کارگران هفت تپه با تکیه به آگاهی و تجارب خود پیشروی می کنند!
دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰
کارگران هفت تپه در جریان حداقل پنج سال اخیر مبارزات خود با افت وخیزها ی فراوانی روبرو بوده اند. دوره هائی بوده است که مجبور بوده اند برای دستمزد نا چیز خود ماهها در انتظار بمانند، دوره هائی بوده است که اعتصابات بیش از سی روزه بیش از شصد روزه وحتی بیش از نود روزه برگزار کنند. دور هائی بوده است که همه روزه در خیابانهای شهر شوش دست به راه پیمائی زده و در ” سنگر” با صدای رسا مطالباتشان را اعلام کرده اند. دوره هائی بوده است که رهبران و فعالینشان به بند کشیده شده و برایشان سناریو ” طراحی سوخته ” علم کرده ویا شبانه به منازل این فعالین هجوم برده اند. دوره هائی بوده است که بالاترین مقامات رژیم تمام قد در پشت اسد بیگیها قرار گرفته و هر گونه صحبت از خلع ید از بخش خصوصی را به سخره میگرفتند. کارگران وخانواده هایشان در دمای بیش از چهل درجه ودر دل همه گیری کرونا میباید همچنان پرچم اعتصابات ومطالبات خود را برافراشته نگه میداشتند. مقاطعی هم بوده است که کارگران پیروزی مقاومت واستقامت خود را جشن گرفته اد. شنبه هیجدهم اردیبهشت یکی از این روزهای پیروزی بود. با اعلام رسمی خلع ید و فسخ قرارداد بخش خصوصی، شور وشوق وشادی سرتاسر هفت تپه را فراگرفت. هنوز دقایق زیادی از اعلام این خبر نگذشته بود که اسماعیل بخشی بدون لحظه ای تعلل و در قامت یک رهبر کارگری آگاه اعلام کرد که “ما گفتیم هفت تپه از دست سرمایه خوار بخش خصوصی آزاد شد. نگفتیم به آزادی رسیدیم. با این پیروزی تازه به نقطه صفر رسیدیم. دهها مطالبه دیگر مانده است. آینده به خودمان بستگی دارد به شرط متشکل شدن. اما شادی بابت این پیروزی حق کارگران هفت تپه است. سالهل رنج کشیده و برایش هزینه دادند”. او حق داشت وقتی که بیان داشت تازه به نقطه صفر رسیدیم. یادمان نرفته است که از همان لحظه اعلام رسمی خلع ید و فسخ قرارداد بخش خصوصی ترفندها جهت عقب راندن کارگران مجددا آغاز شد. این بار این جیره خواران رئیسی که خود را برای تکیه بر قوه مجریه آماده میکرد تحت نام “دانشجویان عدالتخواه” به میدان آمده و کوشش کردند که تمام پیروزیهای کارگران هفت تپه را به صندوق آیت الله قاتل واریز کنند. در مقابل تمام این ترفندها کانال مستقل کارگران هفت تپه از زبان جمعی از کارگران بیان داشت که ” ما بارها اعلام کرده ایم و باز هم تاکید می کنیم و ما در هفت تپه، پایتخت اعتصاب جهان عملا پای این قضیه خواهیم ایستاد که بعد از بیرون کردن بخش خصوصی که خواسته فوری ما بود، شرکت هفت تپه به هیچ بخش خصوصی دیگر، به هیچ شرکت نیمه خصوصی و یا نیمه دولتی و هیچ نهاد نظامی-نیمه نظامی و موسسه و بورس و امثالهم واگذار نمیشود. مطالبه اصلی ما این است: شرکت هفت تپه باید با نظارت شورایی کارگران در بخش عمومی-دولتی بماند و یا تماما به کارگران هفت تپه واگذار شود”.
سرنوشت هفت تپه بعد از اعلام این خبر ماهها در پرده ابهام فرو رفت. با این وجود کارگران همچنان تجمعات خود را ادامه داده و با هوشیاری تمام مواظب بودند که اموال هفت تپه به غارت نرود. و بالاخره در روز شنبه سی مرداد ماه در چهلمین روز اعتصاب کارگران هفت تپه خبرگزاریهای رسمی اعلام کردند که حشمتی رئیس کل دادگستری استان تهران درباره آخرین وضعیت پرونده هفت تپه بعد از قطعیت خلع ید مالکان گفت: “رئیس قوه قضائیه امروز دستور دادند ابلاغ کامل رای دادگاه در مورد هفت تپه صورت بگیرد و تاکید شود دولت مالک هفت تپه است و باید مقدمات اجرا و انتقال شرکت و تاسیسات به دولت آماده شود”. با اعلام این امر از طرف خبرگزاریها، کارگران هفت تپه بلافاصله عکس العمل نشان داده و اعلام کردند این یک پیروزی دیگر برای کارگران هفت تپه است و دستاورد این اعتصاب است اما البته مبارزه برای خروج واقعی اختلاسگران و نیز کسب مطالبات دیگرمان ادامه دارد کارگران گفتند: ” هنوز فقط رأی را اعلام کرده اند اما اجرائی نشده است، یعنی وقت کشی میکنند. ما خواهان این هستیم که از این وقت کشی های امنیتی که قصدش پایان دادن به اعتراضات ماست دست بردارند و سریعا رأی را اجرا کنند. دار و دسته فاسدان اختلاسگر باید به سرعت از هفت تپه بیرون انداخته شوند و شرکت به بخش عمومی واگذار شود و کارگران هفت تپه به صورت شورائی بر تمام شئون نظارت کنند”. با گذشت بیش از سه هفته از اعلام این رأی هنوز هیچ اقدامی از جانب دولت انجام نگرفته است و همین امر نگرانیهای جدی در میان کارگران بوجود آورده است. بی جهت نیست که کانال مستقل کارگران هفت تپه تحت عنوان ” بازی ریاکارانه رئیسی با کارگران هفت تپه” نوشت: “ابراهیم رئیسی در زمان ریاستش بر قوه قضاییه حکم خلع ید صادر شده را نگه داشت تا زمان انتخابات اعلام کند که مثلا بگوید صدای اعتراض کارگران را شنیده و کمک کرده تا بخش خصوصی برود. اکنون که رئیسی، رئیس جمهور شده است از اجرای حکم خلع ید امتناع میکند تا شرکت به طور کامل نابود شود و زمینه برای اعتراض به حکم آماده شود. وقتی مجموعه مدیریت جدید نیاید کشت نابود شده و برای سال ها متضرر میشویم. رئیسی مخصوصا مدیریت دولتی به هفت تپه نمیفرستد که شرکت حسابی به هم بریزد و زمینه آماده شود که گفته شود با رفتن بخش خصوصی همه چیز خرابتر شده است “
واقعیت این است که کارگران هفت تپه با خلع ید از بخش خصوصی یک پیروزی ارزشمندی به دست آوردند. با این وجود میبینند مدام با موانع جدیدی جهت تعیین تکلیف هفت تپه روبرو میشوند. آنان بر پیگیری مطالبات خود در شرایطی که حکم خلع ید و باز گشت هفت تپه به دولت صادر شده است و در شرایطی که مقامات دولتی از تعیین مدیریت دولتی سرباز میزنند تأکید کرده اند. در مرکز این مطالبات نظارت شورائی کارگران قرار دارد. آنان در این مورد به سخنانی که همکارشان اسماعیل بخشی بارها وبارها در سخنانش از جمله در جشن خلع ید تکرار کرده است، وفادار مانده اند. به جرأت میتوان گفت که برگزاری مجامع عمومی و دخالت دادن عموم کارگران در تصمیم گیری ها و طرح اداره شورائی ارزشمندترین دستآورد مبارزات کارکران هفت تپه برای خود آنان، برای جنبش کارگری وطبقه کارگر است. هر چند میدانیم که نظارت شورائی مضمونی بس گسترده دارد ولی دامنه اعمال نظارت بیش از همه بستگی به مبارزه متحد ومتشکل کارگران در مقابل مدیران دولتی و بستگی به توازن قوای طبقاتی موجود بین دوطبقه اصلی جامعه دارد. در لحظه کنونی مهم است که کارگران هفت تپه همچنان بر نظارت شورائی بر امور هفت تپه تأکید نمایند و در تدارک فراهم آوردن ملزومات این امر باشند.