یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ | 25 - 08 - 2024

Communist party of iran

وزیر خارجه دولت پزشکیان، سیاست خارجی ایران را در هماهنگی کامل با سپاه پاسداران دنبال خواهد کرد !

عباس عراقچی، وزیر امور خارجۀ جدید جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه سوم شهریور ماه گفت که : « در زمینۀ سیاست خارجی، این وزارت خانه در هماهنگی کامل با نیروهای مسلح حکومت اسلامی ایران عمل خواهد کرد.» وی در پاسخ به پرسشی دربارۀ واکنش ایران به قتل اسماعیل هنیه گفت که : « یکی از پایه های سیاست خارجی رژیم ایران حمایت از (محور مقاومت) به ویژه در جنگ جاری غزه علیه اسرائیل است.»


عراقچی در ادامۀ سخنان خود تصریح کرد که :« حمایت از این گروه ها یکی از جاهایی است که “پیوند میدان” یا در اصل نیروی قدس سپاه پاسداران و دیپلماسی به صورت روشن خود را نشان می‌دهد.» وزیر امور خارجۀ دولت چهاردم در ادامه حملۀ آوریل گذشته حکومت ایران به اسرائیل با بیش از سیصد موشک و پهپاد را از مصادیق بارز هماهنگی میان وزارت خارجه جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران دانست و گفت : « عملیات وعدۀ صادق یکی از مدل‌های بسیار خوب هماهنگی میدان و دیپلماسی بود” که با تلاش وزیر امور خارجۀ پیشین حسین امیرعبداللهیان و فرماندهان میدانی صورت گرفت.»


عراقچی تأکید کرد او همین راه حسین امیرعبداللهیان را در سیاست خارجی ادامه خواهد داد. وی گفت : « اینبار هم همینطور خواهد بود و ما در هماهنگی کامل با نیروهای مسلح هستیم و دیپلماسی مکمل میدان [سپاه پاسداران] است و میدان مکمل دیپلماسی.»
عراقچی در جای دیگری از سخنانش مذاکره با آمریکا را برای رفع تحریم‌ها به دلیل تحولات بین المللی در قیاس با گذشته دشوار دانست و گفت: « جنگ اوکراین و جنگ در غزه معادلات را به طور محسوسی تغییر داده‌اند. جمهوری اسلامی در تعاملات خود با آمریکا در پی رفع تنش‌ها و خصومت‌ها با این کشور نیست. جمهوری اسلامی صرفاً در پی مدیریت بحران و تنش و خصومت در مناسبات خود با ایالات متحد آمریکا است. »

وزیر خارجه ایران، درباره مذاکرات هسته‌ای گفت :« اکنون احیای مذاکرات به آسانی گذشته نیست. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوکراین پیش آمده که تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و کشتاری که در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را کاملا دگرگون کرده است. تصویری که الان وجود داره نسبت به تصویر گذشته، تصویر متفاوتی هست. در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی که وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست، به تعبیری حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این کار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یک سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع کردن آن کار شاقی است.»

اشتراک در شبکه های اجتماعی: