نزاع و کشمکش میان مراکز قدرت در روند فرو پاشی رژیم
یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
روز چهار شنبه ۱۹ بهمن در ادامه تلاشهای علی خامنه ای برای انسجام دادن به صفوف نیروهای سرکوب و نجات از بحرانی که در آن گرفتار آمده، این بار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش را گرد آورد. او سعی کرد نگرانی خود از تداوم جنبش اعتراضی و انقلابی سراسری و وجود اختلاف میان دستگاهها و نیروهای مسلح موازی خود رژیم را با آنها در میان بگذارد. از محتوای سخنان خامنه ای در این روز مشهود بود که تداوم جنبش انقلابی سراسری موجب بروز اختلافات در میان صفوف نیروهای مسلح حکومتی نیز شده و در سطوح بالای نیروهای نظامی نیز اختلاف و نارضایتی کم کم بروز بیرونی پیدا کرده است که برای حکومت اسلامی نگران کننده است. خامنه ای در بخشی از سخنانش گفت: “هدف اصلی دشمن به زانو درآوردن جمهوری اسلامی و از بین بردن آن از طریق ایجاد اختلاف و بی اعتمادی است. ایجاد بدبینی میان دسته جات سیاسی، بی اعتمادی مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به حکومت و ایجاد بدبینی بین سازمانها، جزو راهبُردهای تحقق اهداف بدخواهان ایران است”. در آرایش سالن سخنرانی خامنه ای اینبار خبری از بنر و تابلو و شعار اسلامی نبود و تمام فضای پشت سر خامنه ای فقط با یک پرچم بزرگ جمهوری اسلامی پوشانده شده بود. پرچم را حتی دور ستونهای وسط سالن نیز گرفته بودند تا نشان دهند او هم از آنها کوتاه میآید چون وحدت نیروی نظامی و به تَبَع آن خود حکومت اسلامی نیز در خطر است و فضای سالن نیز با مضمون بحث یعنی “وحدت و همه با هم زیر پرچم ایران اسلامی” همخوانی داشته باشد. وحشت خامنه ای از به زانو درآمدن حکومتش در حالت بروز شکاف و اختلاف در نیروهای مسلح رژیم به ویژه در شرایطی که یک جنبش عظیم اجتماعی برای به زانو درآوردنش پنج ماه است سراسر ایران را فراگرفته است، بی مورد نیست. چون جمهوری اسلامی از همان ابتدا حکومتش را به وجود نیروهای سرکوب موازی متکی کرده و برای آن نیز هزینه زیادی کرده است. وحدتی که به خیال خود تا کنون وجود داشته او را برآن داشت که بگوید دشمن وحدت نیروهای نظام را آماج گرفته به این دلیل وظیفه شان “حفظ راهبرد وحدت است”.
از آنجا که خامنه ای نمی توانست وجود اختلاف و نارضایتی از قائل شدن تبعیض میان نیروهای ارتش و سپاه را کتمان کند، طبق معمول “دشمن” را عامل بروز اختلاف و نارضایتی معرفی کرد و افزود: ” اختلاف قهرأ وجود دارد اما نباید آنرا به گسل تبدیل کرد. دشمن یک وقت مسأله زن را مطرح میکند یک وقت اختلاف شیعه و سنی و زمان دیگر مسأله اختلاف نسلی را”. خامنه ای با اعتراف به وجود اختلاف و بی اعتمادی و بدبینی ارتش نسبت به حکومت که آنرا تحت عنوان “بی اعتمادی این سازمان به آن سازمان” بیان کرد، خواست نیروهای نظامی ارتش را تهدید نماید که چنانچه از تبعیض و نارضایتی میان سپاه و ارتش و سو استفاده و دزدی مسئولان و فرماندهان سپاه دم بزنند، “وحدت” را خدشه دار میکنند و به عنوان عامل دشمن شناخته خواهند شد. لذا “مهم ترین وظیفۀ آنان حفظ راهبرد وحدت است. یعنی باید در مقابل در اختیار گرفتن ٦٠ درصد از اقتصاد کشور در دست سپاه پاسداران سکوت کنند و سهم خواهی نکنند تا “بی اعتمادی و بدبینی نسبت به سپاه و حکومت” افزایش نیابد. خامنه ای در بخش دیگری از سخنانش گفت: “ارتش جمهوری اسلامی اکنون انقلابی تر و مؤمن تر و خالص تر از روزهای اول است و در دهه های اخیر هرجا لازم بوده نقش آفرینی و ایستادگی کرده است”. این یادآوری هم با این هدف بود که ارتش پر رویی نکند و بداند که قبلأ غیرانقلابی و نا مؤمن و ناخالص بوده است.
نگرانی از گسترش اختلاف میان سپاه و ارتش که اینک بیشتر نمایان می شود، خامنه ای را وادار به برگزاری چنین گردهمایی کرده است. در یکی دو ماه گذشته سایه روشنهای وجود این اختلافات تا حدی رسانه ای نیز شده اند. چندی قبل معاون هماهنگ کننده ارتش در مصاحبه با “ایرنا” خبرگزاری جمهوری اسلامی، تلویحأ از فعالیتهای سیاسی و اقتصادی سپاه پاسداران ابراز نارضایتی کرده بود و از کم توجهی دستگاههای تبلیغی رژیم نسبت به ارتش انتقاد به عمل آورده بود. در مقابل مشاور فرمانده کل سپاه نیز بدون نام بردن از ارتش گفته بود که: ” در این شرایط حساس ( که منظور جنبش انقلابی است) فرماندهان ارشد و مسئولان درجه یک نظام در مقابل مقام رهبری ایستادند”. واقعیت این است که با تداوم جنبش انقلابی سراسری و اوضاع نابسامان سیاسی و ورشکستگی اقتصادی جمهوری اسلامی، بروز چنین نارضایتی و افشاگری ها میان مراکز دم و دستگاهها متعدد دزد و فاسد جمهوری اسلامی بر سر سهم خواهی و منافع مادی گروهی و شخصی، امری طبیعی و قابل پیش بینی است. خامنه ای و دیگر دستگاههای امنیتی و جاسوسی رژیم نیز از این اختلافات که اینک به قول خامنه ای به ” گُسَل” و از هم گسیختگی هم رسیده خبر دارند. این امر زمانی برای رهبری سپاه پاسداران و خامنه ای به وحشت و نگرانی بیشتر تبدیل میشود که اپوزیسیون بورژوا لیبرال رژیم در خارج نیز با حمایت و پشتیبانی بعضی از دولتها بر وجود نارضایتی در میان صفوف ارتش حساب باز کرده اند. سخنان رضا پهلوی این عنصر بیمایه بورژوازی در ضرورت حمایت ارتش و بخشی از بدنۀ سپاه پس از سرنگونی رژیم اسلامی، به عنوان ابزار به قدرت رسیدن و سرکوب انقلاب نیز به همین دلیل است.
اما در شرایطی که رژیم خود را در مقابل یک جنبش بزرگ اجتماعی میبیند که روزانه شعارهای “مرگ بر جمهوری اسلامی”، “مرگ بر دیکتاتور” و غیره را سر میدهد؛ روزانه کارگران و توده های مردم از فقر و گرسنگی صدای اعتراض شان بیشتر بالا می گیرد؛ روزانه زنان آزاده علیه آپارتاید جنسیتی نمادهای تبعیض و حقارت اسلامی نسبت به زنان را به چالش می کشند، باصطلاح “وحدت راهبردی ارتش و سپاه” نیز نمی تواند جمهوری اسلامی و خامنه ای و سپاه پاسداران را از خروش انقلابی که در راه است مصون بدارد. این کابوس برای آنان به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد و همۀ دم دستگاه سرکوب و جنایت و تحمیق و خرافۀ اسلامی را جارو خواهد کرد و مردم ایران و منطقه را از شر وجود این رژیم جنایکتار نجات خواهد داد.
شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له