شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ | 11 - 01 - 2025

Communist party of iran

حکومت ایران طی ده سال ٣٥ میلیارد دلار در زیرساخت‌های سوریه سرمایه‌گذاری کرد

به گزارش دفتر تحقیقات کنگرۀ آمریکا و مؤسسۀ بین‌المللی تحقیق دربارۀ صلح در استکهلم، جمهوری اسلامی ایران در فاصلۀ سال‌های ٢٠٢٣-٢٠١١ بین ٣٠ تا ٣٥ میلیارد دلار صرف زیرساخت‌های نظامی و لجستیکی سوریه، آموزش نیروهای نظامی این کشور و استقرار نیروها و مشاوران نظامی خود در این کشور کرده است.


بر اساس این گزارش هزینۀ احداث پایگاه نظامی دیرالزور برای نگهداری موشک‌ها و استقرار ١٥٠٠ سرباز و مستشار نظامی حکومت تهران به ٢٥٠ میلیون دلار بالغ شده است و هزینۀ ساخت مرکز لجستیکی لاذقیه در سال ٢٠١٥ بیش از ١٨٠ میلیون دلار بوده است. جمهوری اسلامی ایران در این مرکز انبار و تونل‌های زیرزمینی جهت نگهداری سلاح‌های نظامی ساخته است. گزارش همچنین می افزاید که حکومت ایران در سال ٢٠١٧ در پایگاه هوایی “تی٤” تأسیساتی برای نگهداری سامانه‌های دفاع هوایی روسیه و ایران و انبارهای زیرزمینی برای نگهداری موشک‌ها و پهپادها در نزدیکی شهر پالمیرا ساخته و هزینۀ ساخت این تأسیسات ٤٠٠ میلیون دلار بوده است.


در گزارشی جداگانه، “مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی و مؤسسۀ خاورمیانه گفته‌اند که سوریه ٧ پایگاه هوایی، ١٥ انبار موشک، ٢٢ مرکز فرماندهی و ٨٥ کیلومتر تونل‌های زیرزمینی دارد و سرمایه‌گذاری‌های تلف شدۀ جمهوری اسلامی در این زیرساخت‌ها هزینه‌های سنگینی را به اقتصاد ایران تحمیل کرده که اینک قادر به تأمین نیازهای اولیه شهروندان خود نیست. به گزارش شبکۀ بین‌المللی “اورآزیا ریوییو” جمهوری اسلامی ایران در فاصلۀ سال‌های ٢٠١٢ و ٢٠٢٢ برای بسط نفوذ مذهبی و ایدئولوژیک خود دو میلیارد دلار صرف ترمیم و نگهداری اماکن مذهبی شیعه در سوریه کرده است. در دورۀ چهارسالۀ ٢٠١٨-٢٠١٤ پایگاه خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران و کمیتۀ امداد امام متعلق به علی خامنه‌ای فعالانه در بازسازی مراکز مذهبی زینب و رقیه در دمشق و احداث مهمانسراها جهت ترویج و توسعۀ توریسم مذهبی شرکت کرده‌اند.


همین گزارش می افزاید که جمهوری اسلامی در سال ٢٠١٦ در نزدیکی مقبرۀ زینب هتلی با ١٥٠ اتاق ساخته است. بر اساس گزارش مؤسسۀ خاورمیانه هزینۀ ساخت این هتل ٣٥ میلیون دلار بوده است. گزارش تصریح می‌کند که صندوق مسکن انقلاب اسلامی یک میلیارد و پانصد میلیون دلار صرف بازسازی محلات مسکونی حلب کرده است. جمهوری اسلامی همچنین یک میلیارد و دویست میلیون دلار صرف نوسازی بندر طرطوس کرده است. بزرگترین شرکت راه و ساختمان سپاه پاسداران نیز ٥٠٠ میلیون دلار صرف بازسازی شماری از راه‌های راهبردی سوریه نظیر بزرگراه حمص-دمشق کرده است. یکی دیگر از سرمایه‌گذاری‌های بزرگ جمهوری اسلامی در سوریه، طرح انتقال گاز به سوریه از طریق خاک عراق بوده است.

هزینۀ انجام این طرح ٨ میلیارد دلار بوده که در سال ٢٠٢٢ متوقف شده است. بر اساس گزارش‌ها سقوط رژیم بشار اسد امکان دور زدن تحریم‌ها از طریق سوریه و انتقال کالاها به این کشور را از جمهوری اسلامی ایران گرفته است و مدیریت بندر لاذقیه که برای نقل و انتقال کالاهای ایران به کار گرفته می‌شد از این پس به ترکیه و عربستان منتقل شده است. ادامۀ این وضع نه فقط توانایی رژیم ایران را در دور زدن تحریم‌های بین‌المللی شدیداً کاهش داده، بلکه دست جمهوری اسلامی را کوتاه‌تر و تنگ‌تر از گذشته کرده است .

اشتراک در شبکه های اجتماعی: