سیاستهای دولت آمریکا و رژیم جمهوری اسلامی در خدمت گسترش جنگ در خاورمیانه
شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲
روز سه شنبه ٢٥ مهر ماه و در یازدهمین روز جنگ ارتجاعی میان دولت نژادپرست اسرائیل و گروه ارتجاعی حماس، علی خامنهای به بهانۀ دیدار با تعدادی از باصطلاح “نخبگان”، بار دیگر در دفاع از جنایاتی پرداخت که حماس و جهاد اسلامی در یورش روز هفتم اکتبر به ساکنان شهرک های یهودی نشین در مناطق اشغالی مرتکب شده بودند. او گفت: «اعتراض مسئولان برخی کشورها به مسئولان ما این بوده که چرا فلسطینیها، غیرنظامیان را کشتهاند؟ این حرف خلاف واقع است چرا که ساکنان شهرکها غیرنظامی نیستند و همه مسلح هستند. جنایات عیان رژیم صهیونیستی نسل کشی آشکار است و آمریکا در این قضیه مسئول است». این سخنان خامنهای در واقع توجیه کشتار زنان و کودکان و سالخوردگان اسرائیلی به دست نیروهای حماس و جهاد اسلامی در حمله به شهرکهای یهودی نشین در مناطق اشغالی است که جمهوری اسلامی آنرا “اقدام خودجوش ملت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی” می نامد. تا کنون در جریان جنایات جنگی دولت اسرائیل بیش از ٣٥٠٠ نفر از مردم غزه جان خود را از دست داده، بیش از ١٥٠٠٠ زخمی و صدها هزار نفر آواره و بی خانمان شده اند. این هزینهای است که حماس برای برون رفت از بن بستی که به آن دچار آمده و در راستای تأمین نیاز جمهوری اسلامی به جنگ با اسرائیل از خون مردم غزه بخشیده است. رژیم جمهوری اسلامی برای به انحراف کشاندن اذهان کارگران و مردم تهیدست ایران و منطقه از بحران های عمیق اقتصادی و سیاسی که با آن دست به گریبان است همچنان بر طبل این جنگ ارتجاعی می کوبد.
اما رژیم جمهوری اسلامی تا کنون نتوانسته جز تبلیغات و آژیتاسیون، هیچ اقدامی در مقابل تهاجمات دولت اسرائیل به مردم غزه به عمل آورد. خامنەای در بخش دیگری از سخنانش در روز سەشنبۀ گذشته و یک روز قبل از سفر جو بایدن به اسرائیل، به عنوان تهدید گسترش جنگ گفت: «بمباران ها باید فورأ قطع شود اگر ادامه پیدا کند مسلمانان عصبانی هستند و بی تاب میشوند، نیروهای مقاومت بی تاب میشوند و کسی نمیتواند جلو آنها را بگیرد که بزنند».
به دنبال خامنەای دیگر مسئولان رژیم اسلامی نیز چنین تبلیغات و تهدیدات بیپایه ای را بر زبان آوردند. روز چهارشنبه ٢٦ مهر ابراهیم رئیسی قاتل نیز با حمایت از حملۀ حماس گفت: «من به اسرائیل و آمریکا میگویم این آمادگی در ملت مسلمان و امت اسلامی برای حضور و دفاع از فلسطین کاملاً وجود دارد و انتقام سختی برای همۀ شما به دست امت اسلامی در پیش است». همان روز سر پاسدار محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: « درصورت متوقف نشدن جنگ حوادث جدیدی در منطقه شکل میگیرد و احتمال دارد کشورهای مسلمان مرز خود را بر روی جوانان انقلابی برای اعزام به جنگ با اسرائیل باز کنند و جنگ به سراسر منطقه گسترش یابد». در ادامۀ این تبلیغات ها امیر عبدالهیان وزیر خارجۀ رژیم نیز پس از دیدار با حسن نصرالله در لبنان و اسماعیل هنییه رهبر حماس در قطر، روز شنبه ٢٢ مهر با اعتراف به تلفات جنگ و عدم مداخلۀ مردم در کشورهای مسلمان در جنگ گفت: «حجم جنایات جنگی صهیونیستها علیه مردم غزه بالا است، می بایست مسلمانان و مؤمنان در کنار مظلوم فلسطین باشند، ما برای توقف جنگ پیشنهاد اجلاس فوق العادۀ وزرای خارجۀ کشورهای اسلامی را مطرح کردهایم. اگر منازعه گسترش پیدا کند آمریکا متحمل خسارت سنگین میشود. اگر جنگ متوقف نشود دست همۀ گروهها در منطقه روی ماشه خواهد بود».
به رغم این تهدیدات، چند ساعت بعد از سخنان خامنەای و رئیسی، جنایت جنگی دیگری در حمله به بیمارستان “المَعمدانی” غزه روی داد که طی ٤٧١ نفر دیگر از مردم ستمدیدۀ غزه جان باختند و صدها نفر دیگر زخمی گردیدند. این فاجعه ضد انسانی آنچنان موجب تنفر و انزجار افکار عمومی در سطح جهانی شد که هیچ کدام از طرفین جنگ مسئولیت آنرا نپذیرفتهاند و هر یک دیگری را عامل اجرای آن معرفی کردند. البته هر دو طرف این جنگ جنایت کارانه یعنی هم جریانات اسلامی وابسته به جمهوری اسلامی و هم رژیم اشغالگر و نژادپرست اسرائیل سابقأ ظرفیت انجام چنین جنایاتی را از خود نشان داده اند. ابراز انزجار و محکوم کردن این جنایت از نظر افکار عمومی، نه در پاسخ به پیامهای خامنهای و رهبران جنایتکار حماس و جهاد اسلامی خطاب به “امت اسلامی” بوده و نه به معنای حمایت از طرفی در مقابل طرف دیگر جنگ است. هر دو طرف این جنگ ارتجاعی و جنایتکارانه از سوی جریانات چپ و کمونیست و مردم آزادیخواه و مترقی در جهان مجرم به حساب می آیند.
گرچه گروه تروریستی حماس و رژیم جمهوری اسلامی عملیات غافلگیرانه هفتم اکتبر و جنگی محدود را یک پیروزی برای خود ارزیابی می کنند، اما روشن است که کنترل و پایان دادن به این جنگ در دست آنان نیست. در حالی که دولت نژادپرست اسرائیل بر طبل این جنگ و اشغال غزه تا نابودی حماس می کوبد، حمایت بی شرمانه دولت آمریکا و دولتهای غربی از دولت اسرائیل، مخالفت آنان با آتش بس از سویی و تهدیدات و تحرکات جمهوری اسلامی و گروههای تروریست اسلامی از جمله حماس، جهاد اسلامی، حزب الله لبنان و حشد شعبی و … از سوی دیگر، خطر گسترش جنگ در منطقه را به یک امر محتمل تبدیل کرده است. اگر چه ممکن است دولت آمریکا و ناتو نظر به اینکه در اوکراین با روسیه در جنگ هستند برپایی جنگی گسترده در خاورمیانه را در راستای منافع خود ندانند، اما سفر جو بایدن یک روز پس از کشتار بیمارستان “المَعمدانی” به اسرائیل و اعلام اینکه “آمدهام تا جهان بداند آمریکا در کدام طرف این جنگ ایستاده”، عملا در خدمت گسترش این جنگ است. در این میان دولت روسیه گسترش ابعاد جنگ در خاورمیانه و کم شدن تمرکز ناتو در جنگ اوکراین را در راستای مصالح خود می داند. در حالی که نتانیاهو نقشه اشغال غزه و نابودی حماس را در سر می پروراند، سیاست های دولت آمریکا و رژیم جمهوری اسلامی عملا در خدمت گسترش جنگ در خاورمیانه قرار دارد.
اگرچه در مخالفت با این جنگ ارتجاعی و برای پایان دادن به آن اعتراضاتی در کشورهای اروپایی و در کشورهای عربی در جریان است، اما برای گسترش جنبش ضد جنگ باید فعالیت های گسترده تری در دستور قرار گیرد. کارگران و مردم ستمدیده فلسطین برای عبور از این اوضاع فاجعه بار راهی جز سازماندهی مبارزات توده ای و اتحاد و همبستگی با کارگران و نیروهای آزادیخواه و جریان های انقلابی در اسرائیل و جلب حمایت و همبستگی نیروهای ترقی خواه در سطح جهان برای مبارزه بر علیه رژیم نژادپرست اسرائیل و طرد حماس و دیگر جریانات مرتجع اسلامی پیش رو ندارند. فقط با خیزش یکپارچه توده ای می توان برتری قدرت نظامی دولت اسرائیل را دور زد و با حمایت و تقویت نیروی همبستگی جهانی با مردم فلسطین توازن قوا را به نفع مبارزه حق طلبانه و آزادیبخش این ملت ستمدیده تغییر داد. با نیروی مبارزه توده ای و قدرت اتحاد و همبستگی است که می توان آرزوها و امیدهای ملت فلسطین برای تحقق حق تعیین سرنوشت و رهائی از چنگ یک رژیم نژادپرست و اشغالگر را زنده نگاه داشت.
سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له