كاهش ۴۰ درصدی مصرف سرانه شیر و لبنیات!
چهارشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۱

مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان فرآوردههای لبنی، روزچهارشنبه نهم شهریورماه، از کاهش ۴۰ درصدی مصرف سرانه شیر و لبنیات خبر داد. نبود قدرت خرید و کاهش تقاضا تولیدکنندگان را مجبور به صادرات آن کرده است. از سال ۸۹ ١٣که هدفمند کردن یارانهها مطرح شد، نزدیک به ۲ میلیون تن شیر پاستوریزه از سبد حمایتی مردم خارج شده است. گزارش مرکز آمار کشور، میزان تولید شیر را نزدیک به ۹ میلیون تن اعلام کرده است. اما وزارت کشاورزی میزان تولید را بالای ۱۱ میلون تن اعلام کرده است.
سرانه مصرف شیر و لبنیات درکشورهای در حال توسعه پایین و در کشورهای توسعه یافته بالا میباشد. در کشور ما پارامتر تعیین کننده در مصرف سرانه شیر قیمت آن است. پارامتری که بدلیل گرانی و تورم افسار گسیخته مانع اصلی بر سر راه مصرف شیر و لبنیات است. از ابتدای سال ۱۴۰۱ و حذف ارز ترجیحی قیمت علوفه و نهادههای دامی رشد باورنکردنی داشته است. این موضوع بر قیمت محصولات لبنی تاثیر زیادی داشته است.
یک کارشناس اقتصادی میزان مصرف سرانه شیر و لبنیات در کشور را کمتر از ۳۵ درصد استاندارد جهانی دانسته و میگوید: « سرانه مصرف لبنیات در ایران متاسفانه و در حالت خوشبینانه قبل از اجرای طرح در حدود ۷۰ کیلوگرم بوده است؛ سرانه مصرف لبنیات در حال حاضر قطعا کمتر از این مقدار است. عدد استاندارد سند چشم انداز که باید محقق میشد در حدود ۱۶۰ کیلوگرم در سال بوده است و در کشورهای توسعه یافته سرانه مصرف بالای ۲۰۰ کیلوگرم است.»
اشتراک در شبکه های اجتماعی:
تگ ها :
كاهش مصرف