چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ | 06 - 11 - 2024

Communist party of iran

فقر، بیکاری، آلودگی هوا و وضعیت بهداشت عوامل اصلی افزایش خودکشی کارگران درشهرستان چوار

علی فتح اللهی، نایب رئیس شورای شهرستان چوار با اشاره به مشکلات این شهرستان از جمله بیکاری، فقر، آلودگی های ناشی از فعالیت پتروشیمی و نبود زیرساخت های درمانی اعلام کرد که به دلیل مشکلات معیشتی و فقر فقط در یک کارخانه شش مورد اقدام به خودکشی داشتیم و امسال سه مورد اقدام به خودکشی نافرجام مربوط به کارگران پروژه‌ای ارغوان گستر ثبت شده است.


وی گفت: « شهرستان چوار حدود ۱۲ هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر این جمعیت تقریبا در مرکز شهرستان متمرکز هستند. چوار صنعتی‌ترین شهر استان ایلام است و متأسفانه طی سال‌های گذشته موارد خودکشی به دلیلِ مشکلاتِ معیشتی زیاد بوده؛ به طوریکه فقط در یک کارخانه شش مورد اقدام به خودکشی داشتیم که برخی از آنها خوشبختانه نافرجام بودند. همچنین امسال سه مورد اقدام به خودکشی نافرجام داشتیم که مربوط به کارگران پروژه‌ای ارغوان گستر بودند. این کارگران نیز به دلیلِ مشکلاتِ ناشی از بیکاری و مشکلاتِ معیشتی دست به این کار زده‌اند.


دو شرکت پتروشیمی در استان مشغول به فعالیت هستند. یکی پتروشیمی ایلام و دیگری ارغوان گستر که در چوار قرار دارد و بیش از ۱۰۰ کارگر در رشته‌های مختلف تخصصی مثل برق و داربست که هر کدام چهار الی پنج سال در این پروژه کار کرده‌اند و تعدادی از این کارگران به امید داشتن کار، تسهیلات گرفته و قسط بدهکارند. چندی پیش همین افرادی که اخراج شده بودند برای اعتراض جلوی پتروشیمی تجمع کردند که کاملا هم این تجمع مسالمت آمیز بود و هیچ مشکلی برای کسی به وجود نیاوردند اما دادستان چوار دستور بازداشت هشت نفر از این کارگران را صادر کرد.


هر ایرانی حق دارد هر کجای این کشور که شرایط کار برایش مهیا می شود کار کند. ولی جوان چواری که فاصله پتروشیمی با شهرش فقط ۲۰۰ متر است، بیکار است و فردی از آن سوی کشور می آید و در این شرکت مشغول به کار میشود. وقتی تبعات این پتروشیمی مثل آلایندگی هوا، پساب و پسماندش برای مردم چوار است پس باید برای استخدام در این پتروشیمی مردم همین شهر در اولیت باشند. مدام اعلام می کنند افراد متخصص را از نقاط دیگر می آوریم، آیا مستخدم و آبدارچی هم تخصصی لازم دارد که از نقاط دیگر کشور به اینجا منتقل می شوند!؟ تقریبا این پتروشیمی بالغ بر ۲۰۰۰ نفر نیروی کار اعم از رسمی، پیمانی و شرکتی دارد اما کمتر از ۳۰ درصد از این کارگران بومی هستند و متاسفانه همیشه بجای استخدام، اخراج بومی‌ها را در اولویت قرار می دهند. به جز این پتروشیمی یک پالایش گاز و یک فاز دو پالایش گاز هم در منطقه راه اندازی شده است اما متاسفانه آنها هم از نیروی بومی خیلی کم جذب نیرو می کنند و بیشترین نیروهای شان غیربومی هستند.


به قدری کیفیت آب پایین است که مردم برای مصارف شرب از آب چشمه های اطراف شهر چوار استفاده می کنند و یا به شهرستان ایوان که تقریبا ده دقیقه با این شهرستان فاصله دارد می روند و آب مورد نیازشان را تامین می کنند. افرادی که وسیله نقلیه ندارند و یا فقیرند مجبورند از همین آب آلوده برای مصارف شرب استفاده کنند که موجب بیماری های گوارشی آنها می شود. بارها برای مشکل آب اعتراض کرده‌ایم ولی اداره محیط زیست به پشتوانه همین اعتراض های مردمی به نفع خودش به پتروشیمی اعلام می کند که پساب را در زمین رها کرده‌اید و به سفره های زیر زمینی که محل تامین آب شرب مردم است نفوذ کرده و مبلغی را به عنوان جریمه از این شرکت دریافت می کند که با این اقدام مشکلی از ما حل نمی شود. بوی نامطبوع آب به خصوص در زمستان ها که پساب های پتروشیمی را همراه باران رها می کنند بسیار آزار دهنده می‌شود.


حق آلایندگی را به اداره مالیات می پردازند و مسئول هر ارگانی که زورش بیشتر می چربد سهم بیشتری بر می‌دارد. چرا باید بخشی از حق آلایندگی چوار به شهرستان دهلران که حدود ۲۱۰ کیلومتر با پتروشیمی فاصله دارد و هیج آلاینده ای در آسمان این شهر وجود ندارد تعلق بگیرد؟ در قانون قید شده است که صنایع نسبت به جوامع پیرامون خود مسئولیت های اجتماعی دارند که هر ساله باید مبالغی تعیین شود و برای آن جوامع هزینه کنند. ولی متاسفانه مسئولیت اجتماعی پتروشیمی چوار در حد تهیه چند کیف، دفتر و خودکار در ابتدای هر سال تحصیلی آنهم برای دانش آموزان روستاها تعریف شده است. بارها از مدیران شرکت پتروشیمی چوار درخواست کرده ایم تعدادی وسیله بازی برای کودکان تهیه کنند اما اهمیتی ندادند. هر چه جلسه با مدیران گذشته و کنونی گذاشته ایم همه بدون نتیجه و خروجی بوده اند. بارها برای زمینی که کنار پتروشیمی و به عنوان یک میدان هست درخواست دادیم به فضای سبز و شهر بازی و به نام خودشان برای رفاه حال مردم شهرستان احداث کنند. ولی این کار را نکردند و متاسفانه همان میدان هم پر از نخاله های ساختمانی و زباله شده است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: