پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ | 13 - 02 - 2025

Communist party of iran

در پی تشدید تحریم‌های آمریکا، محموله‌های نفتی ایران بدون مشتری در دریا شناور مانده‌اند

در پی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی و روسیه، حجم نفت ذخیره‌شده این دو کشور در نفتکش‌ها به بالاترین سطح خود در ماه‌های اخیر رسیده که این موضوع، افزایش قیمت جهانی نفت خام را در پی داشته است. خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۲۴ بهمن به نقل از منابع تجاری و تحلیل‌گران نوشت با تشدید تحریم‌ها، تعداد نفتکش‌های در دسترس برای حمل محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی و روسیه کاهش یافته و همچنین، تمایل مشتریان برای خرید این محموله‌ها کمتر شده است.


بر اساس این گزارش، واشینگتن از اکتبر ۲۰۲۴ چندین دور تحریم‌ علیه کشتی‌ها و نهادهای مرتبط با نفت جمهوری اسلامی و روسیه وضع کرده و تجارت آن‌ها با چین و هند، به‌عنوان مشتریان سنتی خود را مختل ساخته است. شو مویو، تحلیل‌گر ارشد شرکت کپلر، در همین رابطه گفت از زمان تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۴، تهران برای یافتن کشتی‌های جدید و پر کردن شکاف ظرفیت حمل‌ و نقل محموله‌های نفتی خود با چالش‌هایی روبه‌رو بوده است. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۶ بهمن دستورالعملی برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضاءکرد و هشدار داد جمهوری ‌اسلامی دیگر نباید به سایر کشورها نفت بفروشد.


در نخستین اقدام پس از فرمان ترامپ، وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۸ بهمن اعلام کرد یک شبکۀ بین المللی  را به دلیل نقش آن در انتقال و فروش محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی، در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. رویترز در ادامه گزارش خود نوشت گروه بندر شاندونگ چین از ماه گذشته، ورود کشتی‌های تحریمی حامل نفت ایران و روسیه را به بنادر این استان ممنوع اعلام کرده است. این تصمیم از این جهت حائز اهمیت است که اکثر پالایشگاه‌های مستقل که خریداران اصلی نفت جمهوری اسلامی و روسیه به شمار می‌روند، در استان شاندونگ در شرق چین مستقر هستند.


در پی تصمیم اخیر گروه بندر شاندونگ چین، تخلیه محموله‌های نفتی ایران و روسیه با دشواری‌هایی مواجه شده است.
طبق آمار شرکت برامر ای‌سی‌ام، ۵۷ درصد از مجموع ۱۲۷ نفتکش بسیار بزرگ حمل نفت خام که در انتقال محموله‌های نفتی جمهوری اسلامی به چین دست دارند، در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند. رویترز با استناد به برآوردهای سه تحلیل‌گر افزود با توجه به افزایش صادرات نفتی و در سوی مقابل کاهش تخلیه محموله‌ها در چین، میزان نفت ذخیره‌شده جمهوری اسلامی در نفتکش‌های شناور بر روی آب‌ در سال جاری میلادی، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون بشکه افزایش یافته است.
طبق آمار شرکت کپلر، ذخیره‌سازی نفت جمهوری اسلامی در کشتی‌های شناور به بیش از ۲۵ میلیون بشکه رسیده است که بالاترین میزان در بیش از یک سال اخیر به شمار می‌رود. حدود ۸۰ درصد از این محموله‌ها در آب‌های سنگاپور و مالزی شناور هستند.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: