مطالبات ومعوقات مزدی کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری رودباروبلاتکلیفی ٣٠٠ کارگر کارخانه فولاد خزر
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
![](https://cpiran.org/wp/wp-content/uploads/2025/02/مطالبات-ومعوقات-مزدی-کارگران-خدماتی-و-فضای-سبز-شهرداری-رودباروبلاتکلیفی-٣٠٠-کارگر-کارخانه-فولاد-خزر.jpg)
شماری از کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری رودبار، مطالبات خود را رسانەای کردند
بر اساس این گزارش، با وجود اجباری بودن اضافه کاری و تعطیل کاری، کارفرمای آنها مزایای مزدی این کارگران را بصورت کامل پرداخت نمیکند. یکی از این کارگران عنوان کرد: « جدا از این مسئله شهرداری رودبار هنوز چندین ماه مطالبات قدیمی کارگران را پرداخت نکرده و در عین حال سقف اضافهکاری و تعطیل کاری آنها از ماهانه ۱٤۰ ساعت به حداقل ٤۰ ساعت کم شده است.
از وقتی که شهردار جدید در این سازمان مسقر شده است علیرغم آنکه حقوق کارگران را با تاخیر دو ماهه پرداخت میکنند، سقف اضافه کاری و تعطیل کاریها نیز از ماهانه ۱۲۰ساعت به حداقل ۲۰ ساعت کم شده است. با این حال بسیاری از مدیران ومسئولان پشت میزنشین که ماهانه حقوق بالایی دریافت میکنند سقف اضافه کاری ماهانه خود را ۱۲۰ تا ۱۷۰ ساعت محاسبه میکنند و در این میان به معیشت کارگرانی که کار شبانه روزی فعالیت فیزیکی دارند نمیاندیشند.» این کارگر در پایان از شهردار و اعضای شورای شهر رودبار درخواست کرد میزان اضافه کاری و تعطیل کاری کارگران را بصورت کامل پرداخت کنند تا از پس مخارج زندگی خود برآیند.
کارگران فولاد خزر به دلیل توقف فعالیت این مجموعه بلاتکلیف هستند
حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در کارخانه فولاد خزر به دلیل تعطیل شدن این مجموعه، در بلاتکلیفی به سر می برند. بر اساس این گزارش، کارخانه تولید شمش فولاد در شهرک صنعتی رشت، که تحت مدیریت بخش خصوصی فعالیت دارد، از نخستین روزهای دیماه به دلیل قطعی برق و مشکل تأمین مواد اولیه تولید، فعالیت خود را متوقف کرده است و حدود ۳۰۰ کارگر قراردادی این واحد در بلاتکلیفی به سر میبرند.
بر اساس این اطلاعات، تعطیلی کارخانه موقتی است و در حال حاضر کارگران بدون انجام کار، صرفاً حضور و غیاب میشوند. این در حالی است که کارگران فولاد خزر سال گذشته نیز در اعتراض به شرایط مشابه، چند روز در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند.
اختلافات سهامداران بر سر مدیریت این کارخانه پیشتر آن را تا مرز ورشکستگی برده و پرداخت حقوق و بیمه کارگران را با تأخیر مواجه کرده بود، اما از فروردینماه سال جاری با تغییر مدیریت، اگرچه پرداخت مطالبات تقریباً بهموقع انجام شده، اما کمبود منابع مالی و افزایش بدهیهای انباشته، موجب توقف مکرر فعالیت تولیدی شده است.
به گفته کارگران، مسئولان فعلی کارخانه پیگیر دریافت تسهیلات و انتقال سهام هستند، اما بدهیهای معوقه کارخانه به نهادهای دولتی و خصوصی، ازجمله اداره برق، بار دیگر مانع از ادامه فعالیت تولیدی شده است. سال گذشته نیز بهمنماه، برق کارخانه به دلیل انباشت بدهیها قطع شد که با مساعدت مسئولان، فعالیت تولیدی آن مجدداً از سر گرفته شد.
کارخانه فولاد خزر، یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ دانشگاه (امام صادق) است که به دلیل بدهی ۳۰۰ میلیاردی به یکی از طلبکاران، از چند ماه پیش بهصورت اجارهای اداره میشود.