مردم غزه در معرض مجازات جمعی و یک فاجعه بزرگ انسانی
یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲
از ساعات اولیه بامداد روز شنبه هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که نیروهای مسلح حماس در جریان یک عملیات غافلگیرانه و بی سابقه تحت نام “طوفان الاقصی” دیوارهای امنیتی را شکستند و به برخی از مناطق تحت اشغال دولت اسرائیل نفوذ کردند، شش روز می گذرد. بنا به گزارش ها نیروهای حماس در جریان این عملیات غافلگیرانه که همزمان بود با موشک باران شهرهای اسرائیل ده ها نفر از سربازان اسرائیلی را کشته و زخمی کرده و بیش از صد نفراز افراد نظامی و غیر نظامی را اسیر و به گروگان گرفته اند. در جریان این عملیات نیروی های جنایتکار گروه حماس بیش از ۱۰۰۰ نفر از شهروندان اسرائیل از زن و مرد و کودک و پیر و جوان را به شیوه ای فجیع کشتار کرده و هزاران نفر را هم زخمی و نیمه جان کرده اند.
ارتش اسرائیل نیز ساعتی بعد از آغاز این حملات، عملیات هوایی گسترده ای را تحت عنوان “شمشیرهای آهنین” علیه نوار غزه آغاز کرده و ساکنین غزه را زیر آتش بمباران های سنگین قرار داده است. بنا به گفته فرماندهان ارتش اسرائیل طی این شش روز ۶۰۰۰ بمب با مواد منفجره ای به وزن ۴۰۰۰ تن بر سر مردم فلسطین در غزه ریخته اند. مقامهای درمانی در نوارغزه تعداد کشته شدگان حملات اسرائيل را دستکم ۱۵۳۷ نفر و تعداد مجروحان را۶۶۱۲ نفر اعلام کردهاند و بیش از ۳۳۰ هزار نفر مجبور به ترک خانه هایشان شده اند. بنا بر آخرین گزارشها، بیشتر از ۵۰۰ کودک در جریان بمباران اسرائيل کشته شدهاند. این سیاست کشتار جمعی فلسطینی ها در حالی جریان دارد که نوار غزه در محاصره کامل قرار گرفته، جریان برق آن قطع شده و ساکنان آن برای تأمین آب و مواد غذایی به شدت در مضیقه قرار گرفته اند. به طوری که صندوق جمعیت سازمان ملل اعلام کرده که ۵۰ هزار زن باردار در غزه قادر به دسترسی به خدمات بهداشتی اولیه و آب پاکیزه نیستند. دولت اسرائیل اعلام کرده که تا زمانی که گروگانها آزاد نشوند محاصره و بمباران غزه ادامه خواهد یافت. نتانیاهو نخست وزیر نژادپرست اسرائیل که هشدارهای دولت مصر در مورد احتمال انجام چنین عملیاتی از جانب حماس را نادیده گرفته بود، با اعلام شرایط جنگی تهدید کرده است که غزه را با خاک یکسان می کند. دولت اسرائیل می خواهد به قیمت نسل کشی و تحمیل یک فاجعه بزرگ انسانی به مردم فلسطین در غزه سازمان نظامی حماس را فلج کند.
این جنگ ارتجاعی و ویرانگر ادامه منطقی سیاست های نژادپرستانه و اشغالگرانه دولت اسرائیل از یک سو و سیاستهای ارتجاعی و نفرت افکنی کور مذهبی گروه حماس و سازمان جهاد اسلامی فلسطین وابسته به رژیم جمهوری اسلامی از سوی دیگر است. دولت نژاد پرست اسرائیل با حمایت دولت آمریکا و دیگر متحدینش در اروپا بدون وقفه با شهرک سازی در سر زمین های فلسطینی سیاست اشغالگرانه خود را پیش برده و بیش از ۱۵ سال است با محاصره بی پایان بیش از دو میلیون نفر از ساکنان نوار غزه و اعمال سیاست مشت آهنین زندگی فاجعه باری را به آنها تحمیل کرده است. غزه که در نوار باریکی از زمین که به عنوان بزرگترین زندان روباز جهان شناخته می شود، فشرده شده است، سالها است که در زیر آتش حملات هوایی مکرر دولت اسرائیل و در معرض مجازات دسته جمعی قرار گرفته است. در کرانه باختری، ساکنان شهر “جنین” هنوز از ویرانی های حمله بی امان اخیر دولت اسرائیل که این شهر را به سرزمین ارواح تبدیل کرده است شدیدا رنج می برند. فلسطینی های شهر کوچک “حووارا” در شمال کناره باختری هنوز از خوف و وحشت مرگباری که تندروهای مسلح شهرک نشین مورد حمایت ارتش اسرائیل بر سر ساکنان آن آوردند، رهایی نیافته اند. در سال جاری تاکنون، نیروهای نظامی اسرائیل بیش از دویست فلسطینی را در کرانه باختری کشته اند .در اورشلیم، سربازان اسرائیلی و نیروهای امنیتی به گروههای شهرکنشین اجازه دادهاند تا خانوادههای فلسطینی را به زور بیرون کنند و خانههایشان را اشغال کنند. یهودیان تندرو و شهرک نشین را تحریک کردند به مجتمع مسجد الاقصی در اورشلیم هجوم برده و نمازگزاران فلسطینی را مورد آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار دهند.
دولت نژاد پرست اسرائیل اینبار با توجیه مقابله با جنایات فجیع و ضد انسانی گروه حماس در روز هفتم اکتبر و به پشتوانه حمایت دولت آمریکا و دیگر دولت های سرمایه داری عضو ناتو در اروپا این موج کشتار، جنایت جنگی و مجازات جمعی مردم فلسطین در غزه را به راه انداخته است. اما تجربه تاریخ مبارزات مردم فلسطین نشان داده است حتی در زمانی که این ملت ستمدیده از طریق اعتصاب و تظاهرات و مقاومت غیر خشونت آمیز مبارزات خود را علیه اشغالگری پیش برده، دولت اسرائیل با سرکوب خونین با آن مقابله کرده است. انتفاضه اول و قیام توده ای فلسطینی ها که در سال ۱۹۸۷ در اردوگاه آوارگان “جبالیا” در غزه آغاز شد، به طرز وحشیانه ای توسط نیروهای اسرائیلی سرکوب شد. گروه حماس و دیگر گروه های شبه نظامی اسلامی در همان دوره و با حمایت ضمنی دولت اسرائیل و به منظور مقابله با نیروهای چپ و ترقی خواه در جنبش فلسطین شکل گرفتند. در سپتامبر ۲۰۰۰، غزه به میدان نبرد نمادین انتفاضه دوم تبدیل شد. در آن زمان محمد الدوره دوازده ساله که در چهارراه نزدیک اردوگاه آوارگان “بوریج” در غزه به ضرب گلوله در آغوش پدرش جان باخت به تصویر نمادین قیام تبدیل شد. در جریان انتفاضه اول و دوم بیش از پنج هزار فلسطینی توسط اسرائیل کشته شدند. در سال ۲۰۱۸، زمانی که آوارگان غزه «راهپیمایی بزرگ بازگشت» را برگزار کردند، نیروهای اسرائیلی با به خون غلطاندن بیش از ۱۵۰ تظاهرکننده و زخمی کردن هزاران نفر پاسخ دادند.
جنایات افسارگسیخته دولت های نژاد پرست اسرائیل در غزه نسلی از فلسطینی ها را به وجود آورده است که باور خود را به مبارزات توده ای و سازمانیافته از دست داده اند. در واقع جریان به غایت ارتجاعی حماس و گروه جهاد اسلامی که کشتار و هراس افکنی را هم به تاکتیک و هم به استراتژی خود تبدیل کرده اند از همان نیرویی تغذیه می کنند که سیاست های نژادپرستانه و اشغالگرانه دولت اسرائیل برایشان پرورده کرده است. دولت نژادپرست نتانیاهو خود بذر این طوفان را کاشته است. این دو قطب ارتجاعی از یکدیگر تغذیه می کنند.
آنچه روشن است مردم فلسطین و اسرائیل هیچ منافعی در این جنگ ویرانگر و ارتجاعی ندارند. این جنگ در راستای منافع گروههای نژادپرست و فاشیستی در اسرائیل قرار دارد و از سوی دیگر به منافع رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی، حزب الله لبنان و دیگر جریانات مرتجع اسلامی در منطقه خدمت می کند. رژیم جمهوری اسلامی برای منحرف کردن افکار عمومی از بحران های همه جانبه داخلی و بر هم زدن روند عادی سازی مناسبات دولت اسرائیل با رژیم سلطنتی عربستان سعودی و برخی دیگر از دولت های منطقه و سرپوش گذاشتن بر تضعیف موقعیت منطقه ای خود بشدت به این جنگ نیاز دارد. دولت اسرائیل با اعلام شرایط جنگی جنبش های اعتراضی در داخل اسرائیل را به عقب می راند و گروه های ارتجاع اسلامی مانند حماس و جهاد اسلامی که از سر یأس و استیصال و درماندگی به این عملیات جنایتکارنه روی آوردند برای بقاء و تداوم حیات خود از این جنگ بهره می برند.
در این تردیدی نیست که به رغم تلاش های دولت آمریکا و دیگردولت های عضو پیمان ناتو و رسانه های امپریالیستی وابسته به آنها برای توجیه جنایات جنگی دولت اسرائیل و مهندسی کردن افکار عمومی در این راستا، انسانهای آزادیخواه و برابری طلب در سراسر جهان این جنگ ارتجاعی را محکوم می کنند و خواهان قطع فوری و بی درنگ این جنگ ویرانگر هستند. ابعاد بمباران ها، کشتار انسانها و ویرانگری ارتش اسرائیل در غزه هیچ تناسبی با عملیات جنایتکارانه گروه حماس ندارد. کارگران و مردم ستمدیده فلسطین برای عبور از این اوضاع فاجعه بار راهی جز سازماندهی مبارزات توده ای و اتحاد و همبستگی با کارگران و نیروهای آزادیخواه و جریان های انقلابی در اسرائیل و جلب حمایت و همبستگی نیروهای ترقی خواه در سطح جهان برای مبارزه بر علیه رژیم نژادپرست اسرائیل و طرد جریانات مرتجع اسلامی پیش رو ندارند. فقط با خیزش یکپارچه توده ای می توان برتری قدرت نظامی دولت اسرائیل را دور زد و با حمایت و تقویت نیروی همبستگی جهانی با مردم فلسطین توازن قوا را به نفع مبارزه حق طلبانه و آزادیبخش این ملت ستمدیده تغییر داد. با نیروی مبارزه توده ای و قدرت اتحاد و همبستگی است که می توان آرزوها و امیدهای ملت فلسطین برای تحقق حق تعیین سرنوشت و رهائی از چنگ یک رژیم نژادپرست و اشغالگر را زنده نگاه داشت.
سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له