نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۱۵، صفر- و نرخ باروری در ۱۴۲٠، منفی می شود!
پنجشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۱

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت در ایران خبر داده است که با توجه به آمارهای موجود، ۹۵ درصد سقطهای جنین در کشور به صورت غیرقانونی انجام میشوند.
صالح قاسمی در همایشی که با عنوان توانمندسازی ارائهدهندگان خدمت در حوزه جمعیت برگزار شد، سقط جنین را از متغیرهای موثر در رشد جمعیت دانست و گفت: تنها سه درصد سقطها در ایران قانونی هستند و دو درصد سقطها هم ناخواسته و خودبهخودی اتفاق میافتند.
او همچنین تاکید کرد تنها چهار درصد سقطها به دنبال آنچه او روابط نامشروع خواند، اتفاق میافتند.
ممنوعیت سقط جنین در ایران باعث شده زنان برای پایان دادن به حاملگی خود، راهی مراکز زیرزمینی و اغلب غیربهداشتی شوند. سقط غیربهداشتی تاکنون موجب مرگ زنان بسیاری شده و گاهی عوارضی را تا پایان عمر برای آنها به همراه داشته است.
پیش از این، اعظمالسادات موسوی، رییس انجمن متخصصان زنان و زایمان گفته بود: عفونت، خونریزی، نازایی و پیامدهای روحی و روانی تنها برخی از عوارض سقطهای زیرزمینی برای زنان هستند.
از سوی دیگر، عالیه شکربیگی، جامعهشناس، روز چهارشنبه ۱۶ شهریور از معضلی به نام “پذیرش نشدن دختران مجرد باردار در بیمارستانها یاد کرد و به دیدهبان ایران گفت: زمانی که این کودک حاصل یک رابطه نامشروع باشد معمولا در سطل زباله رها میشود. در مواردی هم این کودکان فروخته میشوند.
از سال ۹۹ و پس از تاکید دوباره علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بر لزوم افزایش جمعیت، نمایندگان مجلس طرح “جوانی جمعیت و حمایت از خانواده” را تصویب کردند که بر اساس آن افزایش فرزندآوری تبلیغ و پیشگیری از بارداری محدود شده است.
همچنین وسایل رایگان پیشگیری از بارداری از خانههای بهداشت جمعآوری و تمام آموزشهای پیشگیری از بارداری ممنوع شدهاند.
با وجود این، قاسمی به طور ضمنی از شکست طرحهای مرتبط با افزایش جمعیت خبر داد و گفت عامل موثر در کاهش نرخ زاد و ولد، دیدگاههای فرهنگی مردم است.
او یادآور شد اگر این رویه ادامه پیدا کند، نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۱۵ به صفر رسیده و پنج سال بعد و در سال ۱۴۲۰، نرخ باروری ما منفی میشود: معنای این آمارها این است که ایران هیچگاه جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری را تجربه نمیکند.
محمدجواد محمودی، مشاور وزیر علوم و رئیس کمیته مطالعات پایش سیاستهای جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به کاهش جمعیت ایران پس از وقوع انقلاب ۵۷، گفت، قبل از انقلاب بیش از دو میلیون تولد در سال ثبت میشد، اما پس از سال ۱۳۵۷، فرایند کاهش جمعیت آغاز شد.
به گفته این مقام شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه روند کاهش جمعیت، در سال ۱۳۸۰ حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تولد در ایران ثبت شده است، و این آمار در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۱۱۴ هزار نفر رسیده است.
معاون وزیر علوم در ادامه به نرخ رشد جمعیت در سالهای اخیر اشاره کرد و به خبرگزاری مهر گفت: «در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد، و در سال ۱۴۰۰ به حدود هفت دهم درصد رسید.
جمهوری اسلامی ایران ادعا میکند که سیاستهای افزایش جمعیت را با هدف توسعه و پیشرفت جامعه دنبال میکند، اما شواهد نشان میدهد که هدف اصلی حکومت، نمایش قدرت و گسترش حوزه نفوذ در منطقه است.
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
تگ ها :
جمعيت