سناریوی آمریکا برای براندازی حوثی ها در یمن
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

در ادامه جنگ و کشتار و ویرانی که آمریکا و اسرائیل و هم پیمانان منطقەای طی دو سال گذشته در غزه، لبنان و سوریه به اجرا در آوردند، مدتی است که نوبت به حوثیها به عنوان شاخه دیگری از محور مقاومت رژیم جمهوری اسلامی رسیده است. به دنبال حملات موشکی حوثیها به کشتیها در دریای سرخ تحت عنوان “دفاع از مردم غزه”، و مختل کردن رفت و آمد دریایی، نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه خلیج از روز ۲۵ اسفند ماه گذشته حملات هوایی روزانه و گستردەای علیه مواضع حوثیها را شروع کرد ەاند. “سنتکام”، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، روز جمعه پنجم اردیبهشت اعلام نمود که از آغاز عملیاتهای هوایی علیه حوثیها تا کنون بیش از ۸۰۰ هدف آنها در داخل یمن را مورد حمله قرار داده است.
بنا به گزارش العربیه براثر این بمبارانها تاکنون بیش از ۶۵۰ نفر از نیروهای مسلح حوثیها کشته شدەاند. روز ۲۹ فروردین براثر حمله جنایتکارانه آمریکا به بندر نفتی رأس عیسی در استان ساحلی الحُدیده، ۱۲۶ نفر زخمی شدند و ۷۴ نفر نیز جانباختند که اکثرأ کارگر نفت بودند. روز شنبه ۶ اردیبشت نیز طی ۵۴ حمله هوایی به ۶ استان یمن تعدادی از حوثیها از جمله یکی از فرماندهان بالای آنان به نام “ابومحسن الرصاص” کشته شد. طی یک ماه و نیم اخیر براثر حملات هوایی آمریکا، بخش هایی از سیستم پدافند هوایی، رادارها، سامانەهای موشکی و پهبادی، پالایشگاههای نفت، فرودگاهها، زاخەهای سلاح و مهمات، مقرهای فرماندهی و زیرساختهای نظامی،حوثیها از بین رفته اند.
قابل ذکر است که از زمان شروع جنگ و نسل کشی دولت جنایتکار اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه تا کنون حوثیها نیز بیش از ۱۹۰ مورد به کشتیهای در حال عبور از دریای سرخ حمله نظامی کردەاند. بر اثر حملات حوثیها تا کنون ازجمله دو کشتی در آبهای منطقه غرق شدەاند؛ یک کشتی را توقیف و چهار سرنشین آنرا کشتەاند؛ یک کشتی باری یونانی را نیز در نزدیکی بندر عدن مورد حمله قرار دادەاند. در نتیجه این اقدامات ۷۰ درصد از کشتیرانی تجاری که پیشتر از دریای سرخ عبور میکردند، اکنون مسیر طولانیتر و پرهزینەتری می پیمایند. هدف حوثیها از این کار که بدون شک در مشاورت با جمهوری اسلامی انجام گرفتە است، باج خواهی و گرفتن صدها میلیون دلار از شرکتها و صاحبان اموال درون کشتیها، در مقابل تأمین مسیر امن برای عبور و مرور آنها بوده است. البته این پولها نه صرف بهبود شرایط فلاکتبار مردم فقر زدهٌ یمن بلکه صرف تولید و گسترش موشکها و تسلیحات نظامی برای بقای خودشان شده است.
گرچه آمریکا گفته هدف اصلی این حملات بازگرداندن امنیت به دریای سرخ است که براثر حملات حوثیها مختل شده، اما تداوم و تراکم این حجم از حملات هوایی آمریکا، بریتانیا و اسرائیل طی شش هفته گذشته از سویی و آموزش و تسلیح ۸۰ هزار نفر از نیروهای یمنی مخالف حوثیها در همکاری با امارات متحد عربی از سوی دیگر، نشان از وجود سناریوی مشابه سوریه برای سرنگونی حکومت حوثیها در یمن دارد. طی این مدت بر اثر حملات هوایی آمریکا و بریتانیا، توانایی و امکانات و زیر ساختهای نظامی و امنیتی حوثیها به مثابه حلقه آخر باصطلاح “محور مقاومت” جمهوری اسلامی بشدت تضعیف شدە است. با توجه به اینکه ترامپ قبلا جمهوری اسلامی را مسئول هر حملهٌ حوثیها نام برده بود، حکومت اسلامی که اینک به پای میز مذاکره با آمریکا کشانده شده است، تا کنون نتوانسته هیچ عکس العملی در مقابل سیاستهای آمریکا و دولتهای منطقه نسبت به حوثیها نشان دهد. وزیر خارجه آمریکا نیز ضمن آنکه این حملات نظامی به حوثیها را پیام به جمهوری اسلامی خوانده بود، اعلام کرد که حملات ما تا نابودی کامل حوثیها ادامه خواهد یافت.
در این رابطه روز ۲۷ فرورین، وال استریت ژورنال گزارش داد که امارات متحد عربی در هفتەهای اخیر، طرح حمله زمینی به مناطق تحت کنترل حوثیها را با آمریکا مطرح کرده و آمریکا نیز با آن موافقت کرده است و در حال بررسی گزینههایی در این مورد است. این رسانه خبری فاش کرد که نیروهای “دولت قانونی یمن” با استفاده و بهره گیری از ضعفهای به وجود آمده در آرایش نیروی حوثیها خود را برای حمله زمینی به مواضع حوثیها آماده میکنند. شبکه سی اِن اِن، آمریکا نیز به نقل از برخی منابع دیپلماتیک منطقهای و تحلیلگران سیاسی اعلام کرد که مقدمات عملیات هماهنگ زمینی علیه حوثیها با حمایت هوایی آمریکا از سه جهت جنوب و شرق و امتداد ساحل در غرب برای تصرف بندر الحُدیده و شهر صنعا درحال شکل گیری است. زیرا تنها حمله زمینی میتواند منجر به شکست و سرنگونی حوثیها و پایان دادن دائمی به مزاحمتهای آنها شود.
از سوی دیگر سایت خبری تابناک وابسته به سپاه پاسداران هم روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت زبونانه اعلام کرد: “همانگونه که انتظار می رود نتیجه جنگ یمن نه از طریق حملات هوایی بلکه روی زمین مشخص می شود و شواهد نشان می دهد صحنه نبرد به سوی تهاجم زمینی به صنعا و حُدیده می رود”. علی الحوثی یکی از رهبران انصارالله نیز در تویتی ضمن اشاره به استقرار ناو هواپیمابر “کارل وینسون” در جنوب شرق یمن و حملات هوایی مکرر آمریکا به استانهای مأرب و جوف، اظهار داشت که مأموریت جنگندەهای آمریکایی بمباران خطوط دفاعی نیروهای ما و حمله زمینی میباشد.
حوثیها در سال ۲۰۱۵ با همکاری جمهوری اسلامی توانستند صنعا پایتخت یمن، فقیر ترین کشور منطقه خلیج و استانهای اطراف را به تصرف خود در آورند. طی ده سال گذشته حوثیها تمام امکانات جامعه را در جهت تثبیت و تقویت حاکمیت ارتجاعی و دیکتاتوری خود به خدمت گرفتند. اوضاع اقتصادی تودەهای مردم ستمدیده طی این سالها به شدت بحرانی و مردم فقیرتر و گرسنەتر شده اند. حوثیها به جای تلاش در جهت بهبود اوضاع معیشتی تودەهای مردم، با کمک نظامی و تسلیحاتی هدفمند جمهوری اسلامی، به حفر تونلهای زیر زمینی و گسترش تولید موشک و دیگر تسلیحات جنگی و موشک پرانی به سوی کشتیهای تجاری در منطقه حساس و استراتژیک دریای سرخ پرداختند و به بخشی از نیروی باصطلاح “محور مقاومت” جمهوری اسلامی تبدیل شدند. اینک نیز با اجرای این سیاستها مردم فقرزده یمن را در معرض کشتار و ویرانی حاصل از جنگ آمریکا، اسرائیل و دیگر قدرتهای سرمایەداری قرار دادەاند.
در چنین شرایطی کارگران و مردم تهیدست و محروم یمن، تنها با اتحاد و همبستگی و گسترش اعتراض و اعتصابات متشکل خود و جلب همبستگی جنبش های آزادیخواهانه و برابری طلبانه در سطح جهان می توانند، حتی تحت حکومتهای فاسد و ارتجاعی در شمال و جنوب یمن و زیر سایه تهدیدات جنگی آمریکا و متحدانش، امید به تغییر و امید به پایان این اوضاع فاجعه بار را در دل ها زنده نگاه دارند.
تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv