شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ | 17 - 08 - 2024

Communist party of iran

رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان: سقوط چشمگیر دانشگاه‌های ایران؛ 9 دانشگاه در میان 1000 دانشگاه برتر

رتبه‌بندی شانگهای نشان می‌دهد که ایران نه تنها در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان جایی ندارد، بلکه رتبه آن نسبت به سال‌های قبل سقوط زیادی کرده‌ است. دانشگاه ملک سعود و سه دانشگاه اسرائیل در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان هستند.


بر اساس گزارش جدید رتبه‌بندی آکادمیک دانشگاه‌های جهان (رتبه‌بندی شانگهای) که روز پنج‌شنبه ۲۵ مرداد منتشر شد، در سال جاری میلادی نام تنها دو دانشگاه ایران در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر و ۹ دانشگاه این کشور در میان ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد. مقایسه‌ای میان وضعیت دانشگاه‌های برتر ایران با سال ۲۰۲۰ حاکی از سقوط قابل توجه رده‌بندی این دانشگاه‌هاست.


۱۰۰ دانشگاه برتر جهان
در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان آمریکا و بریتانیا در صدر قرار دارند. دانشگاه هاروارد برای بیست و دومین سال در صدر فهرست رتبه‌بندی شانگهای قرار دارد و پس از آن استنفورد و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) جایگاه دوم و سوم را دارند. سایر ۱۰ دانشگاه برتر به ترتیب عبارتند از کمبریج، برکلی، آکسفورد، پرینستون، کلتک، کلمبیا و شیکاگو. ایران جایی در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان ندارد. در فهرست امسال، سه دانشگاه تهران در رتبه ۴۰۰ تا ۵۰۰، تربیت مدرس در رده ۶۰۰ تا ۷۰۰ و علوم پزشکی تهران در رتبه‌ ۷۰۰ تا ۸۰۰ قرار گرفته‌اند.دانشگاه‌های شهید بهشتی، شریف و امیرکبیر در رده‌های ۷۰۰ تا ۹۰۰ و همچنین دانشگاه علم و صنعت و تبریز در رتبه‌های ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ قرار دارند.


با یک جستجو در آرشیو “رتبه‌بندی شانگهای” دیده می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی ایران سال ۲۰۲۰ در رتبه ۳۰۰ تا ۴۰۰ در میان بهترین دانشگاه‌های جهان بوده و امسال در رده ۷۰۰ تا ۸۰۰ قرار گرفته است. دانشگاه‌های امیرکبیر و شریف سال ۲۰۲۰ در رده ۵۰۰ تا ۶۰۰ قرار داشتند و امسال به رتبه‌های ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نزول کرده‌اند.


دانشگاه‌های سرزمین اصلی چین امسال نیز به حضور قوی خود در “رتبه‌بندی شانگهای” ادامه می‌دهند و ۲۰۳ دانشگاه در ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان دارند که تعداد آنها از ۱۸۳ دانشگاه ایالات متحده بیشتر است. با این حال آمریکا با داشتن ۳۸ کرسی از ۱۰۰ کرسی برتر، همچنان پیشتاز اصلی است، رقمی که بسیار بیشتر از چین (۱۳) و بریتانیا (۸) است.
رتبه‌بندی آکادمیک دانشگاه‌های جهان از سال ۲۰۰۳، سالانه بر اساس روش‌شناسی شفاف و داده‌های معتبر انجام می‌شود و دانشگاه‌های برتر جهان را ارزیابی و ارائه می‌کند. امسال بیش از ۲۵۰۰ موسسه مورد بررسی قرار گرفتند و فهرست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان منتشر شده است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: