جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | 22 - 11 - 2024

Communist party of iran

مردم فلسطین و اسرائیل در میان آتش دولت نژاد پرست اسرائیل و گروه های ارتجاع اسلامی


طی هفته گذشته در شهر قدس به دنبال ممانعت  از ورود جوانان فلسطینی به مسجد الاقصی و سپس یورش پلیس اسرائیل به جوانانی که وارد مسجد شده بودند درگیریهای خونباری روی داده است. بحران سیاسی میان اسرائیل و فلسطین که سابقۀ ٧٠ ساله دارد، در سه ماه گذشته با روی کار آمدن دوبارۀ دولت دست راستی و نژادپرست نتانیاهو چه در داخل اسرائیل و چه در سطح منطقۀ خاورمیانه بیش از گذشته تشدید شده است. نگرانی از گسترش جنگ و کشتار میان نیروهای سرکوبگر نظامی و امنیتی اسرائیل و گروههای مرتجع اسلامی اعم از حماس، جهاد اسلامی، حزب الله و دیگر نیروهای وابسته به رژیم جمهوری اسلامی  بالا گرفته است. روز سەشنبه ١٥ فروردین نیروهای اردنی که حفاظت از آن مسجد را برعهده دارند، اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی قبل از پایان نماز وارد مسجد الاقصی شدند و مردم را مورد یورش قرار دادند. سازمان هلال احمر نیز روز چهارشنبه ١٦ فروردین اعلام نمود که نیروهای امنیتی اسرائیل با شوکر و گلوله های پلاستیکی و نارنجک دودزا و باتوم به فلسطینی های داخل مسجد حمله کردند ٣٧ نفر را زخمی و بیش از ٣٥٠ نفر را نیز دستگیر کردند. جوانان فلسطینی نیز با پرتاب سنگ و ترقه به سوی آنان برای دفاع از خود به مقابله پرداختند. این حملات و زد و خوردها روز پنج شنبه و جمعه نیز ادامه داشته است. دخالت نظامی جریانات اسلامی و ارتش اسرائیل در چند روز گذشته، نگرانی مردم از گسترش جنگ دیگری میان آنان در منطقه را افزایش داده است.


نیروهای ناظر سازمان ملل در جنوب لبنان، “یونیفل” صبح روز پنجشنبه طی بیانیەای اعلام نمودند که “بیش از ۳۴ موشک از جنوب لبنان که محل نیروهای سپاه پاسداران رژیم اسلامی نیز هست، به سمت شهرهای شمالی اسرائیل شلیک شده است”. این بزرگترین حملۀ موشکی به اسرائیل از جنوب لبنان از سال ٢٠٠٦ به حساب می آید. از سوی دیگر رسانه‌ های محلی پرتاب موشک از غزه بسوی اسرائیل را نیز مورد تائید قرار دادند. البته اسرائیل نیز در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذشته جنوب لبنان و نوار غزه را به شدت بمباران کرده و خسارات زیادی به توده های مردم آن مناطق وارد کرده و تبادل آتش میان آنان همچنان ادامه داشته است. 


درگیریهای اخیر میان دولت اسرائیل و جریانات اسلامی در منطقه خشم و نگرانی توده های مردم اسرائیل و فلسطینی از خطر شعله ور شدن مجدد جنگ و کشتار و آوارگی در منطقۀ حساس خاورمیانه را به شدت افزایش داده است. از یک سو گروه ارتجاعی اسلامی حماس فلسطینی های ساکن کرانۀ باختری را تحریک کرده و از آنان خواسته تا بطور دستە جمعی راهی مسجد الاقصی شوند و از آن دفاع نمایند. از سوی دیگر دولت راستگرا، فاسد و اشغالگر نتانیاهو برای سرپوش گذاشتن به بحرانهای همه جانبەای که در داخل با آن دست به گریبان است، تلاش دارد با فرافکنی مشکلات درونی به ماجراجوئیهای جنگ افروزانه دست بزند. تنها ده روز پس از سرهم بندی دولت نتانیاهو متشکل از جریانات بشدت راست و نژادپرست در اول دیماه سال گذشته، “بن گویر” رهبر حزب فاشیست “قدرت یهود” و وزیر “امنیت” اسرائیل با هدف ایجاد تشنج و جنگ افروزی به مسجد الاقصی رفت. هدف این بازدید چنان آشکار بود که مورد انتقاد و محکومیت از جانب تمام اعضا شورای امنیت سازمان ملل نیز واقع شد و به دنبال آن بازدید، درگیریهای خونین جدیدی میان شهرک نشینان اسرائیل و فلسطینیان روی داد. نمونۀ دیگر تشنج آفرینی دولت نتانیاهو اظهارات وزیر دارایی کابینه اش مبنی بر این که “چیزی به نام ملت فلسطین وجود ندارد”، بود. اما هدف ایجاد چنین جنگ افروزی هایی از جانب دولت اسرائیل چیست؟


نتانیاهو که در زد و بند با راست ترین و فاشیست ترین جریانات سیاسی و مذهبی اسرائیل دوباره قدرت را در دست گرفته است، پروندەهای زیادی از فساد مالی زیر بغل دارد. او پس از به قدرت رسیدن مجدد تلاش کرده با استفاده از فرصت بدست آمده و ایجاد فضای جنگی و تشنج با فلسطینی ها، از طریق تصویب لایحۀ باصطلاح “اصلاحات قضایی”، خود را از پیگرد دستگاه قضایی نجات دهد. قابل ذکر است که تا کنون تعدادی از وزرا و نخست وزیران پیشین اسرائیل به دلیل فساد مالی در زمان صدارتشان، محاکمه و به زندان افتاده اند. هدف لایحه ای که او “اصلاحات قضایی” نامیده، کاهش اختیارات و قدرت سیستم قضایی و افزایش قدرت دولت و پارلمان است. تلاش نتانیاهو و دیگر جریانات راست افراطی هم پیمانش این است که دولت بتواند هم در انتصاب قضات دخالت کند و هم “دیوان عالی قضایی” را دور بزنند و قوانینی را که نمی توانند در قوۀ قضائیه به تصویب برسانند، در مجلس و هیأت دولت تصویب کنند. این امر زمینۀ اعتراضات بی سابقۀ صدها هزار نفری سه ماهه گذشته در همۀ شهرهای اسرائیل را فراهم آورده است. اصرار نتانیاهو بر تصویب آن لایحه منجر به برکناری وزیر دفاع کابینە اش نیز شد که مخالف آن لایحۀ اصلاحی بود. ابعاد اعتراضات توده های مردم اسرائیل به این لایحه در روزهای گذشته آنچنان گسترده بوده که بسیاری از رهبران جریانات سیاسی در داخل و خارج اسرائیل آنرا “بزرگترین بحران داخلی به حساب می آورند و معتقدند که اقدام‌ نتانیاهو امنیت اسرائیل را نیز به خطر انداخته است. اسحاق هرتزوک رئیس جمهور اسرائیل نیز با تأکید بر اینکه وحدت مردم و اسرائیل به خطر افتاده، از نتانیاهو خواست این برنامه جنجالی در تغییر سیستم قضایی را متوقف کند. 


فشار اعتراضات عمومی در شهرهای اسرائیل پس از ١٢ هفتە نتانیاهو را مجبور ساخت تا روند رسیدگی به لایحۀ خود را متوقف کند. البته همین میزان از عقب نشینی او موجب اعتراض متحدانش در ائتلاف دولت راست و ارتجاعیش قرار گرفته است و احتمال از هم پاشیدن دولت نتانیاهو را افزایش داده است. تا اینجا مردم اسرائیل با دخالت خود توانسته اند او را شکست دهند، اما این میزان از پیشروی به هیچ وجه تضمین کنندۀ شکست طرحها و سیاستهای ضد مردمی جریانات ارتجاعی و فاشیست اسرائیل نخواهد بود. آنچه روشن است مردم فلسطین و اسرائیل هیچ نفعی در این دشمنی، خشونت ها و آتش باران شهرها ندارند. برای رهایی از این کشتار و ناامنی راهی جز این وجود ندارد که کارگران و مردم ستمدیده  فلسطین و اسرائیل و نیروهای چپ و پیشرو متحدانه برای ایجاد حاکمیت خویش دست به دست هم دهند و خود را از انقیاد سیاست های نژادپرستانه دولت های سرمایه داری و امپریالیستها و گروه های مرتجع مذهبی نجات دهند. ملت ستمدیده فلسطین تنها با تکیه بر اتحاد و مبارزه خستگی ناپذیر کارگران و توده های زحمتکش و در همبستگی با نیروهای اجتماعی پیشرو و گروه ها و جریانات انقلابی اسرائیل و جلب همبستگی نیروهای آزادیخواه در سطح بین المللی می توانند راهی برای برون رفت از این وضعیت نابسامان و کسب حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل و رسیدن به یک زندگی شایسته انسانی بیابند. 


سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له

https://alternative-shorai.tv

https://cpiran.org

https://komala.co

اشتراک در شبکه های اجتماعی: