یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | 18 - 05 - 2025

Communist party of iran

پذیرش کنوانسیون “پالرمو” شکست دیگری برای رژیم جمهوری اسلامی

در ادامه سرکشیدن جام زهر مذاکره و سازش با آمریکا از جانب علی خامنەای، روز چهارشنبه ۲۴ اردبیهشت سخنگوی “مجمع تشخیص مصلحت نظام” بالاترین نهاد سیاسی حکومت اسلامی اعلام کرد این مجمع با الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون سازمان ملل در رابطه با مقابله با جرایم سازمان یافته فرا ملی یا “پالرمو” موافقت کرده است. این نهاد در حالی چنین تصمیمی اتخاذ می کند که رژیم از سال ۱۳۸۶ به دلیل مخالفت و خودداری از پذیرش الحاق به آن کنوانسیون در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی و تحت تحریمهای نفتی و بانکی قرار گرفته است.

حکومت اسلامی بهای این سیاست یعنی قرار گرفتن در لیست سیاه بین المللی جرایم سازمان یافته و تحریمها را به سفره کارگران و مردم زحمتکش ایران تحمیل کرده است. جمهوری اسلامی با پذیرش این کنوانسیون متعهد می گردد که مرتکب جرایمی از قبیل قاچاق انسان، قاچاق مهاجران، پولشویی و فساد نگردد و در استرداد مجرمان، تبادل اطلاعات وآموزش های تخصصی وغیره نیز با دیگر قدرتها سرمایه داری همکاری نماید. جرایمی که جمهوری اسلامی از زمان به قدرت رسیدنش تا کنون مرتکب شده است. 


با پیوستن حکومت اسلامی به کنوانسیون “پالرمو”، رژیم ملزم می گردد که برای منع چنین جرایمی، قوانین داخلی دیگری نیز به تصویب برساند که مطابق آنها ارتکاب چنین اَعمالی جرم تلقی گردد. البته قبل از مجمع تشخیص مصلحت، نهادهای ارتجاعی دیگر حکومت اسلامی از قبیل شورای نگهبان قانون اساسی، مرکز اطلاعات مالی و باصطلاح “شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم” نیز با پذیرش این کنوانسیون موافقت کردە بودند. سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادعا نمود که جمهوری اسلامی این کنوانسیون را در چارچوب قانون اساسی و قوانین داخلی پذیرفته است. این کارگزار رژیم توضیح نمی دهد اگر پذیرش این کنوانسیون مطابق قانون اساسی و قوانین داخلی خودشان است، چرا جمهوری اسلامی در طول ۲۵ سال گذشته، از امضای چنین کنوانسیونی سرباز زده است و موجب شده کارگران و مردم ستم دیده ایران تاوان قرار گرفتن جمهوری اسلامی در لیست سیاه حمایت از تروریسم و جرایم سازمان یافته را بپردازند. 


با تداوم تحریمها و تشدید بحران اقتصادی رژیم اسلامی به ویژه با مشخص شدن سرکار آمدن مجدد ترامپ، علی خامنەای دیماه سال گذشته بالاجبار موافقت کرده بود که جمهوری اسلامی به دو کنوانسیون سازمان ملل یعنی”پالرمو” یا کنوانسیون مقابله با جریم سازمانیافته و “سی اف تی” یا کنوانسیون مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم ملحق گردد. پیوستن جمهوری اسلامی به این دو کنوانسیون از ملزومات پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی یعنی “اف ای تی اف” است که گویا در جهت افزایش شفافیت مالی و مبارزه با فساد و پولشویی فعالیت می کند. پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی خود یکی از شرط های بیرون آمدن رژیم جمهوری اسلامی از لیست سیاه سازمان ملل است که تاکنون مانعی برای رفع تحریمهای سازمان ملل علیه رژیم بوده است.


علی خامنەای، سپاه پاسداران و نهادهای وابسته ازجمله شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت، مجلس شورای اسلامی و دیگر مراکز قدرت و باندهای مافیای جمهوری اسلامی سالها با توجیه این که این امر با مبانی و استراتژی منطقەای حکومت اسلامی در تضاد است، از پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیونها مخالفت کردەاند. اما این باندهای فاسد مافیایی درون جمهوری اسلامی با استفاده از فرصت مناسبی که تحریمها برای سؤ استفاده مالی برایشان ایجاد کرده، به ثروتهای کلانی دست یافتە و مردم را با گرانی و فقر و فلاکت بیشتری روبرو ساختەاند.


علاوه برآن پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیونها، مانع ارسال پول و حمایت مالی از گروههای اسلامی تروریست وابسته به جمهوری اسلامی می گردید. اینک با شکستهای پی در پی استراتژی منطقەای حکومت اسلامی و فروپاشی گروههایی که نام محور مقاومت برآنها نهاده بودند و با توجه به اوضاع اقتصادی نابسامان جمهوری اسلامی، تأمین مالی این گروههای تروریست نیز برای رژیم با مشکلات فراوانی روبرو گردیده است و جمهوری اسلامی با هدف لغو تحریمها به پیوستن به این کنوانسیونها را در دستور کار خود قرار داده است.


با تغییر و تحولاتی که طی دو سال گذشته در منطقه خاورمیانه ایجاد شده است، جمهوری اسلامی در تلاش برای بقای خود با قبول عقب نشینی در همه زمینەها، در جهت رفع تحریمهای سه جانبه به تلاش افتاده است. از سویی جام زهر مذاکره با آمریکا را با هدف لغو تحریمهای این دولت سرکشیده، از سوی دیگر مجبور به قبول کنوانسیونهای سازمان ملل برای رفع تحریمهای این سازمان و خارج شدن از لیست سیاه شده است و از جانب دیگر می خواهد با قدرتهای سرمایه داری باقی مانده در برجام یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا وارد سازش برای جلوگیری از توسل آنها به فعال کردن “مکانیسم ماشه” شود.

در این رابطه عباس عراقچی وزیر خارجه رژیم با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای مذاکره با قدرتهای اروپایی، اعلام کرد تلاش می کند روز جمعه ۲۶ اردیبهشت، در حاشیه کنفرانس صلح اوکراین در استانبول با نمایندگانی از آلمان، فرانسه و بریتانیا گفتگو کند. درضمن او اذعان نمود که “متأسفانه این دولتها برای مذاکره با جمهوری اسلامی آمادگی ندارند” و به گفته او منزوی شدەاند. این درحالی است که آن دولتها بر فشار خود به جمهوری اسلامی افزوده اند. تا جائی که در روزهای اخیر در پارلمان انگلستان نیز تلاشهای برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریست در جریان بوده است.


رژیم جمهوری اسلامی دهها سال است از طریق تروریسم و تشکیل گروههای تروریست اسلامی و گروگان گیری و اعدام و سرکوب اعتراضات کارگران و تودەهای مردم معترض به حیات خود ادامه داده است. اینک که با گسترش اعتصاب و اعتراضات گسترده کارگران و جنبش های اعتراضی در جامعه پایەهای حاکمیتش به لرزه در آمده، برای نجات خود پای سازش با آمریکا و دیگر قدرتهای سرمایەداری و نهادهای بین المللی می رود. اما این نوش داروی بعد از مرگ سهراب است. این رژیم فاسد و درمانده عمرش به پایان رسیده است، دشمن اصلی و خطرناک جمهوری اسلامی نه آمریکا و قدرتهای سرمایه داری در خارج بلکه آنگونه که خامنەای جنایتکار به آن اعتراف نمود، کارگران و زنان مبارز، دانشجویان، معلمان و پرستاران زحمتکش، بازنشستگان و سایر مردم ستمدیده و زحمتکش ایران هستند که مصمم هستند با مبارزات پیگیر و متحد و سراسری خود به تداوم حاکمیت این رژیم ضد انسانی پایان دهند. 


سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: