همبستگی کارگران جهان با مردم فلسطین
یکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲
در حالی که نسل کشی و قتل عام مردم فلسطین در باریکه ویران شده غزه توسط دولت نژاد پرست اسرائیل ادامه دارد، رأی گیری در شورای امنیت سازمان ملل برای صدور قطعنامه جهت توقف جنگ در غزه به دلیل مخالفت شدید دولت امریکا برای سومین بار به تعویق افتاد. دولت امریکا که از همان آغاز بدون قید و شرط از کمپین جنگی دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین در نوار غزه حمایت کرده و تا کنون چند بار از حق وتوی خود برای ممانعت از چنین قطعنامه هایی استفاده کرده است. دولت فاشیست اسرائیل با تکیه بر حمایت سیاسی، مالی و تسلیحاتی آمریکا همچنان بر طبل جنگ تا نابودی حماس می کوبد. بر پایه آخرین گزارش ها تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر و در میان آنان ۸ هزار کودک جان خود را از دست داده اند، بیش از ۵۰ هزار نفر زخمی و هزاران نفر زیر آوار مدفون شده و ۲ میلیون انسان از محل زندگی خود کنده شده اند. بیمارستان ها، مدرسه ها و اردوگاه ها یکی پس از دیگری بر سرآوارگان ویران می شوند. این مردم آواره به غذا، آب آشامیدنی و سرویس های بهداشتی دسترسی ندارند، اکنون دیگر نمایش لحظه به لحظه کودکان غرقه در خون و دست و پا قطع شده و رنج هایی که به ملت فلسطین تحمیل شده بیش از هر زمانی خشم و انزجار جهانیان را از دولت اشغالگر اسرائیل و حامیانش برانگیخته است. حال دیگر رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز تحولات کنونی در نوار غزه را شکستی اخلاقی برای جامعه بینالملل ارزیابی می کند. شکستی که بهای آن برای ملت ستمدیده فلسطین و جامعه بشری بسیار سنگین تمام شده است. مادران فلسطینی و مردم رنج دیده غزه با هزینه ای جبران ناپذیر داغ ننگ و رسوایی را بر پیشانی دموکراسی های مدافع حقوق بشر در غرب کوبیدند. نسل جوان بخاطر بسپارد که غزه فقط نمایی از بربریت نظام سرمایه داری را به تصویر می کشد.
اما در حالی که نتانیاهوی فاشیست برای ادامه نسل کشی به سه چیز مهمات، مهمات و مهمات نیاز دارد و نگران است که موج اعتراضات در کشورهای غربی انتقال محمولەهای تسلیحاتی به اسرائیل را با تهدید روبرو کند، حمایت کارگران در کانادا، آمریکا، ایتالیا، بلژیک، اسپانیا، بریتانیا و هند از مردم فلسطین در غزه ادامه دارد. در پاسخ به درخواست اتحادیههای کارگری فلسطین برای همبستگی جهانی، در اسپانیا، کارگران بندر بارسلون از حمل سلاح به اسرائیل خودداری کردند و خواستار آتش بس فوری شدند. کارگران شرکت هوافضا ایرباس در شهر ختافه اسپانیا، با حمل بنری که به روی آن نوشته بودند “کارگران ایرباس در همبستگی با فلسطین ایستادەاند”، “نه به فروش تسلیحات به اسرائیل” در محیط کارخانه راهپیمایی کردند. ۱۴ اتحادیه اسپانیایی و دویست سازمان جامعه مدنی با راه اندازی کمپینی از دولت این کشور خواستند به تجارت اسلحه با اسرائیل پایان دهد. اتحادیههای کارگری کاتالونیا به یکی از شرکتهای تابعه گروه ICL، که فسفات را برای مونسانتو جهت تولید فسفر سفید برای ارتش ایالات متحده، که به نوبه خود آن را به اسرائیل میرساند، ارائه میکند، اعتراض کردند.
در بلژیک، چندین اتحادیه حمل و نقل از اعضای خود خواستند که از حمل و نقل تسلیحات از طریق هوایی خودداری کنند. در ایتالیا، کارگران بارانداز از اتحادیه مستقل در شمال بندر جنوا،حرکت محموله را به یک کشتی که توسط خط کشتیرانی اسرائیل ZIM اداره می شد، مسدود کردند. کارگران بارانداز وابسته به شورای کارگران بارانداز اروپا اولین اقدام هماهنگ بزرگ خود را در بین بنادر در چندین کشور انجام دادند. دوازده فدراسیون اتحادیه هند که نماینده یکصد میلیون کارگر هستند، به شدت با مذاکرات برای اعزام صد هزار کارگر ساختمانی برای جایگزینی کارگران فلسطینی که اسرائیل مجوزهای کارشان را لغو کرده است مخالفت کردند. در بیانیه اتحادیه مشترک آمده است: «اینکه هند حتی در حال بررسی «صادرات» کارگران است نشان میدهد که این کشور چگونه کارگران هندی را از انسانیت خارج کرده و کالایی کرده است. چنین اقدامی به منزله همدستی هند با جنگ نسل کشی مداوم اسرائیل علیه فلسطینیان خواهد بود.» در کانادا، سازماندهندگان اتحادیههای بومی و درجه یک با جسارت چهار کارخانه اسلحهسازی را که به اسرائیل اسلحه میفروختند، تعطیل کردند. کارگران همچنین برای یک روز کارخانه های اسلحه سازی در همیلتون، تورنتو و مونترال و همچنین لاکهید مارتین در اتاوا تعطیل کردند. در بریتانیا، کمپین کارگران برای فلسطین آزاد با هدف جلب توجه افکار عمومی به نقش بریتانیا در زنجیره تامین تسلیحات مورد استفاده دولت اسرائیل ادامه دارد. تاکنون هزار کارگر کارخانههای اسلحه را در بورنموث، لنکاوی، برایتون و گلاسکو مسدود کردند تا تولید قطعات جت جنگنده F-35 را متوقف کنند. خبرها حاکی از آن است که تلاش برای اقدامات مشابه در فرانسه، دانمارک و هلند در جریان است.
اگرچه در شرایطی که نسل کشی و جنایات جنگی نتانیاهوی فاشیست علیه مردم فلسطین بدون وقفه ادامه دارد، سخن گفتن از راه حل مسئله فلسطین خوشبینانه به نظر می رسد، اما همبستگی کارگران اروپا با کارگران و مردم فلسطین و جنبش اعتراضی برای قطع بی درنگ جنگ و آزادی فلسطین، حل مسئله فلسطین را در چشم انداز قرار داده است. برای پایان دادن به این نسل کشی و جنایات جنگی راهی جز این وجود ندارد که کارگران و مردم ستمدیده فلسطین و کارگران و مردم و نیروهای صلح طلب و ترقی خواه در اسرائیل متحدانه و در همبستگی با هم بر علیه این دولت دست راستی که بقای خود را در اشغالگری، در پایمال کردن حقوق فلسطینیها و کشتار روزمره آنها می داند، برخیزند. مردم ستمدیده فلسطین تنها با اتحاد و همبستگی با کارگران و توده های مردم زحمتکش و جنبشهای پیشرو اجتماعی در اسرائیل، تداوم مبارزه متحدانه خود و جلب حمایت و همبستگی کارگران و بشریت آزادیخواه و برابری طلب در سرتاسر جهان و مرزبندی قاطع با یهودی ستیزی سازمان حماس و دیگر جریان های ارتجاع اسلامی می توانند راهی برای برون رفت از این وضعیت فاجعه بار، بازگشت آوارگان به سرزمینهائی که از آن رانده شده اند و تشکیل دولت مستقل فلسطین در این سرزمینها، بیابند. زمینه های این همبستگی فراهم است. مبارزه و استقامت تا پای جان وحقانیت مطالبات مردم فلسطین به راه حل دو دولت و حق تشکیل دولت مستقل ملت فلسطین مقبولیت جهانی بخشیده است. از سوی دیگر وجود نهادها و طیف های گسترده ای از کارگران و نسل جوان صلح طلب در اسرائیل و نیروی همبستگی جهانی می تواند پروسه رهایی ملت فلسطین و همزیستی انسانی مردم اسرائیل و فلسطین در جوار هم را تسریع کند. برای تحقق خواست های اساسی تر مردم فلسطین، تشکیل دولت مستقل اولین گام ضروری است که باید برداشته شود. با تشکیل و به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطین، طبقه کارگر و مردم محروم فلسطین در موقعیت مناسب تری برای تعقیب خواست های طبقاتی و آزادیخواهانه خود و مبارزه علیه فساد و ارتجاع داخلی قرار می گیرند.
سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له