شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ | 18 - 01 - 2025

Communist party of iran

“هلال شیعی جمهوری اسلامی” زیرورو شد

خلع سلاح حشدشعبی در عراق یک ضربه و شکست بزرگ دیگر برای جمهوری اسلامی است. روز یکشنبه ۲۳ دیماه وزیر کشور عراق “عبدالامیر الشَمری” طی مصاحبه با تلویزیون الحدث بار دیگر موضع قاطع حکومت عراق در رابطه با جمع آوری سلاح در کشور را اعلام کرد. او گفت: “اجماعی در میان حکومت و احزاب سیاسی و هم وطنان شکل گرفته که اسلحه باید در انحصار دولت باشد؛ تصمیم گیری در مورد وارد شدن عراق به جنگ یا صلح نیز تنها در اختیار فرمانده کل نیروهای مسلح (محمد شیاع سودانی ) است “.

او همچنین تأکید کرد که وزارت کشور با تعیین کمیته ای در سطح بالا، مراحل و مدت زمان معینی برای جمع آوری سلاح مشخص نموده است، این کار را شروع کردەایم و با استقبال تودەهای مردم عراق نیز روبرو شده است. منظور “الشَمری” از اعلام جمع آوری سلاح در عراق، مشخصأ خلع سلاح گروههای حشدشعبی وابسته به جمهوری اسلامی است. از زمان آغاز جنگ و نسل کشی اسرائیل در غزه آن بخش از جریانات حشدشعبی که از جمهوری اسلامی دستور می گرفتند، می خواستند به مثابه بخشی از نیروی باصطلاح “محور مقاومت”، عراق را نیز وارد این جنگ ارتجاعی نمایند.


در همین رابطه شیاع سودانی نیز گفت به کسی اجازه نمی دهیم عراق را بسوی جنگ ببرد. تنها کسی در عراق می تواند در مورد جنگ یا صلح تصمیم بگیرد، که قانون اساسی این حق را به او داده باشد. او افزود ما هرگونه تهدید در این مورد را مردود می دانیم. این سخنان سودانی به دنبال دیدارش با علی خامنەای در ۱۹ دیماه ایراد شد. در آن دیدار خامنەای به منظور تهدید سقوط حکومت او گفت: “سقوط بشار اسد نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل و یک کشور همسایه بود.

حشدشعبی یکی از مؤلفەهای مهم قدرت در عراق است بنابراین باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت”. این در حالی است که در آستانه سفر سودانی به تهران، ترامپ در راستای سیاست آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه، در رابطه با خلع سلاح و حتی انحلال گروههای حشدشعبی به دولت عراق هشدار داده بود. البته سودانی ۲۶ دسامبر نیز گفته بود که :” به انحصار در آوردن سلاح در دست دولت از طریق مذاکره با جریانات سیاسی داخل عراق، بخشی از برنامه حکومت عراق بوده است. با این کار هم ما از فشارهای جمهوری اسلامی و آمریکا نجات پیدا خواهیم کرد و هم دیگران از فوبیای تهران و واشنگتن”. 


خلع سلاح و حتی انحلال حشدشعبی از جانب بسیاری از اشخاص و نهادهای حکومتی عراق حتی احزاب شیعه موجود در “چارچوب هماهنگی” که قدرت را در دست دارند نیز پذیرفته شده است. در این رابطه آیت الله سیستانی مرجع تقلید شیعیان که در زمان هجوم داعش به عراق در سال ۲۰۱۴، فتوای تأسیس حش شعبی را داده بود، چندی پیش پشتیبانی خود از خلع سلاح حشدشعبی را اعلام نمود.  “مُقتدا صدر” نیز که مدتها در مقابل حشدشعبی مجبور شده بود سکوت اختیار کند، روز دوشنبه ۱۷ دیماه خواستار انحصار سلاح در دست ارتش شد و در رابطه با سوریه گفت: “ما همچنان بر عدم دخالت در سوریه تأکید می کنیم؛ در برابر تصمیمات مردم سوریه نباید ایستادگی کنیم؛ آنها می توانند سرنوشت خود را خود تعین کنند”.


از جانب دیگر محمود المشهدانی رئیس پارلمان عراق نیز روز ۳۰ دسامبر در مصاحبه با تلویزیون العربیه گفت:”پس از تحولات سوریه، قوس هلال (شیعه) دست ساز جمهوری اسلامی برعکس و زیرورو شد”. او در رابطه با تشکیل حکومت در سوریه با توجه به تجربه عراق، به احمد الشرع هشدار داد که از تشکیل حکومت با تقسیم قدرت میان احزاب یا (مُحاصَصَه)، شکلی از حکومت که تا کنون در عراق و لبنان حاکم بوده، اکیدأ خودداری نماید و به حقوق اقلیتها احترام بگذارد. او با اشارهٌ تلویحی به جمهوری اسلامی گفت:” هرج و مرج به غیر از یکی دو کشور به نفع کس دیگری نیست” و به دولتهای عرب نیز هشدار داد که سوریه را نیز همانند عراق ول نکنند و نباید در سوریه، ترکیه جایگزین جمهوری اسلامی شود.


اما خلع سلاح گروههای حشدشعبی شکست سنگین دیگری برای سیاست “استراتژی جنگ بازدارندهٌ” جمهوری اسلامی به حساب می آید. حشدشعبی در عراق در اساس همانند سپاه پاسداران عمل می کند. جمهوری اسلامی این سازمان عریض و طویل را با استفاده از نفوذی که در همه ارکان حکومت عراق داشت، با توجیه مقابله با داعش ایجاد کرده بود و رسمیت آنرا در پارلمان عراق نیز به تصویب رساند. در این فاصله جمهوری اسلامی و بیش از ۴۰  گروه وابسته حشدشعبی در عراق که تعدادشان بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر است، صدها میلیاردها دلار از ثروت مردم ستمدیدهٌ عراق را به تاراج برده و زندگی و معیشت کارگران و اکثریت مردم ستمدیدهٌ  عراق را به فقر و فلاکت و گرسنگی کشانده است.

هریک از این گروهها دارای دفتر و قرارگاه های مجلل و خدم و حشم و هزاران مزدور مسلح با حقوق و مسکن برای خود و خانواده های “شهدا” و مجروحان و تجهیزات و اسلحەهای مدرن هستند و ماهانه دهها میلیون دلار بودجه به آنها اختصاص داده شده است. یک عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق فاش ساخت که تنها بودجه سازماندهی حشدشعبی ۵۳۷ میلیارد دینار بوده است.


این گروه  جنایتکار دست ساز جمهوری اسلامی تا کنون علاوه بر تأمین مسیر قاچاق مواد مخدر برای فرماندهان خود و سپاه پاسداران و علاوه بر کشتار و ترور و قلع و قمع ۶۰۰ نفر از رهبران و فعالان اعتراضات موسوم به انقلاب اکتبر در سال ۲۰۱۹، بقای جمهوری اسلامی و پیشبرد برنامه و سیاستهایش کمک نموده است. جمهوری اسلامی نیز از طریق نفوذ در بانکها و مؤسسات مالی عراق با اخاذی میلیاردها دلار تحریمها را دور زده و بودجه سیاستهای توسعه طلبانه و جنگ افروزانه را تأمین کرده است.

با خلع سلاح و ادغام بخشی از افراد حشد شعبی در ارتش عراق، جمهوری اسلامی یکی دیگر از گروههای تروریست اسلامی “محور مقاومت” را از دست خواهد داد و چند قدم دیگر به سرنگونی نزدیکتر خواهد شد. اما با وجود تضعیف بی سابقه این رژیم جنایتکار، سرنگونی آن همچنان باید از مسیر یک خیزش توده ای و انقلابی که اعتصابات کارگری در صنایع کلیدی ستون فقرات آن را تشکیل دهد، بگذرد تا تحولی اساسی در راستای تأمین آزادی، رفاه، امنیت و برابری انسان ها بوجود آید. 

 
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: