علیه کمبود برق و آب متحدانه اعتراض کنیم
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

در هفته های اخیر خاموشی ها و قطع مکرر و طولانی جریان برق در کلان شهرها، شهرها و روستاهای ایران که گاهأ بیش از شش ساعت در روز نیز ادامه می یابد، کار و زندگی کارگران و دیگر اقشار تهیدست جامعه را با مشکلات مضاعف روبرو ساخته است. نبود برق و قطع چند باره آن در طول روز بسیاری از کارگاهها و مشاغل و حیات اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و موجب تعدیل نیروی کار و افزایش بیکاری شده است. بحران برق، بحران کم آبی را نیز تشدید کرده است. قطع مکرر جریان برق بر متن بحران و تنگنای اقتصادی رژیم، خسارات زیادی به بسیاری از مردم شهرها و شهرکها و از جمله مغازه داران و صاحبان مشاغل خُرد و حتی صنایع سنگین وارد کرده تا جائی که اینک تقریبأ کل فعالیتهای اجتماعی و بهداشتی و تولیدی را مختل و بر بار مشکلات و معضلات شان افزوده است.
بنابر گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان ایران، قطعی مکرر برق در شهرهای گرمسیر و شهرهای حاشیه تهران مشکلات عمدهای را برای معلمان و دانشآموزان ایجاد کرده است. در هفته های اخیر قطعی مکرر برق منجر به تعطیلی اجباری برخی مدارس در چند مدرسه در شهرستان های گرمسیری گچساران و دهدشت گردید. از سوی دیگر، در مناطقی از استان تهران همچون؛ شهر ری، پاکدشت و ورامین نیز معلمان گزارش دادهاند که قطعی برق در مدارس مشکلات متعددی از جمله گرمای طاقت فرسا در کلاسهای شلوغ گرفته تا عدم امکان مطالعه در خانه هنگام قطع برق برای دانشآموزان ایجاد کرده است. بنا بر این گزارشها در هنگام قطعی برق، امکان استفاده از اینترنت و آموزش مجازی برای دانشآموزان از دست میرود.
با قطعیهای مکرر برق تولید و خدمات در بسیاری از رشتهها مختل و نیمه تعطیل شده اند. برای نمونه شرکت بزرگ سیمان آبیک که پس از مپنا و ماموت، سومین واحد صنعتی بزرگ منطقه از کرج تا قزوین بهشمار میرود، اکنون به دلیل قطعی مکرر برق فعالیت خود را متوقف کرده و صدها کارگر آن در بلاتکلیفی به سر میبرند. تعطیلی سیمان آبیک، تنها مسألهای کارگری نیست؛ بلکه پیامدهای آن مستقیماً بازار سیمان، آهن و ساخت وساز را تحت تأثیر قرار خواهد داد. افزایش قیمت این اقلام، در نهایت فشار اقتصادی بیشتری را بر دوش مردم خواهد گذاشت. همچنین خبر می رسد که ۶ ساعت قطعی برق در شهرک های صنعتی در برخی از شهرستانها کار و فعالیت بسیاری از کارگاههای صنعتی را مختل کرده است.
خاموشی ها و قطع مکرر برق در طول شبانه روز، بر دامنۀ نارضایتی ها و اعتراضات توده های مردم در شهرها افزوده است. سران و کارگزاران رژیم که از مدتها قبل می دانستند که با گرمتر شدن هوا بحران کمبود آب و برق تشدید خواهد شد، با وجود این بجای اقدام عملی و مؤثر برای مواجهه با این بحران و تأمین بودجه کافی برای آن، به اقدامات فرمایشی و فریبکارانه از قبیل “طرح مدیریت مصرف برق” روی آوردند. این درحالی بود که خود می دانستند اعلام چنین طرح فریبکارانه ای که در آن مردم را تحت عنوان زیاده روی در مصرف برق، مقصر معرفی می کرد، نمی تواند پاسخی به این بحران باشد. به همین دلیل همزمان با اعلام آن طرح، کمبرند امنیتی خود را محکم تر کرده اند.
اما دلیل اصلی بروز بحران کمبود برق نه آنگونه که مسئولان دروغگوی رژیم سرهم می کنند که گویا “مردم برق زیادی مصرف می کنند” ، بلکه آنگونه که کارشناسان فنی و حتی مسئولان وزارت نیرو اعلام کرده اند، تداوم بحران برق و خاموشی ها به فرسودگی و وضعیت بابسامان زیرساخت های تولید و توزیع شبکه سراسری برق بستگی دارد. زیرا دستگاهها و کل شبکه تولید و برق رسانی فرسوده شده و با تعمیرات جزئی قدرت بازدهی لازم را نخواهند داشت. قرار بوده در ده، پانزده سال گذشته حکومت سالانه بودجه دو میلیارد دلاری به نوسازی شبکه برق اختصاص دهد، اما از آن طفره رفته است. بنا براین عدم اختصاص بودجه کافی از جانب حکومت اسلامی برای بازسازی زیرساخت های شبکه تولید و توزیع برق دلیل اصلی قطع مداوم برق و کمبود آن است. عدم توانایی جمهوری اسلامی در تأمین آب و برق که از نیازهای اولیه و ضروری برای حیات جامعه است و نداشتن راه حل برای آن دلیل واضحی است بر این امر که اوضاع اقتصادی رژیم در آستانه ورشکستگی و فروپاشی قرار گرفته است.
در حالی که اعتراضات و اعتصابات کارگری و تجمع های اعتراضی بازنشستگان و اعتراضات اقشار فرودست جامعه و سنگربندی در مقابل تهاجم حکومت اسلامی سرمایه داران به زندگی و معیشت آنان به بخشی از واقعیت جامعه تبدیل شده است، باید مبارزه برای تأمین برق و آب هم به عرصه ای دیگر از اعتراضات توده های جان به لب رسیده مردم علیه رژیم اسلامی تبدیل گردد. قطعی مکرر برق کار و زندگی همه اقشار جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. مقابله با این وضعیت هم مبارزه متحدانه و یکپارچه و سراسری کارگران و زحمتکشان مردم رنجدیده ایران را می طلبد.
باید با اعتراضات متحدانه خود در مقابل، شهرداری ها، استانداری ها و مراکز دولتی، رژیم جمهوری اسلامی را برای تأمین بودجه لازم و برای حل بحران کمبود برق و آب تحت فشار قرار داد. لازم است مردم آزاده متحد و یک صدا تصمیم بگیرند و از پرداخت فیش ها آب و برق خودداری کنند. باید این پیام رسا را به سران رژیم اسلامی رساند، حکومتی که نمی تواند برق و آب، هوای پاک برای نفس کشدن و نیازهای اولیه زندگی را برای مردم تأمین کند باید برود.
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv