چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ | 22 - 01 - 2025

Communist party of iran

مروری بر مبارزات طبقاتی درخشان جنبش کارگری در هفت تپه


جهان امروز

مروری بر مبارزات طبقاتی درخشان جنبش کارگری در هفت تپه

بخش ویژه‌‌ای است که در جهان امروز به صورت پیاپی اما مجزا به بازتاب مبارزات کارگری و بررسی فرازهایی از جنبش کارگری می‌پردازد. در این شماره بخش سیزدهم را ملاحظه می کنید.

 علیرغم تلاش های اعتصاب شکنانه ی  ایلنا، ارگان تبلیغی و سرمایه داری و حکومت اسلامی و مرکز خبرگزاری خانه کارگر و مرکز شوراهای اسلامی کار،  و نیز  اعلام تعلیق اعتصاب د ر روز هفتادم  از سوی  افرادی غیرمسئول و فرصت طلبانه ای که در حساس ترین  شرایط اعتصاب و همایش و رویارویی با نمایندگان  مجلس اسلامی، از روز هفتادم  به بعد اعتصاب و همایش در برابر فرمانداری شوش هرچند نه  با حضور  پرشمار روزهای پیش ادامه یافت. اخلال و اعلام تعلیق به ویژه  در ادامه اعتصاب تاثیر گذار بود. 

روز هفتاد و هشتم اعتصاب خیابانی

نمایندگان مجلس در روز هفتادم اعتصاب به شوش سفرکردند و در میان اعتصابگران در مقابل فرمانداری از کارگران هفت تپه، پانزده روز مهلت خواستند که اعتصاب تعلیق شود و آنها خصوصی سازی را لغو می‌کنند. این یک وقت کشی و فریب بود. در آن روز هیچ رای گیری انجام نگرفت و هیچ تصمیم جمعی مبنی بر تعلیق اعتصاب به میان نیامد. از همین روی، روز بعد یعنی روز هفتاد و یکم اعتصاب، باز  هم کارگران  در برابر فرمانداری  همایش داشتند اما شمار شرکت کنندگان کاهش یافته بود. اوج کرونا بود و داغی هوا و روزهای  تاسوعا و عاشورا.

اعلام موضع کارگران در باره ادامه اعتصاب

 جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف دوشنبه – ۱۰ شهریور ۱۳۹۹

 هفت تپه ، کانل مستقل اعلام کرد:

«قابل ذکر است که برای تعلیق اعتصاب یا تصمیم برای محل تجمعات باید نظر و خرد و تصمیم جمعی وجود داشته باشد و نه تصمیم یک یا دو نفر مشخص. تعلیق یا اتمام اعتصاب با نظر کارگران است و نه با اعلام سرخود بلندگوهای تبلیغاتی که در خدمت اسد بیگی و همه کارفرماها هستند. نمایندگان کارگری ما هم بارها اعلام کرده اند که نظر خودشان را درباره ادامه اعتصاب تحمیل نمی کنند و هر چه نظر جمع کارگران باشد مورد قبول آنها هم هست.

اما متاسفانه در همان روز هفتادم که نماینده های مجلس به شوش آمدند و وعده  وعید دادند، تمام رسانه های ضد کارگری و نیز نمایندگان مجلس و … سرخود و به دروغ اعلام کردند اعتصاب تمام شده است. حتی عصر آن روز، برخی از همکاران و فعالین کارگری که حجم شدید اخبار را در عصر و شب دیده بودند واقعا گویا باور کرده بودند شاید جمع کارگران این تصمیم را گرفته است و گویا اعتصاب تمام شده، اما روز بعد دیدند که نظر جمعی کارگران بر ادامه اعتصاب است و اعتصاب ادامه پیدا کرده است. با این حال برخی از این همکاران در اثر سوء تفاهم، عصر یکشنبه در یک مصاحبه با “امتداد” که احتمالا همان روز هفتاد انجام شده اما هشت روز بعد یعی در روز هفتاد و هشتم اعتصاب منتشر شده و یکی هم همان روز هفتادم و سهوا در واتساپ اعلام کرده بود که اعتصاب موقتا تعلیق شده که قطعا این دوستان هم روز بعد متوجه شده‌اند که اینطور نیست و روز هفتاد و یکم یعنی روز بعد، کارگران به تجمع ادامه دادند و تن به مهلت پانزده روزه نمایندگان مجلس ندادند.»

در این بیانیه، اعلام شد: «اکثریت مطلق همکارانی که امروز دست به تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری، دفتر نماینده شهر و اداره کار زدند، کارگران فصلی-غیرنیشکری هستند که خواهان بازگشت به کار هستند. بدینوسیله تاکید می کنیم که اعتراض و اعتصاب در هفت تپه ادامه دارد اگر چه تمام کارگران در اعتصاب حضور ندارند و یا بخش هایی از همکاران در تجمع مقابل فرمانداری حضور دارند. به نظر ما بدون فشار تجمعات، حتی مذاکره در مجلس به نتیجه نخواهد رسید. نمایندگان کارگری باید پشتوانه و حمایت تجمع کنندگان را داشته باشند. گذشته از نظر ما، به صورت واقعی هم اعتصاب و تجمع در شهر ادامه داشته است. از این منظر ادعاهای افرادی که چه دانسته و یا چه نادانسته [س]، ادامه اعتصاب را تکذیب میکنند عملا به ضرر کارگران هفت تپه تمام خواهد شد.»

هفتاد و هشتمین روز اعتراض و اعتصاب کارگران هفت تپه

 اعتصاب بر خلاف شایعه سازان و حکومتیان، نه تنها در روز هفتادم پایان نیافت، بلکه در روزهای دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه یعنی روزهای هفتاد و یک، هفتاد و دو، هفتاد وسه و هفتاد و چهارم نیز ادامه یافت. روزهای شنبه و یکشنبه  همزمان بود با روزهای شنبه و یکشنبه یعنی نهم و دهم محرم یا  تاسوعا  و عاشورا و به علت نبود امکان همایش اعتراضی آن هم با بنرهای کارگری، همانند روزهای پیش در خیابان ظاهر نشد، اما اعتراض کارگران وجود داشت. روز دوشنبه، هفتاد و هشتمین روز، باز هم اعتصاب و اعتراض به شکل تجمع برگزار شد که تصاویر آن هم منتشر شد. موضوع تعلیق و پایان یابی اعتصاب، یک  اعتصاب شکنی به شمار می آمد. کارگران اعتصابی از این شایعه زیان دیدند، ادامه مقاومت تاریخی کارگران در هفتادمین روز، مورد حمله قرار گرفت. کارگرانی سردرگم شدند، برخی از کارگران دچار پرسش شدند. گفتند شاید بهتر است تا 15 روز فرصت دهیم تا نمیاندگان مجلس بهانه ای نداشته باشند و بتوانند بررسی کنند ووو. به همین سبب کارگران پیشتاز و فعال در اعتصاب و همایش، کارگر پیشتاز و شکنجه شده و مقاومی همانند اسماعلی بخشی، ناچار به توضیح شدند که اعتصاب ادامه دارد و پایان نیافته و تعلیق نشده است. شایعه پردازان اما دست بر نمی داشتند.

هفت تپه، درباره ادامه  اعتصاب در هفت تپه و واکنش به برخی تناقض های خبری توضیح داد:

 «شایعه تعلیق و پایان یابی اعتصاب

درباره این دوره از اعتصابات ما مصاحبه ها و نوشته های مختلفی منتشر شده است که ممکن است برخی جنبه های آن برای برخی مخاطبان و مدافعان مطالبات کارگری روشن نباشد. چند نکته را توضیح میدهیم و سند آنها را هم ضمیمه میکنیم. با  فشار بر روی کلماتی که در تلگرام به صورت آبی می بینید میتوانید آن سند و مطلب مورد اشاره را ببینید.

✅ درباره اعتصاب از جمله مصاحبه هایی توسط نمایندگان کارگری در این زمینه در مقاطع زمانی مختلف انجام شده که برخی از گفته های این عزیزان در مورد اعتصاب در مصاحبه های بعدی تصحیح شده است. مثلا مصاحبه یوسف بهمنی با امتداد در روز هفتادم انجام شده ( و البته چند روز بعد و با تاخیر منتشر شد) که ایشان به تعلیق اشاره میکند اما بعد همگان دیدند که در روز هفتاد و یکم به اراده و تصمیم جمعی خود کارگران و نه خواست و یا سلیقه یکی یا دو نفر، تعلیق مورد قبول واقع نشد و اعتصاب ادامه پیدا کرد و یوسف بهمنی و هر نماینده کارگری دیگر هم به این تصمیم جمعی احترام گذاشت و مشخصا و مثلا یوسف بهمنی هم در مصاحبه  بعدی خود که مقارن با روز هشتاد و سوم  اعتصاب  بود به ادامه اعتصاب اشاره میکند. بهمنی در مصاحبه با رادیو جوان وقتی از اعتصابات هفتاد روزه صحبت میشود بلافاصله اضافه میکند که “ولی اعتصاب هنوز ادامه دارد و تمام نشده است ” و ایشان علت آن را منجمله اعتراض همکاران به تکمیل نشدن تایم شیت ها اعلام میکند.

✅ یوسف بهمنی هم در هشتاد و سومین روز می‌گوید: اعتصاب ادامه دارد  پس مثلا در این مورد خاص نمیشود به صورت انتخابی و دلبخواه فقط به مصاحبه ده روز قبل او استناد کرد و ادعا کرد که اعتصابات هفتاد و یک روزه بوده و بعد از آن تعلیق شده است.

✅ اسماعیل بخشی هم در اینستاگرام خودش به اعتصابات بعد از روز هفتاد و یک و  مثلا در روز هفتاد و نه اشاره میکند و تصویر آنرا میگذارد و اعلام حمایت میکند. پس یعنی اعتصاب در روز هفتاد و یک معلق نشده و ادامه دارد.

✅اصلا فرض کنید حتی یوسف بهمنی هم در مصاحبه دومش به ادامه اعتصاب در روز هشتاد و سوم و تعلیق نشدن اعتصاب تاکید نمیکند و اسماعیل بخشی هم از روز هفتاد و نهم اعتصاب نمی گوید، خوب، واقعیت تجمع مقابل فرمانداری را چطور میشود انکار کرد؟ اعتصاب درون شرکت را چطور؟ ما متوجه نیستیم کدام انگیزه یا چه رسم و اخلاق و یا چه موضوعی در میان است که در حالی که همکاران در اعتصابند برخی بر اعلام خلاف آن اصرار دارند.

✅میدانیم که اعتصاب فقط به شکل تجمع نیست اگرچه همین امروز هم هشتاد و ششمین روز تجمع مقابل فرمانداری به عنوان نماد روشنی از ادامه اعتصاب ادامه پیدا کرده و تصاویر آنهم منتشر شده است.(1) چه کسانی و به چه علتی تجمع این همکاران را به رسمیت نمیشناسند؟ پاسخ با خود آنهاست.

✅ این روزها تعدادی از همکاران کشاورزی برای عقب نماندن عملیات کشت مشغول به کارند و تاکید میکنیم که همزمان،  تعداد زیادی از همکاران در داخل شرکت به شکل دست از کار کشیدن به اعتصاب خود ادامه میدهند. مگر اینکه کسی بخواهد به تصاویر کانال اسدبیگی استناد کند که به دروغ “همه” را مشغول به کار نشان میدهد. در این مورد هم همکاران در پیام هایشان از نقاط مختلف شرکت توضیح دادند که ترفند روابط عمومی اسدبیگی در این مورد به چه روشی است و آنرا افشا کردند.

✅ مبارزه برای خلع ید خصوصی سازی به ساعات آخرش نزدیک میشود. ترجیح هر کسی که به برای این مبارزه دلش می تپد این است که از تغییر اخبار و واقعیات و از حمله و تندخویی به کسانی که در میدان این مبارزه نفسگیر و وجود تمام سختی ها و مشقات در حال کمک به این مبارزه هستند پرهیز کند.

✅ ما قبلا نیز تاکید کردیم که خبر تعلیق اعتصاب را بدوا رسانه های حکومتی و منجمله دانشجویان بسیجی و امثالهم منتشر کردند ولی وضوحا تصریح کردیم که البته هستند برخی منابع که به علل دیگر و منجمله شاید به علت اشتباه در گزارشات ارسالی به آنها خبر اشتباه دال بر تعلیق اعتصاب را بازنشر داده اند.

✅ از همگان درخواست داریم که وارد بازی های حاشیه ای نشوند و کماکان روی موضوع اصلی مبارزه و اعتصاب تمرکز شود. قضاوت اصلی درباره صحت و سقم این یا آن ادعا و اینکه چه کسی یا کسانی واقعا در این میدان حضور و گزارش و مواضع صحیح دارند با کارگران هفت تپه و مخاطبان دقیق و هشیار خواهد بود.

جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف- سه شنبه – ۱۸ شهریور ۱۳۹۹

۴ شهریور ۱۳۹۹ تلاش سلطان رشوه برای ارتباط با برخی نمایندگان

احمد نادری نماینده مجلس اسلامی که سردمدار وقت گذرانی و خسته کردن کارگران بود، در نتیجه مقاومت و ایستادگی پرشکوه کارگران هفت تپه در روزهایی که اعتصاب و اعتراض به سه ماهگی خود نزدیک می شد در روز 4 شهریور  با جلوه ای فریبنده ظاهر شد تا خود را مخالف نئولیبرالیسم نشان دهد. وی اعتراف کرد که «سلطان رشوه (اسد بیگی ها) با وی تماس گرفته و قصد خریداری وی را داشته انست. وی در  توییتی نوشت و روزنامه حکومتی شرق آنرا منشتر کرد:

 «در طول این یکماه که مستمرا پیگیر موضوع هفت‌تپه هستیم، سلطان رشوه به طرق مختلف سعی در ارتباط داشته است. انشاالله خواهند دید که این مجلس بر مبانی انقلاب و نظام استوار خواهد بود. نتیجه حاکم کردن مناسبات نئولیبرال بر کشور این است.»

اما عملکرد نمایندگان و ماهیت آنان نمی‌تواند زیر این پرده‌های نخ نمای تزویر و دروغ پنهان بماند.

کارگران بی درنگ پاسخ دادند: نمایندگان مجلس ما را به روحانی میفروشند؟

«نمایندگان انقلابی، متعهد و ذوب در ولایت که کلی وعده دادند و ادعا کردن که با دولت مماشات نخواهند کرد مشغول فروختن نمایندگان کارگران هفت تپه به وزیر اقتصاد دولت روحانی هستند.

دولت روحانی دارد تلاش میکند برای جلسه چهارشنبه کارگران در جلسه نباشند و به نظر میرسد برخی از نمایندگان هم دارند با آنها همکاری میکنند!

 چه چیز امنیتی یا محرمانه قرار است در میان باشد که به پنج هزار کارگر هفت تپه مربوط نیست و کارگر هفت تپه درباره ماجراهای خودش نامحرم است؟؟؟

مجلس انقلابی و عدالت محور و ذوب در ولایت فقیه! در حال معامله کارگران هفت تپه با وزیر اقتصاد دولت فاسد روحانی است! در صورت راه ندادن نمایندگان کارگران، به تمام شما … خواهیم فرستاد! آزمون بزرگ!

وقتی برخی همکاران به مهلت و وعده نماینده مجلس باور دارند! وقتی برخی فکر میکنن اینا فرقی با دولت روحانی دارن! وقتی برخی توهم دارن که اینا اومدن ما رو نجات بدن! وقتی متوجه نمیشن وقتی اینا میان تو تجمع در واقع فقط اومدن ببینن میتونن اعتصاب شکنی کنن! وقتی برخی هنوز متوجه نیستن همه مهلت های دو هفته ای و پانزده روزه تمام شده و هنوز نماینده مجلس حاضر نیست کار جدی بکنه!

وقتی دو روز مونده به جلسه مذاکرات همین نادری و نظام موسوی و نیکزاد دقیقا همزبان با وزیر اقتصاد دولت کثافت کار روحانی میشه!

یعنی همشون سر و ته یک کرباسن!

یعنی اصلاح طلب و اصولگرا فرقی ندارن!

یعنی اصلاح طلب، اصولگرا برای زیر پا گذاشتن حق کارگران با هم مشترکن

یعنی نماینده های مجلس در کمتر از چند هفته نشون دادن که همه این رفت و آمد ها بازی بود.

نماینده کارگر در جلسه ای که سرنوشت هفت تپه درش تصمیم گیری میشه راه نمیدید؟

خوب ما سرنوشت هفت تپه و خیلی چیزهای دیگه رو در تجمعات خیابانی باید تعیین کنیم. تکلیف همه شما رو….

اصلاح طلب، اصولگرا … !

دوستان…تنها راه ما تجمع خیابانی است.»‌

 روز  90  تا هفته اول مهر همایش خیابانی در برابر فرمانداری پیایان یافت، کارگران با پشتیبانی از کارگران فصلی و خواست های طبقاتی آنان، اعتصاب را در کارخانه و محیط کار به شیوه های ایستاده، کم کاری، سخنرانی و همایش ادامه دادند. اسماعیل بخشی در اینستاگرام خود نوشت کارگران فصلی محرومترین و زیرستم ترین بخش ها کارگری هستند و باید از آنان پشتیبانی کرد.

چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۹ /۳۰سپتامبر۲۰۲۰ اعلام فسخ قرارداد با بخش خصوصی فاسد و اختلاسگر!

 خبر گزاری های  حکومتی این خبر را منتشر کرد…

https://t.me/kargarane7tape/6163″tape/HYPERLINK-1

اشتراک در شبکه های اجتماعی:

تگ ها :

هفت تپه