دههی بیرمق اقتصاد جهانی
یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
مایکل رابرتز
نشست ششماههی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی این هفته آغاز میشود. این سازمانها و مهمانان مدعوشان در مورد وضعیت اقتصاد جهانی و چالشهای پیشارو بحث خواهند کرد و راهحلهای سیاستی ارائه خواهند داد. حداقل چنین به نظر میرسد.
کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بینالمللی پول، بهتازگی بدون مخالفت برای یک دورهی پنجسالهی دیگر منصوب شده است. او پیش از برگزاری نشست، نحوهی نگاه صندوق بینالمللی پول به اقتصاد جهان در سال 2024 و سالهای آتی این سومین دههی قرن بیستویکم را تشریح کرده بود. تحلیل او نگرانکننده بود و این سالها را «دههی کمرمق و نومیدکننده» دانست. در واقع، «بدون اصلاح روند، ما … بهسمت سالهای کمرمق دههی 20 میرویم.» اظهارات او پیشگفتار آخرین «چشمانداز اقتصاد جهانی صندوق بینالمللی پول»، شامل پیشبینیهای بلندمدت صندوق از اقتصاد جهانی بود.
لازم است این گزارش بهدقت مطالعه شود. اجازه دهید نقلقول کنم: «در برابر فشارهای پیشارو، چشماندازهای رشد آتی نیز بغرنج شده است. بر اساس پیشبینیهای پنجسال آینده، رشد جهانی تا سال 2029 به صرفاً بیش از 3 درصد کاهش خواهد یافت. تحلیلهای ما نشان میدهد که تا پایان دهه رشد میتواند به حدود یک درصد کمتر از میانگین قبل از همهگیری (یعنی سالهای 2000 تا 2019) کاهش یابد. این کاهشِ رشد تهدیدی در جهت معکوس کردن بهبود سطح زندگی است و ناموزونی افت رشد بین کشورهای ثروتمندتر و فقیرتر میتواند چشمانداز همگرایی درآمد جهانی را محدود کند.»
نسخه كامل مطلب برگرفته از سايت نقد اقتصاد سياسى را در لينك زير دريافت كنيد
https://pecritique.com/wp-content/uploads/2024/04/tepid-twenties.pdf