جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ | 15 - 11 - 2024

Communist party of iran

مروری بر مبارزات طبقاتی درخشان جنبش کارگری در هفت تپه


برگرفته از نشریه جهان امروز

بخش ویژه‌‌ای است که در جهان امروز به صورت پیاپی اما مجزا به بازتاب مبارزات کارگری و بررسی فرازهایی از جنبش کارگری می‌پردازد. در این شماره بخش دوازدهم را ملاحظه می کنید.

شرکت باید دولتی بشه و نظارت کارگران روش باشه!

دو شنبه روز دیدار  نمایندگان سرمایه و دولت  آن

سازمان دهندگان اعتصاب بیانیه ای با روی سخن به «همکاران! فوری و مهم»  انتشار دادند:

«قراره فردا دوشنبه نمایندگان مجلس و رئیس خصوصی سازی با رئیس جمهور یا با معاون آن جلسه در مورد هفت تپه و خلع یا واگذاری شرکت جلسه بگذارند. ما منتظر جلسه فردا هستیم. البته که ما زیاد به مسئولان خوش بین نیستیم و احتمالا همچنان از اختلاسگران حمایت میکنند. ولی از الان به مسئولان هشدار میدهیم که خواسته ما لغو خصوصی سازی و واگذاری به بخش دولتی با نظارت کارگران است.

از تمام همکاران هفت تپه اعم از رسمی، قرادادی. فصلی، دفع آفات، غیرنیشکری لیلکو. نی‌برای بومی منطقه و حومه همه و همه استوری و وضعیت بگذارند که شرکت بشه دولتی! چون جلسه فردا خیلی مهمه پس بجنبید. اتحاد اتحاد!»

 با جابجایی رئیس قوه قضائیه صادق کارگران  آملی لاریجانی وقتی رفت کنار تازه پرده ها یک ذره رفت کنار و مردم دیدند که بابا بزرگترین مرکز و مرکز اصلی فساد همان خود قوه قضائیه بود.الان هم همینطوره. تازه وقتی یکی را بذارن کنار ابعاد دزدیها بیشتر رو میشه. خود لاریجانی را کاری نداشتند، اما چندتا معاون و مسئول را نمایشی گرفتند و یکیش هم که اتفاقا معمم بود با میلیونها دلار راهی اروپا شد که همانجا یک باند دیگر دزد سر به نیستش کرد که گند دزدی‌هاش رو نشه. حالا آقایان میاند تو تجمع ما تبلیغات کنند. آقا جان باور کنید خرهای که تو روستاها دارند بار میکشند هم الان شیر فهم شده اند. من اعضای خانواده این معممین و  دست اندکاران حکومتی که جانباز آب میکشند را میشناسم که میگند، همه کار اینها جز دو رویی و فریب چیز دیگری نیست. شماها که نمیتوانید فرزندان و اطرافیان نزدیکتان را فریب دهید و آنها بر علیه شمایند، حالا میایید ما را فریب دهید. آنهم سر مسئله به این روشنی که مسئولین مملکتی سر یه روز میتونند مشکل را حل کنند. جناح رئیسی و مجلس سپاهی و سپاه میخواهند شرکت را به خودشان، یعنی خصوصی  “اهلیت دار”  بدهند. آقا جان نمیتوانید فریب دهید. شرکت باید دولتی بشه و نظارت کارگران روش باشه.

شورا ها را در بخش های مختلف شرکت تشکیل دهیم!

 ۱۱ مرداد ۹۹ (اول اوت۲۰۲۰)  مجمع نمایندگان یا شورا؟

 ‌مهم سازمانیابی است!

پیروزی دیگر… گامی دیگر به پیش!  

کارگران  نوشتند:

همکاران ! برای جلوگیری از غارت شرکت و برای سرپا نگه داشتن شرکت و برای تعیین تکلیف مالکیت و آینده شرکت، لازم است سریعا بر همه امور نظارت و مدیریت و کنترل کنیم. به همین منظور لازم است اکنون نسبت به تشکیل شوراهای مختلف در شرکت اقدام کنیم. در هر اداره و هر بخش یک شورا تشکیل بدهیم. مثلا شورای نظارتی کارخانه، شورای نظارتی تجهیزات- زیربنایی-خدمات، شورای نظارتی کشاورزی، شورای نظارتی بخش حراست و …

میتوان نام این نهاد را کمیته، کارگروه، کمیسیون یا … هم گذاشت اما باید به صورت شورایی و جمعی اداره شود.

شورای اسلامی کار از نظر ما به هیچ وجه صلاحیت نمایندگی کارگران را ندارد. اما در نقطه مقابل، سایر نمایندگان و فعالین مستقل کارگری معتمد ما هستند و قطعا در انتخاب نماینده برای شوراهای ادارات-بخش ها، این عزیزان کماکان مورد اعتماد ما خواهند بود و بخشی از نمایندگان ما در شوراها خواهند بود و از آنها بهره خواهیم برد.

برای زنده نگه داشتن شرکت، برای تسریع در لغو خصوصی سازی و برای حداکثر نظارت و کنترل و مدیریت و تعیین تکلیف بر مالکیت شرکت، شوراهای بخش ها و ادارات مختلف را تشکیل دهیم.

قدم اول : انتخاب نماینده از هر بخش، در همان اداره-بخش و بعد تشکیل شورای کل یا مجمع نمایندگان کارگری.

هفت تپه از آن ماست خودمان آن را اداره میکنیم. شوراهای مستقل را در ادارات و بخش های مختلف تشکیل دهیم!

جمعی از کارگران هفت تپه، شنبه – ۱۱ امرداد ۱۳۹۹

 تناقض گویی‌های نمایندگان حکومتی

احمد نادری نماینده مجلس در حساب شخصی توئیترش نوشت:

“به همراه آقایان سید نظام الدین موسوی و علی خضریان برای بررسی وضعیت امور شرکت «هفت تپه و اعتراضات کارگران آن، به شوش  آمده ایم. وضعیت غم انگیز این روزهای هفت تپه محصول سیاستهای «نئولیبرال» و خصوصی سازیهای بی ضابطه و کاملا رابطه ای است و بایستی فکر جدی به حال عاملان آن کرد.”

این نماینده مجلس دزدی  بود  با چراغ آمده است. جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف اعلام کردند: «او میگوید خصوصی سازی محصول سیاست های نولیبرال است : این درست است. اما این زبل خان، در ادامه میگوید خصوصی سازی های بی ضابطه و کاملا رابطه ای! این دیگر حرف مزخرفی است! خصوصی خوب و بد نداریم. کعب عمیر هم دقیقا همینطور حرف زده و از اهلیت نداشتن اسدبیگی و رستمی حرف زده و این یعنی ممکن است بخواهند یک بخش خصوصی دیگر را بیاورند. البته کعب عمیر (نماینده مجلس حکومتی) اعلام کرده به فکر دولتی کردن شرکت است. اما بهتر است واضح به او اعلام کنیم بحث اهلیت داشتن یا نداشتن را طرح نکند که یک کلک قدیمی مورد علاقه لاشخوران خصوصی سازی است و ما به طور قطعی مقابل آن می ایستیم!

درست است که خصوصی سازی های به شکل خصولتی یا واگذاری به خودمانی های نظام در ایران و مثلا در هفت تپه اتفاق افتاده است اما معنیش این نیست که در مقابل، خصوصی سازی به شکل درست داریم! خصوصی سازی در هر شکلش جنایت است. عین بمباران و تخریب کلی جامعه است! در همه جای جهان خصوصی سازی و سیاست های نولیبرالی ویران گر بوده اند. این کلاه برداری به اسم خصوصی سازی که اهلیت دارد و خصوصی سازی که اهلیت ندارد یک توجیه برای ادامه خصوصی سازی است.

اینها میخواهند وقتی در یک جا با خصوصی سازی گند زدند بگویند این یکی بخش خصوصی اهلیت نداشت و بعد قصد این را میکنند که برای ادامه خصوصی سازی فقط آن یک شرکت و مالک خاص را عوض کنند و یک مفت خور دیگر به جایش بیاورند! وقتی میگویند خصوصی سازی بدون اهلیت آمده و با رابطه و ضابطه بوده میخواهند بر جو اعتراضی کارگران موج سواری کند و این پالان خر را عوض کنند و پالان جدیدی بیاورند در حالی که ما میگوییم خر را نمیخواهیم: اصلا خصوصی سازی به هیچ شکلش را قبول نداریم!

این نماینده مجلس مثلا ضد سیاست های نولیبرالی حرف زده اما باز هم همان سیاست های نولیبرالی را تایید کرده و میخواد ایندفعه یک خصوصی سازی به قول خودش بی رابطه و بی ضابطه بیاورد و این عینی دقیقا همان سیاست های نولیبرالی و ادامه مصیبت و جنایتی به نام خصوصی سازی.

آقای نماینده مجلس! خصوصی سازی در همه جای دنیا برابر بوده با بدبختی و مصیبت و فقر و فلاکت مضاعف! هفت تپه هیچ خصوصی سازی دیگری را قبول نمیکند! ما حواسمان جمع است»!

 ۱۶ مرداد ۱۳۹۹(۶ اوت۲۰۲۰)

از هفت تپه تا کنگان،‌ عسلویه،‌ ماهشهر، اراک، اصفهان و… با حضور و خروش طبقاتی،‌ در یک خیزش طبقاتی!

در دیدار نمایندگان کارگران با نمایندگان  حکومتی در مجلس،‌ مجلسیان نقاب فریبنده خویش را برداشتند و چنگ و دندان‌های عریان خویش را نشان دادند. آنان به تهدید و توهین پرداخته بودند. یوسف بهمنی در بازگشت از این دیدار گزارش داد و از جمله چنین اشاره کرد: «متاسفانه در سومین جلسه، دژپسند، وزیر اقتصاد مسائلی را مطرح کرد و مانع بیان مطالبات از سوی کارگران شد که چندان جالب نبود و حتی، اعتراض ما به قدری بود که حضور حراست مجلس با وساطت منتفی شد.» 

فوری :‌ فراخوان نمایندگان مستقل کارگری!

برگردید! اعتصاب ادامه دارد! جواب منفی ما به مسئولین حکومتی و نتیجه مضحک جلسه شان.

پنجاه و سومین روز اعتصاب کارگران هفت تپه. تا خلع ید دزدان بخش خصوصی و اختلاسگران از هفت تپه به اعتراض و اعتصاب ادامه میدهیم.

پنجاه و ششمین روز اعتصاب پنج شنبه- ۱۶ مرداد ۱۳۹۹

 کارگران اعلام کردند:

«عزیزان نمایندگان کارگری! خسته نباشید. زحمت بسیار متقبل شدید. میدانیم که در جلسه قطعا با تمام توان از مطالبات همکاران دفاع کرده اید. اما همانطور که احتمالا خودتان هم از پیش حدس میزدید این نمایندگان مجلس برای حل کردن مشکل نیامده بودند بلکه میخواهند موقتا با قرص مسکن مقداری از درد را کم کنند.

یکی از این نمایندگان مجلس فرمایش کرده که خصوصی سازی فعلی باید لغو بشه اما شرکت دولتی نمیشه. خوب شما اشتباه کردی این رو گفتی!

عزیزان نماینده. شما گرامیان تمام زحمت و مسئولیتی که بر دوش داشتید رو انجام دادید. اما نزد حاکمیت اراده ای برای حل ریشه ای مشکل هفت تپه وجود نداره. پاسخ ما به تصمیمات این حضرات منفی است. دادن حقوق و تمدید بیمه و اینها که حق بدیهی و معوقه ماست. البته اینها رو هم همش وعده سر خرمن دادن مثل قبل.

خصوصی سازی شون هم که در همه جا رسوا شده و خودشون دارن دادگاهیش میکنن مگه قرار بود این بمونه ؟ خوب معلومه این هم باید بره. این هو وعده داده شده: وعده سر خرمن!

اصل مطلب این بود که دیگه خصوصی سازی انجام نشه. این حکومتی های توی جلسه، اصل مطالبه ما رو دور انداختن و در واقع به همه ما دهن کجی کردن.

باید تجمعات در شهر شوش ادامه پیدا کنه تا دستشون بیاد که نباید با کارگر هفت تپه بازی کنن.

نمایندگان کارگری! خسته نباشید. برگردید! تهران و آن جلسات و آن سر و کله زدن با آن آقایون، حل کننده مشکلات ما نیست و تجمعات ادامه خواد داشت. تا لغو خصوصی سازی و دولتی شدن شرکت! صبح در مقابل فرمانداری حرف ها داریم!

جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف

به نمایندگان مستقل کارگری! برگردید! اعتصاب ادامه دارد! جواب منفی ما به مسئولین حکومتی و نتیجه مضحک جلسه شان.

 کارگران در  سایت مستقل کارگران  هفت تپه اعلام کردند:

«در اعتراض به تلاش وزیر اقتصاد و همکاری یکی از نمایندگان مجلس با او برای حذف نمایندگان کارگری از جلسات مذاکرات که به منظور باز کردن راه زد و بند مجلس و دولت انجام شده، به سرعت برای گسترده کردن اعتصابات به شکل تجمعات پر تعداد تر درون شهر آماده می‌شویم.»

آبیارها به اعتصاب پیوستند

آبیاران  برای پشتیبانی از اعتصاب  و در اعتراض به  برخورد نمایندگان مجلس درباره هفت تپه  پس از جلسه نمایندگان کارگران در تهران، به تجمع می پیوندند. کارگران اعتصابی پاسخ دادند:

واقعا درود بر شرف و غیرت کارگران آبیار. در این اعتصاب این عزیزان شاهکار کردند. فردا تجمع جلوی فرمانداری با راهپیمایی به سمت میدان هفت تیر خواهد بود. با صدای بلند اعتراض میکنیم به نتیجه جلسه در تهران. ما خصوصی سازی دیگری را قبول نخواهیم کرد. شرکت به وزارت کشاورزی باید داده بشه. همین.

هفتادمین روز اعتصاب و گسیل طلاب- دانشجویان بسیجی

 برای انحراف اعتصاب و اخلال، سردمداران اجرایی منافع سرمایه‌داران دانشجویان بیسجی را زیر نام دانشجویان «عدالت خواه» ‌به همراه همقطاران طلبه از حوزه‌ها و پادگان‌ها به هفت تپه فرستاد تا جلو دوربین‌ها و رسانه‌ها وانمود کنند که برای پشتیبانی از کارگران آمده‌اند!‌اما ماهیت و اهداف این عوامل رسواتر از آن بود که پنهان بمانند. اینان بی درنگ افشا و سرافکنده دور شدند.

۷۲ روز از اعتصاب گذشته بود  که در روز ۹۹/۶/۲ اعضای کمیسیون اصل نود مجلس به ریاست سید نظام‌الدین موسوی وهئیت اعزامی از دیوان محاسبات کل کشور، چند نماینده مجلس و  بسییج «دانشجوی عدالت خواه» و خبرگزاری هایی که همیشه آماده برای خفه کردن صدای کارگران به هفت تپه آمدند. این کارگزاران سرمایه، سراسیمه اعلام کردند اعتصاب بعد از وعده های نمایندگان مجلس شکسته شد، پایان یافت و … این خبر دروغ بود. خبر تعلیق اعتصاب از سوی عناصری غیر مسئول در داخل و خارج کشور نیز رسانه ای شد. ایلنا ارگان خبری خانه کارگر این خبر را پررنگ کرد. و از پایان یابی اعتصاب در هفتادمین روز خبر داد. عناصری زیر نام ارگان کارگری هفت تپیه از تعلیق نوشت. کانال مستقل کارگران  و نمایندگان و فعالین کارگری، این خبر را تکذیب کردند. اعتصاب ادامه داشت. اما خبر پایان یابی و تعلیق، نوعی  اعتصاب شکنی  به شمار می آمد و در ناتوان سازی اعتصاب نقش داشت. این اعتصاب شکنی، واکنش کارگران را در برابر داشت. هیچکس نمی پذیرد که در حال کارگران نباید به خانه بروند تا نمایندگان  مجلس و شورای اسلامی کار و عناصر امنیتی، با به خانه فرستادن کارگران اعتصابی و درغیاب کارگران معترض، اعتصاب را در هم بشکنند. نماینده مجلس از اهواز با اشاره به پایان اعتصاب ۷۰ روزه کارگران نیشکر هفت تپه از استقرار نمایندگان دیوان محاسبات و رایزنی با قوه قضاییه برای خلع ید مدیر این شرکت خبر داد.

 کارگران اعلام کردند که اعتصاب ادامه دارد. اسماعیل بخشی، در بازداشت خانگی ناچار شد تا برای خنثی کردن تعلیق و پایان یافتن و یا تعلیق اعتصاب را شایعه اعلام کند. بیانیه کارگران در کانال تلگرامی مستقل هفته تپه اعلام کرد: «در ادامه صحبت‌هایی تکراری چند نماینده مجلس و تعدادی دانشجوی عدالت خواه!! وچند بسیجی و خبرگزاری هایی که همیشه آماده برای قیچی کردن صدای حق طلبی کارگران هستند، با خوشحالی تمام و پس از حضور اعضای کمیسیون اصل نود مجلس در میان تجمع اعتراضی کارگران هفت تپه در هفتادمین روز اعتصاب ، غیر مسئولانه وسراسیمه اعلام کردند اعتصاب بعد از وعده های نمایندگان مجلس تمام شد، پایان یافت. این خبر کذب را ما با تکذیبیه علنی به اطلاع عموم رساندیم.» و افزوذند: «کارگران هفت تپه برای دو ماه حقوق اعتصاب نکرده اند؛ برای چهار ماه حقوق هم اعتصاب نکرده اند. خواسته ما خیلی مشخص است:

✅ خلع ید فوری بخش خصوصی و دولتی کردن شرکت با نظارت کامل کارگران و یا واگذاری صد در صد مالکیت شرکت به کارگران هفت تپه، بازگشت به کار اخراجی ها و پرداخت فوری تمام مطالبات معوقه و محاکمه تمام همدستان دولتی و حکومیت اسدبیگی-رستمی!

مسئولین احمقانه عمل نکنید!

کارگران در کانال مستقل اعلام کردند: «خبرگزاری امنیتی فارس پس از حضور نمایندگان مجلس در مقابل فرمانداری، خبر زده که اعتصاب پایان یافته!

شما نمایندگان مجلس و خبرگزاری امنیتی حامی دنبال یک چیز بودید و آن هم نشان دادن درایت خود به جناح مقابل برای “کنترل بحران”. همانطوری که قبلا هم گفتید دولت متوجه “خطر” نیست…امروز نشان دادیم که عزم و اتحاد ما برای کسب همه مطالبات ما مستحکم است و شما خام و احمق هستند. تصمیم در باره ادامه و یا تعلیق اعتصاب به اراده ما کارگران بسته است و نه به سفارش شما و خبرگزاری امنیتی دروغگویان!»

 نماینده مجلس و اعلام پایان اعتصاب

به گزارش مشرق، مجتبی یوسفی، نماینده مجلس شورای اسلامی در توییتر نوشت: پایان اعتصاب ۷۰ روزه کارگران نیشکر هفت تپه به لطف خدا و پیگیری مستمر ما بخصوص سیدنظام موسوی، احمد نادری و علی خضریان، اعتصاب کارگران با وعده خلع ید اسد بیگی ها و پرداخت حقوق معوقه آنها پایان یافت.

مصادف شدن پایان اعتصاب و ماه محرم پیام روشنی دارد. به بهانه دو روز تعطیلی  سینه زنی، کارگران  همایش نداشتند.

تکذیبیه کانال مستقل هفت تپه

هرگونه خبر مبنی بر اتمام اعتصاب، تعلیق اعتصاب یا امثالهم و یا پذیرفتن مهلت پانزده روزه توسط کارگران هفت تپه صحیح نمیباشد.»

به همین اعتبار:

خبرهای اعتصاب کارگری در هفت تپه‌از کانال معتبر رسمی «هفت تپه کانال مستقل» اعتبار می‌گرفت. خبر «پایان یافتن اعتصاب‌ها» و یا تعلیق،‌ نا معتبر و از روی بی مسئولیتی و دلبخواهی فردی بود. همه می‌دانند که شنبه و یک شنبه تاسوعا و عاشورا  و اگر حضور همه روزه‌ای در میان نیست به همین سبب بود . خود کارگران از طریق کانال رسمی مستقل اشان‌خبرها را منتقل می‌کنند.  کارگران در سایت هفت تپه کانال مستقل بی آنکه از سایت سندیکا نامی ببرند هشدار دادند که در این شرایط و دو روز تعطیلی سوء استفاده نشود.

کارگران   در واکنش به دامن زدن غیرمسئولانه  تعلیق اعتصاب از  سوی سایتی باز نشسته، به شایعه لغو اعتصاب اعتراض کردند:

«در این دو روز شنبه یکشنبه یعنی تاسوعا -عاشورا امکان تجمع اختصاصی و نگه داشتن بنر نیست، از صبح دوشنبه شروع میشه. مقابل فرمانداری… مخصوصا این سه روز از دوشنبه تا چهارشنبه خیلی اهمیت داره که تا به چهارشنبه برسه و جلسه مجلس باشه…این چند روز باید همت کرد. دیگه مساله فقط غیرنیشکری و فنی و بقیه اخراجیا نیست، مساله همه ما است. فقط مساله قرارداد دفع آفات نیست… مساله مشترک همه کارگران هفت تپه است… یک بار برای همیشه باید از شر این عوضی ها راحت بشیم. خدمت بهاری و اون سرپرستایی که بچه ها رو تهدید و اذیت کردن هم میرسیم. هیچ شک نکنید. »

هفتاد و پنجمین روز – پنجم شهریور ۱۳۹۹

جهانگیری-هفت-تپه-را-سیاسی-نکنید”هفت تپه

جهانگیری دستیار اول حسن ورحانی،‌ فرد شماره یک تکیه گاه اسد بگی و جنایات وی در هفت تپه، خواست‌های کارگران را سیاسی خواند  و تهدید کرد و سید علی خامنه‌ای را سپر دفاعی  اسدبیگی ها  قرار داد و نیز به رقبای خود در حاکمیت هشدار داد و گفت:  «برای رسیدگی‌های قضایی به تخلفات و فساد در فرآیند خصوصی سازی نیز ملاک عمل باید قانون باشد و نباید اصل موضوع که از امور حیاتی کشور و همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است با حاشیه‌سازی‌های سیاسی زیر سوال برود که آسیب آن به اقتصاد کشور وارد خواهد شد. قانون فصل الخطاب است و همه دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه باید از آن تبعیت کنند.»

در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت، رییس سازمان خصوصی سازی کشور، مشاور رییس جمهور و رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و معاونین وزارت اطلاعات، وزارت کشور، سازمان اطلاعات سپاه و سازمان بازرسی کل کشور نیز حضور داشتند، شریعتی استاندار خوزستان گزارشی از آخرین وضعیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را ارائه داد…

اشتراک در شبکه های اجتماعی:

تگ ها :

هفت تپه