پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ | 14 - 11 - 2024

Communist party of iran

هزینۀ مراسم ارتجاعی اربعین از جیب بازنشستگان 

روز شنبه ١٣ مرداد مسعود پزشکیان باشرکت در نشست ستاد اربعین یکی از فرمانهای نخست ریاست جمهوریش را صادر کرد و گفت: “همۀ دستگاهها و بخش‌های دولتی که در برگزاری آئین پیاده روی اربعین حضور و مشارکت دارند، موظفند تعهداتشان در مورد اربعین را به بهترین وجه ممکن اجرا کنند. فراهم کردن اسباب آسایش و کسب رضایت زائران اربعین در اولویت باشد و هیچ توجیهی در بارۀ نارضایتی مردم پذیرفته نیست”. رئیس جمهور ذوب شده در ولایت این فرمان ارتجاعی را با هزینه و از سفرۀ بازنشستگانی صادر می‌کند که آنها بیش از دو سال است هر هفته به خیابان می‌آیند و فریاد می‌زنند “سفرۀ ما خالیه – وعده وعید کافیه”. البته دولتهای پیشین نیز با دستبرد زدن به صندوقهای تأمین اجتماعی بازنشستگان بخشی از کسری بودجۀ خود را تأمین کردەاند.

اینک پزشکیان این دکتر متخصص معتقد به خرافه نیز که دولتش با کسری بودجه کلان تری مواجه است، قرار است هزینۀ برگزاری مراسم ارتجاعی اربعین را نیز به “سفرۀ خالی” بازنشستگی تحمیل نماید. در سندی که دو هفته قبل افشا شد، یک کارگروه وزارت باصطلاح “تعاون، کار و رفاه اجتماعی” دستورالعملی صادر کرده که مطابق آن باید از کلیۀ صندوقهای بازنشستگی تابع این وزارت خانه مبلغ ٢٥٠ میلیارد تومان اخذ گردد و به مصرف اهدافی از جمله مراسمهای اربعین برسد. از این مبلغ ١٠٠ میلیارد تومان به قرار گاه اربعین داده شود، ١١٠ میلیارد تومان نیز جهت تأمین هزینه‌های مهمانی ده کیلو متری “غدیر و راهیان نور” صرف گردد و ٤٠ میلیارد تومان نیز به تقویت مدرسۀ حکم رانی و برگزاری مبانی اندیشۀ اسلامی داده شود.


این دستبرد کلان و وقیحانۀ رژیم به صندوقهای بازنشستگی مورد اعتراض شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان و تشکلهای بازنشستگان نیز قرار گرفته و اعلام کرده‌اند: “در شرایطی که بسیاری از بازنشستگان زیر خط فقر زندگی می کنند، دولت صدها میلیارد تومان از دارائیهای صندوقهای بیمۀ بازنشستگی آنان را برداشت کرده و صرف هزینۀ مراسم اربعین  می کند”. تأمین چنین بودجەی برای برگزاری این مراسم خرافی و ارتجاعی آنهم از صندوقهای تأمین اجتماعی بازنشستگان نشان دهندۀ اوج درماندگی و ورشکستگی اقتصادی حکومت جمهوری اسلامی است. قابل ذکر است که برگزاری مراسم خُرافی اربعین نیز منبعی برای دزدی و فساد مسئولان و کاربدستان رژیم جمهوری اسلامی می‌باشد. حکومت اسلامی سالهاست هزینه‌های کلان مراسمها و هزینۀ تبلیغ و ترویج ایدئولوژی پوسیدۀ اسلامی را به سفرۀ کارگران و مردم زحمتکش تحمیل می کند.

با وجود این نه تنها نتوانسته تودۀ مردم را فریب دهد و برای این مراسمها مشتری زیادی پیدا کند، بلکه روز به روز بیشتر در جامعه منزوی و منفورتر گردیده است. نتایج چهار نمایش انتخاباتی اخیر رژیم به وضوح این واقعیت را نشان داده است. با وجود صرف چنین هزینه‌ها و اختصاص وام و خدمات رایگان و دیگر امکانات، آمارها نشان می دهند که سال گذشته تقاضای شرکت در مراسم اربعین نسبت به سال گذشته یک سوم کاهش یافته است. 


دولت مسعود پزشکیان در حالی فرمان اختصاص بودجۀ ٢٥٠ میلیارد تومانی برای راهپیمایی اربعین صادر می‌کند که جمهوری اسلامی با بحران ساختاری ریشەای و دزدی و فساد نهادینه شده‌ در همۀ ارکان حکومتی در گیر است؛ در بسیاری از استانها اقشار تهیدست جامعه حتی از کمبود آب آشامیدنی در مضیقه قرار دارند و دولت جمهوری اسلامی نتوانسته برای تأمین احتیاجات حیاتی کارگران و مردم زحمتکش کاری انجام دهد. بدون شک چنین اوضاع فلاکت باری ادامه می‌یابد و پزشکیان در موقعیتی نیست که بتواند در سیاست اقتصادی رژیم تغییری بدهد و ظرفیت آنرا نیز ندارد. او صراحتأ اعلام کرد که برنامه‌ای جدا از برنامۀ رهبر ندارد. خامنەای هم در مراسم نتفیذ حکم ریاست جمهوری با احساس خطر از ورشکستگی کامل اقتصادی زبونانه تنها در یک جمله گفت: “اولویت امروز کشور با مسائل اقتصادی است”. 


این درحالی است که خامنه‌ای خوب می‌داند که نه او نه پزشکیان و نه اصلاح طلب و اصولگرایان و نه هستۀ مرکزی سپاه پاسداران، نه تنها توانایی ایجاد تغییرات ریشه‌ای در اوضاع وخیم اقتصادی ندارند، بلکه حتی اگر بخواهند نیز نمی‌توانند مانع دزدی و اختلاس و فساد مالی رهبران حکومت و فرماندهان بالای سپاه پاسداران هم شوند. گزارشهای “سازمان شفافیت جهانی” گویای این است که ساختار جمهوری اسلامی بیش از گذشته در فساد اقتصادی، اداری و سیاسی غرق شده است. آمارهای بانک مرکزی رژیم هم بیانگر آن است که بدهی دولت به نظام بانکی در اواخر سال گذشته به ١٣١٠ تریلیون تومان رسیده است و طی سه سال ریاست رئیسی قاتل میزان بدهی دولت به نظام بانکی دو برابر شد. وزارت اقتصاد و امور دارایی در نامه‌ای به تاریخ ششم تیر ماه خبر داده بود که کل موجودی خزانۀ دولت در حال حاضر به کمی بیش از ده هزار میلیارد تومان می رسد.در این رابطه سایت اعتماد گزارش داد که کل این مبلغ حتی کفاف حقوق سه روز کارمندان دولت هم نمی دهد.


بن‌بست اقتصادی رژیم تا جایی پیش رفته که حکومت در ماندۀ اسلامی اقدام به حراج اموال، نهادها و بنگاههای دولتی نموده است که شامل اموال سازمان تأمین اجتماعی نیز می‌شود. این دستبرد به صندوقهای تأمین اجتماعی بازنشستگی تهاجم دیگر حکومت اسلامی به زندگی و معیشت کارگران و بازنشستگان است. رژیم جمهوری اسلامی از این راهها تلاش می کند خود را سرپا نگهدارد. آوردن پزشکیان به عنوان رئیس جمهور و چینش مهره‌های امثال جواد ظریف در کابینه نیز تلاش دیگری از جانب هستۀ قدرت سپاه پاسداران و خامنه‌ای است تا بلکه بتوانند بستر مناسب تری جهت وارد شدن به مذاکره با آمریکا با هدف رفع تحریمها و دسترسی به پول فروش نفت ایجاد کنند. 


با توجه به وجود بحرانهای عمیق اقتصادی، سیاسی و منطقەای و تداوم تحریمها، چشم اندازی برای بهبود اوضاع معیشتی کارگران و دیگر اقشار تهیدست جامعه متوقع نیست. سیاستهای حکومت اسلامی نه تنها نتوانسته و نخواهد توانست برنامه‌ای برای کاهش فقر و فلاکت اقتصادی داشته باشد، بلکه گسترش فقر و فلاکت اقتصادی را در پی دارد. پایان دادن به فقر و فلاکت اقتصادی و بی حقوقی های سیاسی و اجتماعی از مسیر سرنگون کردن انقلابی جمهوری اسلامی و انقلاب اجتماعی رسالتی است که بر دوش طبقۀ کارگر متشکل و سازمان یافته قرار گرفته است. 


سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: