حکومت اسلامی، روی آوری به سازش با غرب از سر ناچاری
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
با شکست سیاستهای جمهوری اسلامی در داخل و خارج کشور، وضعیت اقتصادی رژیم روز بروز بحرانی تر شده و به فروپاشی و ورشکستگی کامل کشیده می شود. به دبنال تحریم بیش از ١٥ بانک خصوصی عراقی متعلق به رهبران و مسئولان حکومتی وابسته به جمهوری اسلامی و کنترل شدید بر بانک مرکزی این کشور از جانب نهادهای بینالمللی پول از جمله بانک جهانی، امکانی دستیابی جمهوری اسلامی به دلارهای مردم عراق بسیار مشکل شده است. رژیم اسلامی سالها بود که بخش زیادی از نیازهای ارزی خود را از طریق تاراج دلارهای عراق تأمین میکرد و این یکی از راههای دور زدن تحریمهای آمریکا و غرب علیه جمهوری اسلامی بوده است. با بسته شدن این منبع ارزی طی ماه گذشته بحران اقتصادی رژیم بیش از گذشته تشدید گردید. قیمت ریال ناچیز تر شد و قیمت دلار مرز ٦٠ هزار تومان را نیز پشت سر گذاشت. به تَبَع آن قدرت خرید کارگران و دیگر اقشار تهیدست جامعه نیز به شدت سقوط کرد و کارد به استخوان رسید. تا جائی که علیرغم وجود فضای سنگین امنیتی و سرکوب، اعتصابات و تجمعات اعتراضی کارگران، بازنشستگان و معلمان اوج دوباره ای گرفت. هفتۀ گذشته کارگران بخشهای زیادی از جمله صنایع ذوب آهن اصفهان، فولاد یزد، نیشکر هفتتپه، بازنشستگان تأمین اجتماعی و صنایع فولاد در چند شهر به خیابانها آمدند، راهپیمایی و تجمعات اعتراضی برپا کردند. آنها تهدید کردهاند که چنانچه دولت نتواند مطالبات شان را تأمین کند، در ابعاد سراسری وسیعتری اعتراضات خود را ادامه خواهند داد.
در چنین شرایطی مذاکرات برجام که به ویژه با آغاز جنگ اوکراین متوقف شده بود و تلاشهای بعدی برای از سرگیری آن نیز بی نتیجه ماند. آمریکا و مقامات اروپایی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز بنبست مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی را اعلام کردند. با این وجود این مذاکرات اینک درحال از سرگیری است. اعمال فشارهای اقتصادی بیشتر از خارج به ویژه در شرایطی که جمهوری اسلامی در آن گرفتار شده به منظور ممانعت رژیم از عدم دخالت در جنگ اوکراین به نفع روسیه و کشاندن مجدد جمهوری اسلامی به پای میز مذاکرات مؤثر واقع شده است. این در شرایطی است که تشدید بحران اقتصادی با گسترش بیکاری و فقر بیشتر و افزایش تورم و سقوط مجدد و یکباره ارزش تومان منجر به بروز موج دیگری از تشدید اعتراضات و اعتصابات کارگری در یک ماه اخیر شد. نگرانی از سراسری شدن اعتصابات کارگری و اعتراضات تودهای، رژیم اسلامی را برآن داشت تا از طریق دلالان دیپلماتیک منطقه ای تلاشهایی برای بازگشت به مذاکرات برجام به عمل آورد. امیر عبدالهیان روانۀ عراق و بلژیک شد تا زمینه دعوت از رافائیل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران را فراهم آورد و قول دهد با آژانس همکاری خواهند کرد و موازین پیمان ” اِن پی تی” را رعایت خواهند کرد. در این رابطه روز چهار شنبه دهم اسفند محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم ضمن تأئید سفر رافائیل گروسی در روز جمعه ۱۲ اسفند به تهران و گفتگو با مقامات بالای جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای همکاری با بازرسان آژانس و پاسخگویی به همۀ سؤالات آنان اعلام کرد. تا بلکه بتوانند با لغو بخشی از تحریمها و آزادی سازی بخشی دیگر از دارائیهای بلوکه شده، گشایشی در بنبست اقتصادی برای رژیم ایجاد گردد.
اما این تنها رژیم اسلامی نیست که برای بازگشت به مذاکرات برجام مقدمه چینی می کند، بلکه دولت آمریکا و دیگر قدرتهای غربی نیز از پیشروی جنبش انقلابی سراسری موجود در ایران که سرنگونی حکومت اسلامی و استقرار حاکمیتی از پائین و توسط خود مردم را هدف گرفته بشدت نگران هستند. سیاست آمریکا و قدرتهای غربی هنوز سرنگونی جمهوری اسلامی نیست، لذا برای جلوگیری از روند پیشروی جنبش انقلابی توده ها و کمک به ماندگاری رژیم اسلامی میخواهند این رژیم را به قبول شرایط خود ملزم کنند. آمریکا از این رو سلطنت طلبان به رهبری رضا پهلوی و هم پیمانان حقیر وی را به جلو رانده و از آنها فقط به عنوان اهرم فشار سیاسی و دیپلماتیک برای تحمیل شرایط خود به رژیم جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته ای و مسائل منطقه ای استفاده می کند. به این منظور دستگاههای تبلیغی را به کار انداخته اند تا از طرفی از سرگیری مذاکرات با جمهوری اسلامی را با بزرگنمایی پیشرفت غنی سازی ۸۴ درصدی اورانیوم و نزدیک شدن رژیم اسلامی به ساخت سلاح اتمی، توجیه کنند و از طرف دیگر امیر عبدالهیان را به اجلاس باصطلاح “حقوق بشر سازمان ملل” دعوت کنند و تریبون شان را در اختیار نمایندۀ رژیمی قرار دهند که تنها در چند ماه اخیر و در مقابل دوربین خبرنگاران بیش از ٥٠٠ نفر از جوانان زن و کودک را بخاطر دفاع از حقوق انسانی خود به رگبار بسته؛ دهها نفر را در سیاه چالهایش تحت شکنجه های وحشیانه به قتل رسانده؛ بیش از ٢٠ هزار انسان را دستگیر و زندان و شکنجه کرده است. در چنین شرایطی “سی اِن اِن” شبکه تلویزیونی ٢٤ساعته آمریکا با امیرعبدالهیان وزیر خارجه چنین رژیمی به گفتگو بنشیند و او به او فرصت دهد در کمال بی شرمی ادعا کند که: “در ایران زنان از همۀ حقوق انسانی خود برخوردارند و نیروهای رژیم به روی کسی آتش نگشوده اند”. این امر در درجه اول نشان از دروغ و ریاکاری قدرتهای سرمایه داری دارد که بخاطر حفظ منافع سرمایه حاضرند دست به هر کاری بزنند. اگر تا دیروز زنان وزیر خارجۀ دولت هایشان به ظاهر موی گیسوانشان را به نشانۀ حمایت از مبارزات زنان آزادۀ ایران قیچی میکردند که جسورانه در مقابل رژیم زن ستیز اسلامی و قوانین ارتجاع اسلامی قد علم کرده اند، اینک از نمایندۀ چنین رژیم ددمنشی استقبال میکنند او را برای شرکت در اجلاس “حقوق بشرشان” دعوت نمایند تا برایشان سخن بگوید.
یقینأ تلاشهای آمریکا و دیگر قدرتهای امپریالیستی برای عقب نشاندن جنبش انقلابی جاری که سرنگونی رژیم ضد بشری جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است به شکست منجر خواهد شد. آنچنانچه در قیام سال ٥٧ نیز دولتهای امپریالیستی نتوانستند حکومت شاه مورد حمایت شان در ایران را از آتش خشم انقلاب و اعتراض کارگران و توده های مردم ستمدیده ایران مصون نمایند، نخواهند توانست بقای جمهوری اسلامی را هم تضمین کنند. سرانجام رژیم اسلامی نیز به نیروی قیام توده های به پاخاسته مردم به زیر کشیده خواهد شد.
سخن روز: شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له