در ادامه نسلکشی اسرائیل، گرسنگی و سوءتغذیه در سراسر غزه، در حال افزایش است
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

آسوشیتدپرس می نویسد: بیمارستانها با سختی سرپا ماندهاند، و تمرکزشان بر زخمیهای حملات گسترده است. انبارهای سازمان ملل خالی شده، بازارها تهیاند، و آنچه باقی مانده، با قیمتهایی غیرقابل پرداخت عرضه میشود. سازمان ملل اعلام کرده بیش از ۸۰ درصد جمعیت غزه به کمکهای بشردوستانه وابستهاند.
آشپزخانههای عمومی تعطیل شدهاند. زمینهای کشاورزی در دسترس نیست. نانواییها بستهاند. توزیع آب تقریباً متوقف شده چون سوختی وجود ندارد. کودکان گرسنه، در صفهای شلوغ، برای دریافت غذا با یکدیگر درگیر میشوند. حتی انبارهای باقیمانده نیز غارت شدهاند. این طولانیترین محاصره غزه، اعتراضات جهانی بسیاری را برانگیخته، اما اسرائیل بی اعتنا به همه ی اعتراضات مرزها را همچنان بسته نگاه داشته است. جهان اسرائیل را به استفاده از گرسنگی بهعنوان ابزار جنگ متهم میکند. ساکنان و امدادگران هشدار میدهند سوءتغذیه شدید میان کودکان به مرز انفجاری رسیده است.
مایکل رایان، مدیر اجرایی وضعیتهای اضطراری در سازمان جهانی بهداشت، در ژنو می گوید: «ما در حال نابودی بدن و ذهن کودکان غزه هستیم. اگر اقدامی نکنیم، در جنایتی که پیش چشممان رخ میدهد شریک هستیم. کودکان نباید تاوان آن را بدهند.»
اسرائیل از ۲ مارس محاصره را آغاز کرد و در ۱۸ مارس، با ازسرگیری عملیات نظامی، آتشبس دوماهه را شکست و آن را اقدامی ضروری برای فشار به حماس جهت آزادی گروگانها دانست. به گفته مقامات اسرائیلی، تا پیش از پایان آتشبس، ۵۹ گروگان همچنان در غزه بودند که ۲٤ نفرشان زنده بودند.
اسرائیل بهطور رسمی به اتهام استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگ پاسخ نداده، اما قبلاً گفته بود غزه پس از افزایش کمکها در دوره آتشبس، ذخایر کافی دارد و حماس را متهم کرده که کمکها را منحرف میکند. سازمان ملل این ادعا را رد کرده و میگوید توزیع کمکها بهطور سختگیرانه نظارت میشود.