سازمان تجارت جهانی: روند جهانیسازی به نقطهای بحرانی رسیده است
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

رالف اوسا، اقتصاددان ارشد سازمان تجارت جهانی میگوید روند جهانیسازی “به نقطهای مهم و بحرانی” رسیده است. او در گفتوگو با رادیوی آلمانی دویچلندفونک با بیان این که “در حال حاضر مشخص نیست مسیر آینده چگونه خواهد بود” تاکید کرد که در آینده، “رکود مورد انتظار در تجارت بینالمللی قابلتوجه خواهد بود، هرچند که در این راستا، تفاوتهای منطقهای زیادی وجود دارد.”
به گفته او، همچنین تجارت میان ایالات متحده آمریکا و چین احتمالا “بیش از ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت اما این مهم است تنشهای گمرکی گسترش نیابند.”
او در ادامه همچنین به اتحادیه اروپا توصیه کرد که به یک “راهحل همکاریمحور” با ایالات متحده دست یابد و همچنین برای نمونه برای خودروهای آلمانی که تاکنون به ایالات متحده صادر میشدند، “بازارهای فروش جایگزینی بیابد.” بر اساس تحلیلی که از سوی سازمان تجارت جهانی منتشر شده، “انتظار نمیرود تجارت جهانی کالا طبق پیشبینیهای اولیه افزایش یابد، بلکه حتی ۰.۲ درصد کاهش خواهد یافت”. بنا بر این تحلیل، سیاست گمرکی که دونالد ترامپ؛ رئیسجمهور آمریکا دنبال میکند، “بیشترین پیامدهای منفی را احتمالا برای خود ایالات متحده و همچنین برای کانادا به همراه خواهد داشت”.
سازمان تجارت جهانی همچنین اعلام کرده که دیگر رشد دو درصدی تولید ناخالص داخلی در آمریکای شمالی را پیشبینی نمیکند، بلکه در این خصوص “تنها ۰.۴ درصد رشد را انتظار دارد”. بر این اساس، صادرات این منطقه در سال جاری نزدیک به ۱۳ درصد کاهش خواهد یافت و واردات نیز ۱۰ درصد کمتر خواهد شد. پیش از اعلام تعرفهها، سازمان تجارت جهانی در هر دو حوزه، رشدی اقتصادی را پیشبینی کرده بود. در همین راستا انگوزی اکنجو–ایوهآلا رئیس سازمان تجارت جهانی، با اشاره به وضعیت نامشخص سیاست تجاری در جهان، اعلام کرده که از این بابت “عمیقا نگران” است.