سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ | 22 - 04 - 2025

Communist party of iran

خشک‌شدن دریاچه ارومیه؛ بدلیل ناکارآمدی! تا گمان، برای استخراج لیتیوم

کارشناسان می‌گویند که ۹۵ درصد از دریاچه ارومیه خشک شده‌است. رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از شفاف نبودن هزینه‌هایی بسیار خبر می‌دهد که تحت عنوان: احیای دریاچه ارومیه، پرداخت شده‌است. سمیه رفیعی می‌گوید که اسناد برخی‌ از هزینه ها موجود است، برخی دیگر هم ناموجود.


بوی لیتیوم به مشام میرسد!

در چهاردهم شهریور ماه، در اوج بحران و بحث در مورد وضعیت دریاچه، خبرگزاری رسمی دولت مطلبی را منتشر کرد با عنوان ” لیتیوم، ارزش خشک‌شدن دریاچه‌ها را دارد؟”. نویسنده مطلب، با اشاره بر این‌که خشک‌سالی و سدسازی موجب خشکیدن دریاچه‌های داخلی شده و تلاش‌هایی برای احیای آن‌ها هم انجام شده‌است، خبری داد.

 بر پایه مطلب خبرگزاری وابسته به دولت، بررسی‌ها نشان می‌دهد که این خشکیدن، در ادامه خود، منابع مالی زیادی را از طریق استخراج لیتیوم، به‌همراه دارد.

در این نوشته، با استناد به گزارش‌های رسانه‌ای، از وجود منابع عظیم لیتیوم، در کف دریاچه‌های نمک قم، بختگان، هامون، جازموریان و … خبر داده‌‌شد.

بر اساس مطلب مورد اشاره، شاید احتمال به استخراج لیتیوم که یک فلز قلیایی نقره‌ای-سفید و نرم است، یکی از دلایل توجه ناکافی به روند خشک‌شدن این منابع مهم طبیعی و نیز تعلل در احیای آن باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، دو روز پس از انتشار مطلب پیش‌گفته، احتمال استخراج لیتیوم پس از خشک شدن منابع آبی نمکی را غیرکارشناسی قلمداد کرد. سعید شهند اظهار کرده‌است: حتی اگر در کف دریاچه ارومیه معادن طلا نیز وجود داشته باشد، این امر توجیهی برای خشک شدن منابع آبی نیست.

با وجود این گفته‌ها اما دولت تاکنون به تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ارائه شده، پاسخی آشکار نداده‌است

اشتراک در شبکه های اجتماعی: