جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | 22 - 11 - 2024

Communist party of iran

نامه کمیته آزادی زندانیان سیاسی به نشست کاپ ۲۶

کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، همزمان با برگزاری نشست تغییرات آب و هوایی گلاسگو زیر نظر سازمان ملل متحد، ضمن هشدار نسبت به جان فعالان محیط‌ زیست در ایران، خواستار فشار دولت‌ها بر جمهوری اسلامی برای آزادی فوری فعالان زیست محیطی زندانی در ایران شد.

کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، در نامه‌ای به رییس نشست تغییرات آب و هوایی گلاسگو، با بیان اینکه در ایران جان فعالان محیط زیست در خطر است و با اشاره اینکه از میان آنها افرادی ربوده، دستگیر و شکنجه شده یا به قتل می‌رسند، خواستار فشار دولت‌ها برای آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان محیط زیستی زندانی در ایران شد. 

رونوشتی از این نامه که از سوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی به هون الوک شارما، رئیس نشست گلاسگو، ارسال شده است به گرتا تونبرگ، فعال محیط‌زیست و کشورهای شرکت‌کننده در این نشست فرستاده شده است تا این درخواست را مطرح نمایند. 

همچنین در این نامه از مردم جهان نیز خواسته شده است تا با ارسال پیامی به این نشست جهانی و به دولت‌های خود، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان زیست‌محیطی زندانی در ایران شوند. 

شیوا محبوبی، سخنگوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، که هدف از ارسال این نامه را طرح درخواست آزادی فعالان زیست‌محیطی زندانی در ایران و اطلاع‌رسانی درباره «آزار و اذیت» نسبت به این فعالان و خانواده‌های آنان عنوان کرده است، خطاب به رییس و دولت‌های حاضر در نشست گلاسگو، از ابراهیم رئیسی به عنوان «مرتکب جنایت علیه بشریت» نام برده و افزوده است: «در زمان ریاست رئیسی ده‌ها تن از فعالان محیط زیست دستگیر و زندانی شدند».

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، به نشست کاپ ۲۶ در گلاسگو دعوت شده بود اما سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، پیشتر، اعلام کرد: ابراهیم رئیسی برنامه‌ای برای سفر به اسکاتلند و شرکت در اجلاس تغییرات اقلیمی ندارد. برخی فعالان سیاسی خواستار بازداشت رئیس‌جمهوری ایران در صورت سفر به اسکاتلند شده بودند.

در نامه کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی به رئیس نشست گلاسگو، ضمن اشاره به مرگ کاووس سیدامامی حین بازداشت، به صدور احکام زندان برای فعالان محیط زیستی، هومن جوکار، طاهر قدیریان،  نیلوفر بیانی، عبدالرضا کوهپایه، سام رجبی، سپیده کاشانی،امیرحسین خالقی، مراد طاهباز و عرفان رشیدی اشاره شده است.

همچنین، در نامه کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی تصریح شده است: نمایندگان رژیم ایران که ممکن است در این کنفرانس شرکت کنند نماینده مردم ایران نیستند. آنها قاتل، بزرگ‌ترین آلوده و تخریب کننده محیط زیست ایران هستند، که نباید دعوت شوند، باید مورد تحریم قرار بگیرند.

کاووس سیدامامی، هومن جوکار، مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان، سپیده کاشانی و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط‌ زیستی در سال ۹۶ به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند. 

پس از چند روز اعلام شد کاووس سیدامامی، دکترای جامعه‌شناسی و مدیرعامل موسسه حیات وحش میراث پارسیان،  در زندان «خودکشی» کرده است. این موضوع بارها از سوی خانواده‌ آقای سیدامامی تکذیب شده است.

شیوا محبوبی، سخنگوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، می‌افزاید: رژیم ایران فعالیت‌های فعالان محیط‌زیست را «تبلیغ علیه خود» می‌داند. 

در نامه کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی با اشاره به بحث درباره تغییرات اقلیمی در نشست گلاسگو، تصریح شده است: در حالی که موضوعات مهم مربوط به تغییرات آب وهوایی در این نشست مورد بررسی قرار می‌گیرد نمایندگان رژیم ایران که به این نشست دعوت شدند، فعالان محیط‌زیستی را که در راستای تاثیر تغییرات آب و هوایی در ایران اطلاع‌رسانی می‌کنند، دستگیر و شکنجه می‌کنند. 

بیست و ششمین نشست تغییرات آب و هوایی زیر نظر سازمان ملل متحد از روز یک‌شنبه ۹ آبان در گلاسگو آغاز به کار کرد و تا روز جمعه ۲۱ آبان ادامه دارد.  

اشتراک در شبکه های اجتماعی: