شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ | 11 - 01 - 2025

Communist party of iran

علیرغم وعدۀ پزشکیان؛ بازگشت کمتر از ۱۰ درصد اساتید اخراجی به دانشگاه‌ها

در حالی که دولت وعده داده بود اساتید اخراج‌شده را به دانشگاه‌ها بازگرداند، تاکنون کمتر از ۱۰ درصد این اساتید به کار خود بازگشته‌اند. این موضوع، جایگاه علمی ایران را در سطح بین‌الملل تضعیف کرده است.


علیرضا آزاد، استاد اخراج‌ شده دانشگاه فردوسی مشهد، در گفت‌وگو با پایگاه خبری جماران، با اشاره به وضعیت دشوار اساتید اخراج‌ شده گفت: اخراج گسترده اساتید طی سه سال گذشته در دو بعد داخلی و خارجی تأثیرات منفی برای کشور داشته است. او همچنین افزود: تاکنون کمتر از ۱۰ درصد اساتید اخراجی به دانشگاه‌ها بازگردانده شده‌اند. او افزود: برخی افراد با پررنگ کردن بازگشت این تعداد انگشت‌شمار، چنین جلوه می‌دهند که گویی مسأله اساتید اخراجی حل شده است. اما حقیقت این است که حتی کسانی که بازگشته‌اند، شرایط استخدامی پایدار مانند قبل از اخراج ندارند.


 بخشی از این ناکامی ناشی از مقاومت برخی روسای دانشگاه‌ها و مدیران برجا مانده از دولت قبل است. آزاد در ادامه گفت: این مدیران نه‌تنها دستور بازگشت اساتید را اجرا نمی‌کنند، بلکه در مواردی اقدام به صدور احکام جدید اخراج کرده‌اند. پیشتر ۱۲ تن از این اساتید در نامه ای که روز اول مهر منتشر شد خطاب به مسعود پزشکیان نوشتند: با وجود دستور صریح شما، هنوز سازوکار روشنی درباره بازگشت استادان اخراجی به دانشگاه اعلام نشده و اقدام مؤثری در این مورد صورت نگرفته است.


این استاد سابق دانشگاه، اخراج اساتید را عاملی برای کاهش اعتماد عمومی و تضعیف انگیزه دانشجویان دانست و اظهار کرد: وقتی دانشجویی استاد سابق خود را در مشاغلی چون مسافرکشی می‌بیند، چگونه می‌توان به او انگیزه داد؟ او همچنین تأکید کرد که این وضعیت، جایگاه آکادمیک ایران در سطح بین‌الملل را به شدت متزلزل کرده است. روند اخراج اساتید از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد آغاز شد. این روند در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی کمی کند شد اما در دوران ابراهیم رییسی دوباره شدت گرفت. اما بیشترین موج اخراج اساتید در سال‌های اخیر مربوط به سال ۱۴۰۱ پس از اعتراضات سراسری است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: