“کلینیک ترک بی حجابی”، حجاب این سنگر استراتژیک نظام اسلامی فرو می ریزد
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
در آستانۀ ٢٥ نوامبر روز جهانی مبارزه برای محو خشونت علیه زنان، روز شنبه سوم آذر ماه، زهرا بهروزآذر معاون مسعود پزشکیان در امور زنان و خانواده، عدم ارتباط دولت با طرح جدید “ستاد امر به معروف و نهی از منکر” با نام “کلینیک ترک بی حجابی” را اعلام نمود. او پا را فراتر نهاد و گفت این طرح از سوی برخی افراد و گروهها با هدف جنگ روانی مطرح شده و قصد آنها کاهش اعتماد مردم به دولت است.
اظهارات معاون امور زنان کابینۀ پزشکیان در حالی است که روز شنبه ۲۶ آبان، روزنامه اعتماد طی گزارشی نوشت: “مهری دارستانی، رئیس اداره زنان “ستاد امر به معروف و نهی از منکر” بعنوان مسئول طرح “ایجاد کلینیک ترک بی حجابی” گفته بود، در لایحۀ بودجه سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۵۵ میلیارد تومان از ردیف “بودجه عمومی” و ۱۰۰ میلیارد تومان از “بودجه خصوصی” به این طرح اختصاص داده شده است. به این ترتیب این نه “برخی افراد و گروهها” آنچنان که معاون پزشکیان می گوید، بلکه صاحب طرح ایجاد “کلینیک ترک بی حجابی”، رئیس یک نهاد مهم ایدئولوژیک حکومت اسلامی میباشد که قدرت اجرایی آن به مراتب بالاتری از قدرت کابینه تدارکاتچی در حکومت اسلامی است.
این طرح ارتجاعی، توهین آمیزو زن ستیز که به گفتۀ مسئولان آن از خرد جمعی ستاد “امر به معروف و نهی از منکر”جمهوری اسلامی نشأت گرفته است، بلافاصله با عکسالعمل فعالان حقوق زنان و بعضی دیگر از نهادهای مدنی و پزشکی روبرو گردید. برخی از پزشکان و متخصصان علم روانپزشکی و روانشناسی گفتند استفاده از کلمۀ “کلنیک و درمان”، برای این طرح، سؤ استفادۀ ابزاری حکومت از علم است. اعتراض وسیع زنان و فعالان حقوق زن به این طرح امنیتی رژیم، موجب شد که مسئولان مرتجع ستاد امر به معروف ونهی از منکر با سخنان متناقض به توجیه آن بپردازند.
در این رابطه مهری دارستانی اظهار نمود که پس از بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی، تصمیم گرفته شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت زنان به حجاب با عنوان “کلینیک ترک بیحجابی”، در تهران راهاندازی شود. محمدرضا میرشمسی، معاون امور اجتماعی ستاد “امر به معروف و نهی از منکر” نیز راهاندازی این “کلینیکها” را طرح جایگزین “حکم جریمه” برای شهروندانی نام برد که به عمل باصطلاح “غیرقانونی کشف حجاب” دست میزنند. اعتراض گسترده به نام کلینیک ترک بیحجابی موجب شد مسئولان مربوطه نامهای دیگری ازجمله “کلینیک زیبایی اجتماعی”، “محفل ترک بی حجابی” و غیره بکار برند و زمینۀ عقب نشینی از آن طرح را برای خود فراهم کنند.
ستاد خرافی امر به معروف و نهی از منکر رژیم با این تصور که میتوانند با این طرح به جامعه القاء کند، زنانی که قوانین حکومت اسلامی و حجاب اجباری را زیر پا گذاشتهاند و تعداد آنها روز به روز بیشتر و بیشتر می شود، از لحاظ روانی مریض هستند و باید در کلینک ترک بی حجابی تحت معالجه قرار گیرند. این درحالی است که امروزه تعداد زنانی که در جامعه حجاب به سر ندارند، بسیار بیشتر از زنانی است که به هر دلیل به آن تمکین می کنند. در جنبش انقلابی ژینا زنان مبارز و آزاده با عزم و ارادۀ خود از حجاب و از قوانین و احکام ارتجاعی و تحقیر آمیز زن ستیز حکومت اسلامی عبور کردند. از این نظر طرح امنیتی “کلینیک ترک بی حجابی” را نیز در نطفه خفه کردند.
این درحالی است که علی خامنەای چندی پیش در مسند ولایت و مرجع تقلید بار دیگر تکرار نمود که: “حجاب حکم مسلم شرعی و سیاسی است و نباید از آن صرفنظر کرد. برداشتن حجاب اول کار است. هدف دشمن برگرداندن فضا به شرایط قبل از انقلاب است. طبق گزارشهای قابل اعتماد که به ما رسیده دشمن عدهای را استخدام کرده تا هنجار شکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند”. البته خامنەای خبر دارد که لایحۀ ضد زن حجاب و عفاف دو سال در کریدورهای دولت و مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت در رفت و آمد بود تا از تصویب گذشت و اینک نیز نه دولت پزشکیان و نه مجلس شورای اسلامی جرأت به اجرا درآورن آنرا ندارند.
پزشکیان از ترس بروز خیزش اعتراضی سراسری و دلسوزی برای حکومت اسلامی مهر ماه گذشته اذعان نمود که: “اتخاذ رویکردهای تنگ نظرانه و رفتارهای سَلبی، هزینه تراشی برای نظام است. هیچ ظلمی بالاتر از آن نیست که رفتار غلط را به زور در جامعه اجرا کرد”. مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در رابطه با لایحه حجاب و عفاف اعلام کرد که “با زور نمیشود موضوعات فرهنگی را جا انداخت”. بروجردی اصلاح طلب و متخصص فقه سیاسی نیز اظهار کرده که “حکومت باید به این درک برسد که موضوع حجاب مطلوب عامه مردم نیست و ابلاغ چنین قوانینی نتیجهاش تنها عدم پذیرش و اجرای آن از سوی مردم خواهد بود. حتی اگر ساختار سیاسی نیز به دنبال آن باشد، توان انجام این کار را نخواهد داشت. زیرا جامعه به روش خود عمل خواهد کرد”.
اما اصرار خامنەای و دیگر آخوندها و اصولگرایان خشک مغز در این رابطه بی مورد نیست. آنها نیز میدانند که ٤٥ سال است حکومت اسلامی با اوج قصاوت و توحش برای تحمیل حجاب این نماد بردگی، زنان را تحت فشار قرار داده؛ میدانند بودجەهای کلانی در این راه به هدر داده؛ به ترغیب و تشویق و امتیاز دهی متوسل شده است؛ زنان مسن و جوان را به قتل رسانده، شکنجه و زندانی کرده، قوانین و محدودیتهای اجتماعی و محرمیتهای تحصیل و شغلی برایشان ایجاد کرده است، با وجود این نتوانسته زنان و جامعه را به شرایط قبل از جنبش انقلابی ژینا باز گرداند. خامنەای و دیگر رهبران رژیم میدانند که مشکل زنان مبارز، کارگران و دیگر اقشار زحمتکش جامعه نه تنها حجاب بلکه کلیت حکومت اسلامی است. آنچنان که خود اعتراف کردهاند: “حجاب سنگر استراتژیک نظام اسلامی است، اگر سنگر حجاب را تحوبل دهیم، دشمن بقیۀ سنگرها را نیز فتح خواهد کرد”. اما سنگر حجاب مدتهاست فتح شده، عمر این حکومت جنایتکار مدتهاست به سر رسیده و مجبور به تسلیم همۀ سنگرها به صاحبان واقعی آنها می باشد.
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv