خامنه ای و جام زهر سازش با ترامپ “ملعون”
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳
شکستهای پی درپی جمهوری اسلامی در سیاستهای منطقەای و استراتژی جنگ بازدارندەاش و نحیف شدن و از هم پاشیدن نیروهای باصطلاح “محور مقاومت” رژیم، منجر به تضعیف بیش از پیش حکومت اسلامی در داخل و خارج شده است. اینک جمهوری اسلامی در تلاش است قبل از وارد شدن مجدد ترامپ به کاخ سفید، بطور مستقیم با آمریکا وارد مذاکره بر سر پرونده هستەای گردد. کاری که خامنەای تا کنون بارهای آنرا ممنوع اعلام کرده و گفته با آمریکا هرگز مذاکره نخواهیم کرد.
با این وجود روز دوشنبه ۲۴ دیماه عباس عراقچی پس از مدتها در ژنو با دولتهای تروئیکای اروپایی بر سر پرونده هستەای به گفتگو پرداخت. اما از آنجا که این نشست در واقع مقدمه و آغازی برای مذاکره رودررو با آمریکا بود، زیاد طول نکشید و روز سه شنبه پایان یافت. بعد از این نشست عراقچی طی مصاحبەای با اشاره تلویحی به آمادگی مذاکره با آمریکا اعتراف نمود که: “چون عمده تحریمها مربوط به تحریمهای آمریکا است، لغو آنها منوط به این است که اروپائیان چگونه با دولت جدید آمریکا به توافق برسند. هنوز دولت جدید آمریکا مستقر نشده است سیاست و حرفی در این خصوص نشنیدەایم. جمهوری اسلامی سیاست خود را براساس رویکردهای طرف مقابل تنظیم خواهد کرد”.
مسعود پزشکیان نیز روز چهارشنبه ۲۶ دیماه در این رابطه در مصاحبه با تلویزیون “ان بی سی” در تهران پس از سرهم کردن دروغهایی از قبیل اینکه: به دنبال ضربات اسرائیل موقعیت ایران در خاورمیانه تضعیف نشده، شکست نیروهای متحد جمهوری اسلامی در منطقه از جمله حزبالله لبنان، حماس و سقوط بشار اسد در سوریه به جمهوری اسلامی نامرتبط است، ما نسبت به سال گذشته امنیت بیشتری در کشور داریم و غیره، گفت: “جمهوری اسلامی اصولأ مشکلی برای مذاکره با آمریکا ندارد و آماده گفتگو با دولت ترامپ است. او افزود “مشکل ما دیالوگ نیست بلکه تعهداتی است که گفتگوها ایجاب می کنند و ما باید به آنها متعهد باشیم. اما آمریکا در پی حل مشکلات نیست. ما هرچقدر هم که وارد گفتوگو و مذاکره شویم، آنها در تلاش هستند حکومت را سرنگون کنند، نه اینکه مشکلات را حل کنند”.
سخنان پزشکیان و عراقچی در رابطه آمادگی برای مذاکره با آمریکا در حالی است که خامنەای تا کنون بارها اعلام کرده که: “ما مطلقأ با آمریکا در باره مسائل ناموسی انقلاب گفتگو نمی کنیم و به ویژه ترامپ را شایسته مبادله پیام هم نمی دانم. با دولت آمریکا به ویژه با دولت این ملعون ( ترامپ به بدلیل کشتن قاسم سلیمانی) هرگز مذاکره نمی کنیم”. البته اعلام آمادگی عراقچی و پزشکیانِ جهت مذاکره با آمریکا، جزو اختیارات آنها نیست. در این رابطه حسین شریعتمداری نماینده مرتجع و خشک مغز خامنهای در کیهان اعلام کرد، تصمیم مذاکره با آمریکا در صلاحیت رئیس جمهور نیست و پزشکیان و تیم او نمی توانند در این مورد تصمیم بگیرند. اما به نظر می رسد او خبر ندارد که شأن نزول پزشکیان و در آوردن نامش از صندوق انتخابات ریاست جمهوری نیز به منظور ایجاد شرایط مناسب جهت اعلام آمادگی و موافقت مستقیم با مذکره با آمریکا بوده است.
اما مواضع متفاوت رهبران جمهوری اسلامی در رابطه با مذاکره با آمریکا را نباید به حساب تناقض میان آنها دانست. زیرا خامنهای و هسته مرکزی سپاه پاسداران به دلیل شکست استراتژی در سیاستهای منطقەای و انزوای بین المللی و تشدید بحران اقتصادی و پیامد تحریم ها با بن بست و ورشکستگی روبرو شده اند. تشدید بحران اقتصادی و پیامد تحریم ها کفگیر حکومت اسلامی را به ته دیگ رسانده، تا جائی که به اعتراف پزشکیان اینک پولی حتی برای پرداخت حقوق کارمندان و دیگر هزینه های ضروری نیز در دست ندارند. با بازگشت ترامپ به قدرت و تشدید تحریمها، اوضاع اقتصادی در ایران وخیم تر نیز خواهد شد و راهی جز تلاش برای مذاکره و سازش با آمریکا به هر قیمت جهت رفع تحریمها ندارند.
اما خامنهای که هیچ گاه تقصیر شکست سیاستهای خود را برعهده نگرفته، این بار نیز با وجود آنکه بسیاری حتی از درون حاکمیت به غلط بودن و شکست و ناکامی سیاستها و استراتژی جمهوری اسلامی اعتراف می کنند، نمی خواهد مستقیمأ مسئولیت آنرا بر عهده بگیرد. به همین دلیل او با دادن چراغ سبز مخفیانه به دولت پزشکیان برای مذاکره با آمریکا جام زهر دیگری را سرکشیده است.
البته ابعاد و دامنهٌ بحرانهای جمهوری اسلامی آنقدر گسترده است که رفع تحریمها از جانب آمریکا و غرب نیز با توجه به هزینەهای کلان جمهوری اسلامی در عرصه های سرکوب و سیاستهای توسعه طلبانه و دخالت گرانه در کنار فساد دزدی، اختلاس، رانتخواری و غیره نمی تواند گشایشی در زندگی و معیشت کارگران و تودەهای مردم زحمتکش ایجاد نماید. آنچنان که اوضاع معیشتی، رفاهی و عمرانی، صنعتی، کشاورزی در سالهای قبل از اِعمال تحریمها نیز نا بسامان بود. در آن زمان نیز حداقل دستمزد کارگران دو و سه مرتبه زیر خط فقر قرار داشت.
با این وجود تحریمهای آمریکا و دیگر قدرتهای سرمایه داری غربی جنایتکارانه است و باید لغو شوند. زیرا تحریمها در همان حال که دودش قبل از همه به چشم کارگران و اقشار تهیدست جامعه می رود، برای مافیای قدرت درسپاه پاسداران و آقازادەها و رانت خواران اعوان و انصار مسئولان حکومتی، دور زدن تحریمها نیز به فرصتی برای دزدی و اختلاس و بهره بری از آن از تبدیل شده است.
عمر جمهووری اسلامی با سیاستهای ارتجاعی و توسعه طلبانه و فساد و دزدی نهادینه شده در همه ارکان حکومت، به پایان رسیده است. تداوم حکومت اسلامی غیر ممکن شده اما تنها به دلیل عدم آمادگی طبقه کارگر و جنبش سوسیالیستی این طبقه و عدم سازمانیابی دیگر اقشار زحمتکش و فرودست جامعه توانسته است سرپا بماند.
سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv