چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ | 13 - 11 - 2024

Communist party of iran

لبنان در معرض خطر جنگ افروزی اسرائیل و حزب الله 

به فاصلۀ کوتاهی پس از برپایی جنگ جنایتکارانۀ اسرائیل علیه مردم فلسطین در مهر ماه گذشته، حزب الله لبنان وابسته به رژیم جمهوری اسلامی، بە عنوان عضوی از نیروهای “محور مقاومت”، با موشک پرانی به طرف اسرائیل، به یک طرف این جنگ جنایتکارانه تبدیل شد. در این فاصله موشک پرانیهای حزب الله به سوی اسرائیل به تدریج افزایش یافت. در مقابل دولت جنگ طلب نتانیاهو نیز همزمان با تداوم جنگ و نسل کشی در غزه، در پاسخ به این موشک پرانیها، هر بار با هدف قرار دادن مواضع حزب الله و کشتن مسئولان بلند پایۀ اش، ضربات سنگینی به آین نیروی نیابتی جمهوری اسلامی وارد آورده و مردم ساکن مناطق مرزی را ناچار به ترک خانه هایشان کرده است. تلفات این درگیریهای پراکنده طی این مدت عبارت بوده از کشته شدن بیش از ٤٠٠ نفر که اکثرشان از عناصر و  فرماندهان حزب الله بوده و حدود٨٠ نفر آنان نیز مردم عادی لبنان بوده‌اند. از طرف اسرائیل نیز ١٦ سرباز و ١١ نفر غیر نظامی ساکن مناطق شمال اسرائیل کشته شده اند.


نگرانی از گسترش جنگ میان حزب الله لبنان و اسرائیل طی دو هفتۀ اخیر با افزایش تبلیغات و اقدامات جنگ افروزانۀ هر دو طرف، بسیار بالا گرفته است و احتمال برپایی جنگ تمام عیاری که کل منطقه را به آتش بکشد افزایش یافته است. موارد  اقدامات و تحریکات جنگی طرفین در این فاصه افزایش یافته است. ازجمله: روز سه‌شنبه ٢٩خرداد ارتش متجاوز اسرائیل اعلام کرد که :”طرح حمله به لبنان را آماده کرده و به تأئید و تصویب نیز رسانده است”. نتانیاهو نیز اعلام کرد که بخشی از نیروهای نظامی اسرائیل را برای جنگ با حزب الله از جنوب به شمال منتقل می‌کند. از سوی دیگر اسرائیل وزیر دفاع خود را روانۀ آمریکا کرد تا طرح حمله به جنوب لبنان را با مقامات نظامی آمریکا مورد بحث قرار دهد. هفتۀ گذشته هوکستین نمایندۀ بایدن عازم خاورمیانه شد تا به حزب الله در مورد ادامۀ موشک پرانی به اسرائیل هشدار دهد. او این پیام آمریکا را از طریق “نبییه بری” رئیس پارلمان لبنان به حزب الله رسانده است که: “اگر موشک پرانی حزب الله ادامه یابد، آمریکا نمی‌تواند مانع حملۀ زمینی اسرائیل و اشغال لبنان شود”.


به دنبال اعلام ارتش اسرائیل حسن نصرالله بلافاصله آمادگی خود را برای جنگ با اسرائیل اعلام کرد و تهدید نمود که از تاکتیک جنگ خارج از قواعد و ضوابط استفاده خواهیم کرد و با اسلحه‌هایی که اسرائیل ممکن است در میدان جنگ آنها را ببیند، شمال اسرائیل را اشغال خواهیم کرد و امنیت اسرائیل را در هرجایی به خطر خواهیم انداخت”. حسن نصرالله همچنین دولت قبرص را تهدید نمود که چنانچه پایگاههای خود را برای حمله به حزب الله در اختیار اسرائیل قرار دهد، هدف حملات موشکی ما قرار خواهد گرفت. همزمان گردانهای حزب الله عراق نیز آمادگی خود برای اعزام به لبنان جهت جنگ با اسرائیل را به اطلاع سپاه پاسداران رساند. (این گروه مسلح تروریست تحت مسئولیت آخوند قیس خزعل، یکی از گروههای میلیشیای عراقی وابسته به سپاه قدس پاسداران است). روزنامۀ “شرق الاوسط” روز چهارشنبه ششم تیرماه فاش ساخت که: “به درخواست حزب االله لبنان، یکی از فرماندهان بالای سپاه پاسداران در بغداد با مسئولان “کتائب حزب الله” عراق ملاقات داشته تا آنان را از طرحهای این گروه برای پشتیبانی نظامی از حزب الله در مقابل اسرائیل آگاه کند. این فرمانده سپاه به آنان گفته است که این اقدام زود رس است و فعلأ وظیفۀ شما ارسال کمکهای نظامی برای حزب الله لبنان است.


درصوت بروز چنین جنگی، این مردم رنجدیدۀ لبنان هستند که دوباره دچار تلفات و خسارات شده و آواره و بی خانمان خواهند شد. اوضاع اقتصادی لبنان در سه دهۀ گذشته بسیار بحرانی بوده است. تا جایی که دولت لبنان را چند بار در آستانۀ ورشکستگی قرار داده و با کمکهای مالی فرانسه و دیگر دولتهای سرمایه داری موقتأ از ورشکستگی نجات یافته است. به لحاظ سیاسی نیز حکومت لبنان میان سه گروه مذهبی سنی، شیعه و مسیحی مارونی تقسیم شده است. طی این مدت به ویژه با دخالتهای توسعه طلبانۀ جمهوری اسلامی از طریق حزب دست سازش “حزب الله”، لبنان اوضاع نابسامان و بی ثباتی داشتته است. در چنین شرایطی برپایی جنگ برای دولت اسرائیل یک نعمت است چون نتانیاهوی مجرم تلاش دارد جنگ را در غزه ادامه دهد و جبهۀ جنگ دیگری نیز در شمال اسرائیل با حزب الله باز کند تا با تداوم جنگ بتواند از پیگرد قضایی پرونده‌های فسادش نجات پیدا کند و از سقوط دولتش جلوگیری کند. در طرف دیگر خامنه‌ای و هستۀ رهبری سپاه پاسداران و حسن نصرالله قرار دارند که از جنگ موضعی و کنترل شده به عنوان اهرمی جهت تشدید فشار بر اسرائیل استفاده می کنند.

علی خامنه‌ای که بارها از ضرورت محو اسرائیل از نقشۀ جهان صحبت کرده، روز ١٤ خرداد طی سخنانی در ستایش برپایی جنگ غزه اعلام کرد که: “عملیات توفان الاقصی در راستای نیاز مهم منطقه و وارد آوردن ضربه اساسی به اسرائیل درست در وقت خود اتفاق افتاد”. از نظر او عملیات تروریستی حماس در ٧ اکتبر، از آن جهت اهمیت داشت که نقشۀ آمریکا و اسرائیل برای برقراری رابطه با عربستان را خنثی کرد. برای خامنه‌ای کشته شدن ٤٠ هزار انسان و آوارگی و بی خانمانی ٢ دو میلیون نفر و تخریب و با خاک یکسان شدن شهرها و زیر ساختهای منطقۀ غزه، بهای چندانی در مقابل خنثی شدن موقت تصمیم برقراری روابط میان اسرائیل با عربستان نمی باشد و باید توسط مردم فلسطین پرداخته شود.


در چنین شرایطی گسترش اعتراضات توده‌ای در داخل اسرائیل و لبنان و فلسطین و رشد و تداوم جنبش همبستگی جهانی بشریت آگاه علیه جنگ چه در غزه و لبنان و چه در سطح کل منطقه، می‌تواند توازن قوا را به نفع صلح و علیه جنگ طلبی دولت اسرائیل و حزب الله و حماس و جمهوری اسلامی تغییر دهد. اما این خود کارگران و توده‌های مردم زحمتکش و ستمدیدۀ فلسطین، اسرائیل، لبنان هستند که نباید در انتظار تصمیمات دولتها و گروههای تروریست برای ادامه جنگ بمانند. بلکه با حضور آگاهانه و سازمانیافته، به تحکیم پیوند میان خود و تقویت همبستگی جهانی با جنبش ضد جنگ، می‌توانند مانع اجرای پروژه‌های جنگ افروزانه حاکمان و گروههای نیابتی شان شوند.
سخن روز تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومەله
https://alternative-shorai.tv
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpiran1 (http://www.instagram.com/Peshrawcpiran1)
https://t.me/KomalaCpiranTv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: