پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ | 26 - 12 - 2024

Communist party of iran

کمبود آب در کردستان و وعده های دروغین رژیم اسلامی


روز سه شنبه هفتم دی ماه علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در دولت سیزدهم ابراهیم رئیسی، همراه جمعی از مسئولان دولتی وارد شهر سنندج شد تا از طرح ها و پروژه های آب و برق در استان کردستان بازدید بعمل آورد. او مهمترین این طرح‌ها را، آبرسانی به سنندج و شهرهای دیگر استان اعلام نموده بود. محرابیان در مصاحبه با خبرنگاران رسانه ای در شهر سنندج، بازدید و بررسی طرح‌ های نیمه‌ تمام حوزه آب و برق را هدف سفر به کردستان دانست و اظهار کرده بود: «تکمیل پروژه‌های نیمه ‌تمام آبرسانی کردستان در اولویت قرار می‌ گیرد». استاندار کردستان اسماعیل زارعی کوشا در خصوص سفر یک روزه وزیر نیرو به استان کردستان، اظهار کرده: «طی این سفر در ۳ بخش مصوبات خوبی داشتیم که در بخش اول تأمین اعتبار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در حوزه‌های آب شرب، کشاورزی و صنعت، مسئله دوم اخذ مجوز در بحث تخصیص آب و مسئله سوم پروژه‌های کلان و و بزرگ که علیرغم اینکه ردیف اعتباری ندارند، مصوبات خوبی داشتیم.» استاندار کردستان تصویب ۳۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارتخانه برای انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج تا پایان خرداد ۱۴۰۱ را از مهمترین مصوبات جلسه با وزیر نیرو عنوان کرد و افزود: «با اجرایی کردن این پروژه بخش زیادی از مشکلات آب سنندج رفع می‌شود.»  


این آمار و ارقام در حالی بیان می شود که رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان چند ماه پیش اعتبار برای کل پروژه را ۳۵۰ میلیارد تومان اعلام کرده و نیز گفته بود تا حالا ۲۵۰ میلیارد تومان این اعتبار تخصیص داده شده است. این وعده ها در حالی در رسانه های دولتی انتشار داده می شود، که مردم کردستان بر این امر واقفند. بهمن مرادنیا استاندار قبلی در دولت دوازدهم حسن روحانی، شهریور ماه سال جاری در بازدید از پروژه آبرسانی از سد آزاد به تصفیه ‌خانه سنندج اظهار داشت: «همانطور که قبلا هم قول داده‌ام، منابع اعتباری مورد نیاز برای اجرای سامانه انتقال آب از سد آزاد به سنندج تامین می ‌شود، بنابراین عوامل اجرایی پروژه با سرعت کار را پیش ببرند». اگرچه مرادنیا قبلا بر اجرای پروژه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه تاکید کرده بود و با اینکه کارشناسان حوزه ی آب و برق برای رفع طعم و بوی نامطبوع آب شرب سنندج راهکار انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و همچنین اجرای سند راهبردی بهبود کیفی منابع آب شرب را توصیه کرده بودند، اما نه تنها اقدامی اساسی تا بحال صورت نگرفته بلکه نگرانی از ورود فاضلاب بیش از ۵۰ روستا به آب شرب سنندج بیشتر از دوسال است مردم را با نگرانی جدی مواجه کرده است.  در چنین شرایطی مردم برای تامین حداقل آب شرب، گرفتار و سرگردان کوه و بیابان شده اند. معاون استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به مردم سنندج قول داده بود تابستان امسال آخرین فصلی باشد که شهروندان شرایط نامناسب طعم و بوی بد آب سنندج را تحمل کنند. اما واقعیت اینست پروژه ای که قرار بود در هر ثانیه ۲ هزار لیتر آب به سد قشلاق سنندج برساند، و تابستان امسال به پایان برسد، بر خلاف وعده های دروغین کارگزاران دولتی و مسئولان استان کردستان در حالیکه به آخر سال جاری نزدیک می شویم اما از اتمام پروژه انتقال آب سد آزاد هیچ خبری به گوش نمی رسد. از سوی دیگر باید گفت کمبود آب شرب سالم در استان کردستان تنها به شهر سنندج محدود نمی شود بلکه کیفیت آب در شماری دیگر از شهرهای استان کردستان از جمله بانه، دهگلان و حتی سقز به شدت افت کرده و مردم این شهرها با مشکلات متعددی روبرو هستند.


شهرستان بانه از چهل و سه هزار مشترک آب، شامل سی و سه هزار مشترک شهری و ده هزار مشترک روستایی برخوردار است. بقیه مردم این شهرستان آب مورد احتیاج خود را از چاه و منابع دیگر تامین میکنند. محرابیان پس از بازدید از پروژه سدهای ژاوه سنندج، سورآل، سنگ ‌سیاه و قوچم در دهگلان به بانه رفت. وزیر نیرو طی بازدید از سد عباس ‌آباد بانه اظهار داشت: «تامین آب پایدار شهر بانه از مسائل مهمی است که باید با جدیت پیگیری شود و این موضوع یکی از نگرانی های مسئولان کشوری و استانی است». اما علیرغم اعتراف وزیر نیرو و به رغم اینکه یکی از معضلات مربوط به سلامت و بهداشت در شهرستان بانه و روستاهای این شهرستان کمبود آب است و برخی از روستائیان در ۴۸ ساعت تنها چند ساعت آب دارند، اما بر خلاف ادعاهای دروغین وزیر نیرو و مسئولین استان، این شهرستان از اعتبار و تخصیص بودجه لازم و کافی برای پیگیری بازسازی شبکه های انتقال آب برخوردار نمی باشد.


در حالیکه رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی برای برپاکردن پادگانها و زندان ها در شهرهای کردستان، برای سازماندهی شبکه توزیع مواد مخدر در بین جوانان و سرکوب مردم مبارز، برای کشتار کولبران شریف و زحمتکش در مرزها، برای میلیتاریزه کردن کردستان، برای مداخله گری های نظامی در کشورهای منطقه، برای تجهیز گروه های تروریست اسلامی بودجه های کلانی را اختصاص میدهد، اما از زیر بار مسئولیت تامین بودجه آب شرب سالم میلیونها انسان شانه خالی میکند و حاضر نیست بودجه اعتباری لازم و کافی را برای تامین آن پرداخت نماید.


نباید فراموش کرد که اکثریت مردم کردستان بیش از چهار دهه است که تحت حاکمیت رژیم سرمایه داری اسلامی، علاوه بر رنج بردن از تشدید ستم طبقاتی، به دلیل اعمال سیاست های شوینیستی از ستم ملی نیز رنج برده و همین امر باعث گردیده از عدم توجه به زیر ساخت های اقتصادی، بهداشتی، پروژه های آبرسانی و امکانات رفاهی به شدت تحت فشار باشند. تجربه سالها مبارزات مردم کردستان نشان داده هر درجه از پیشروی در زمینه دسترسی به خواست مردم کردستان و به عقب نشاندن رژیم جمهوری اسلامی در گرو مبارزات متحدانه خواهد بود. از اینرو لازم است اعتراض و مبارزه جویی برای دستیابی به این حقوق پایه ای هر چه بیشتر به فرهنگ عمومی تبدیل گردد. لازم است کمبود آب شرب سالم، این نیاز حیاتی و اولیه مردم را به زمینه ای برای برپائی اعتراض عمومی تبدیل نمود. بر همین اساس پیوند مبارزاتی میان فعالین جنبش کارگری و فعالین دفاع ازمحیط زیست و دیگر جنبش های پیشرو در جامعه میتواند قابل اتکاترین نیرو در امر پیشبرد مبارزات متحدانه علیه رژیم جمهوری اسلامی و برای تحقق خواسته های مردم تحت ستم کردستان باشد.


سخن روز شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له

https://alternative-shorai.tv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: