻧﻮن ﮐﺎر اﻧﻘﻼﺑﯽ و دمکراتیک در ﮐﺮدﺳﺘﺎن ﺁزاد ﺷﺪﻩ ﺑه مورد اﺟﺮا ﮔﺬاﺷﺘﻪ ﺧﻮاهند ﺷﺪ .


به کومه له ایراد می گیرند که در برنامه حاکمیت شورایی مردم در کردستان حق احزاب سیاسی برای حضور و ایفای نقش در قدرت سیاسی در نظر گرفته نشده است. ما بار دیگر اعلام می کنیم که در برنامه حکومت شورایی به دمکراتیک ترین شیوه حق احزاب و نیروهای سیاسی برای حضور در قدرت سیاسی ملحوظ شده است. در برنامه حکومت شورائی مردم در کردستان مکانیسم حضور احزاب در قدرت سیاسی از پائین و از طریق مشارکت در انتخابات شوراها انجام می گیرد. کادرها، اعضا و هواداران احزاب سیاسی می توانند در سطوح مختلف انتخابات شوراها مشارکت نمایند. هر حزب سیاسی از طریق مکانیسم حکومت شورایی به نسبت نفوذی که در جامعه دارد در سطوح مختلف حکومت شورائی و مدیریت جامعه سهیم می شود و از طریق مکانیسم تصمیم گیری در شوراها می تواند پیشنهاد، حرف و سیاست خود را به تأیید شوراها برساند.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: