قطعنامه هفتمین کنگره حزب چپ اروپا در مورد ایران
یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱
هفتمین کنگره ی حزب چپ اروپا در وین برگزار شد، قطعنامه ای در رابطه با اعتراضات در ایران تصویب کرد. قطعنامه کنگره چپ اروپا در باره جنبش انقلابی ایران با ۹۵،۹٪ آرا به تصویب رسید. این کنگره در روزهای ۹ تا ۱۱ دسامبر در شهر وین و با شرکت ۴۰ هیئت نمایندگی از اروپا و قاره های دیگر جهان تشکیل شد. در پایان اجلاس کنگره تعدادی از نمایندگان از کشورهای مختلف در محل تحصن ۸۵ روزه ایرانیان در جلو ساختمان سازمان ملل در وین حضور یافته اعدام محسن شکاری و دیگر قربانیان جنبش انقلابی را محکوم و همبستگی خود را مبارزات مردم ایران اعلام کردند.
این کنگره خاطرنشان می کند:
آ. اهداف جنبش
بیش از ۳ ماه است که مردم ایران یک قیام سراسری و توده ای به نام “زن، زندگی، آزادی” را آغاز کرده اند. این قیام برای زندگی، برای دموکراسی، برای حقوق بشر، برای برابری جنسیتی و برای برابری هر فرد ایرانی صرف نظر از تعلقات قومی و مذهبی است. سرکوب فزاینده تنها به جرأت بخشیدن و تقویت گسترده عزم این جنبش کمک کرده است.
ب نقش زنان
این جنبش در پی کشته شدن یک زن جوان کرد به دست پلیس بدنام “گشت ارشاد” شکل گرفت. زنان ایرانی در خط مقدم این جنبش قرار دارند و نشان داده اند که عامل وحدت ایران در تحولات اجتماعی و سیاسی هستند. عزم راسخ آنها برای ایجتد تغییر تاثیر و الگوی بی نظیری در مقیاس جهانی به جای خواهد گذاشت.
ب. سراسری بودن و خشونت پرهیزی جنبش و نقش جوانان
جوانان ایرانی در هر گوشه و کنار کشور و در هر مرکز شهری به جنبش پیوستهاند، به خیابانها آمدهاند و پیوسته راههای جدید و مبتکرانه بدون خشونت را برای مقابله با رژیم پیش میگیرند.
پ. ریشه در اقیانوس مردم داشتن و مبرا از تحریکات خارجی
این مبارزه نتیجه مستقیم سیاست های خود رژیم استبدادی است که منجر به نفرت عمیق از جمهوری اسلامی شده است. این جنبش توسط خارجی ها تحریک یا رهبری نشده است. در حالی که نیروهای مخالف تعیین سرنوشت مردم به دست خود آنها، تلاش خواهند کرد تا به شکل راهزنانه ازجنبش سوء استفاده کنند، این قیام سرپیچگر و خشونت پرهیز مصمم است که برای رسیدن به دموکراسی و پایان دادن به استبداد مذهبی متحد بماند.
ت. تقابل وحشیانه
مقامات رژیم با وحشیگری شدید، تیراندازی یا ضرب و شتم صدها تظاهرکننده با جنبش مقابله کرده اند. بیش از ۱۸۰۰۰ تظاهرکننده دستگیر شده اند که برخی از آنها متهم به “محاربه – دشمنی با خدا و فساد فی الارض” شده اند. گزارش های متعددی از شکنجه و تجاوز به زندانیان منتشر شده است. محاکمه های کوتاه آغاز شده است و تظاهرکنندگان پیشاپیش به اعدام محکوم شده اند. اولین مورد این اعدامها انجام شده است.
ث. شکست تلاش برای ایجاد تفرقه و چند دستگی در جنبش
جمهوری اسلامی با هر ترفندی تلاش می کند تا جنبش را بر اساس خطوط قومی و مذهبی تعریف و آن را به جنگ داخلی تبدیل کند. واحدهای نظامی به مناطق قومی مانند بلوچستان و کردستان گسیل شده اند. برای این منظور، آنها بارها مناطق مرزی کردستان عراق را بمباران کرده و در شهرهای کردنشین ایران وحشیانه عمل کرده اند. پاسخ نیروهای جنبش، تظاهرات مسالمت آمیز مستمر، بی وقفه و مشخص علیه سرکوب و برای یک ایران دموکراتیک بوده است. این جنبش، ایرانیان با هر قومیت و گرایش مذهبی را در بر گرفته و نمایندگی می کند و همه آنها قاطعانه در صدد ایجاد کشوری متحد هستند که در آن همه اقلیت ها بتوانند در صلح و دموکراسی در کنار هم زندگی کنند.
ج. تداوم جنبش
مهم نیست که چند نفر دستگیر شوند، تظاهرات و مقاومت توده ای گسترش می یابد. اعتصابات عمومی در بسیاری از مهم ترین مراکز شهری در حال وقوع است. همه، از کارمندان بانک مرکزی گرفته تا رانندگان کامیون در حمایت از جنبش به اعتصابات می پیوندند.
قطعنامه و مطالبات
این کنگره:
۱. علاوه بر سایر زندانیان سیاسی، خواستار توقف فوری اعدام ها و آزادی همه کسانی است که به عنوان شرکت کننده در این جنبش دستگیر شده اند.
۲. همبستگی صمیمانه خود را با جنبش توده ای شجاع و مصمم ایران که تحت شعار “زن، زندگی، آزادی” متحد شده اند ابراز میدارد و از همه احزاب چپ جهان می خواهد که چنین کنند.
۳. جنایات ذکر شده در بالا را محکوم می کند.
۴. خواستار آن است که حمایت خارجی از این جنبش به حق تعیین سرنوشت مردم ایران احترام بگذارد.