جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ | 24 - 01 - 2025

Communist party of iran

معوقات مزدی کارگران کارخانه چوکا، قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی 

کارگران کارخانه چوکا معوقات مزدی دارند.
کارگران چوکا طی روزهای گذشته در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه از حقوق خود، دست به تجمع زده بودند که اواخر هفته حقوق آذرماه آنها پرداخت شد. اما تاکنون حقوق دی ماه این کارگران پرداخت نشده است.
سرمایه در گردشِ این کارخانه که زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی است به اندازه کافی نیست و مواد اولیه مورد مصرف کارخانه به سختی تهیه میشود. همین موضوع سبب شده که تولید کارخانه کم شود، در حالیکه کارخانه ظرفیت تولید بیشتر را دارد. در چنین شرایطی مشکلات مربوط به دستمزد و سایر موارد پیش آمده است.

حسین کوهساری در خصوص مشکلات خدمات درمانی افزود: از آنجا که شرکت مشکل نقدینگی داشت، لیست بیمه برای مدتی واریز نمی‌شد، در نتیجه کارگران برای استفاده از خدمات درمانی دچار مشکل می‌شدند. ضمن اینکه وقتی بیمه پایه قطع می‌شود، از بیمه مکمل هم نمی‌توان استفاده کرد. کوهساری همچنین به مشکلات مرتبط با بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور اشاره کرد و گفت: “کارگران کارخانه چوکا مانند بسیاری دیگر از کارگران، برای اصلاح عناوین شغلی خود با مشکلاتی مواجه هستند.

شرکت برای هر کارگر مبلغی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به‌عنوان هزینه اصلاح شغلی باید پرداخت کند. تاکنون حدود بیست میلیارد تومان برای اصلاح عناوین شغلی ۹۰ نفر از کارگران هزینه شده است. اما بیمه تأمین اجتماعی اعلام کرده که پیش از انجام محاسبات بازنشستگی، این مبالغ باید به‌طور کامل تسویه شود. این موضوع باعث تأخیر در بازنشستگی کارگران شده است.”


بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است
نماینده‌ای از جامعه کارگری اعلام کرد که بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است و این موضوع مشکلات زیادی برای این قشر آسیب‌پذیر ایجاد کرده است. روز چهارشنبه سوم بهمن ۱۴۰۳، نشست هم‌اندیشی انجمن‌های صنفی کارگری با موضوعاتی همچون دستمزد سال ۱۴۰۴ و حفاظت فنی و بهداشت کار در سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.
در این نشست، معصوم علی موسی‌زاده،گفت: کارگران ساختمانی، به‌ویژه با وجود ریسک بالای حوادث، از دستمزدی برخوردارند که کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد. علاوه بر این، مشکلات قانونی و ابهامات در آئین‌نامه‌ها، از جمله ماده ۱۴۸ قانون کار، سبب شده است که کارگران در این زمینه سردرگم باشند.


نماینده جامعه کارگری همچنین اظهار کرد: بیمه کارگران ساختمانی از سال ۸۹ آغاز شد، اما اکنون بیمه ۳۰۰ هزار نفر از این کارگران قطع شده است و مشخص نیست چه کسی پاسخگوی این وضعیت خواهد بود. علاوه بر این، واگذاری اختیارات انجمن‌های صنفی به کارگزاری‌ها نیز با اعتراض جامعه کارگری روبرو شده است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: