جمهوری اسلامی در آستانه یک شکست دیگر
چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
با کشته شدن ابراهیم رئیسی و همراهانش رژیم جمهوری اسلامی با یک حالت غیر منتظره و اضطراری روبرو شده است، چون کادر رهبری حزب پادگانی سپاه پاسداران و خامنه ای، رئیسی را نه برای سه سال و یک ماه، بلکه برای هشت سال تکیه زدن بر کرسی ریاست جمهوری تعیین کرده بودند. سران رژیم مجبور شده اند یازده ماه قبل از موعد مقرر، مهندسی انتخابات ریاست جمهوری را در دستور قرار دهند. آنهم در شرایطی که از ۱۱ اسفند تا کنون و در جریان برگزاری مضحکه های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی و خبرگان دو بار مهر عدم مشروعیت بر پیشانی جمهوری اسلامی کوبیده شده است. در جریان نمایش انتخاباتی ۱۱ اسفند به رغم ادعاهای سران رژیم، گزینه “ما دیگه رآی نمی دهیم”، “رأی بی رأی” و ”نه، به جمهوری اسلامی” که قبلا در شعارهای کارگران و بازنشستگان و معترضان انعکاس یافته و یا بر در و دیوار شهرهای مختلف ایران نقش بسته بود پیروز قطعی نمایش انتخاباتی شد. اکثریت قاطع مردم ایران در یک اقدام هماهنگ و شکوهمند سیاسی و با یک نه بزرگ به کلیت جمهوری اسلامی، عدم مشروعیت آن را به جهانیان اعلام کردند. در جریان دور دوم انتخابات مجلس اسلامی فقط ۸ در صد از واجدان شرایط در تهران به پای صندوق های رای رفتند. اکنون رژیم اسلامی در حالی که با تأثیرات این شکست ها بر صفوف نیروهای خودی دست و پنجه نرم می کند، در آستانه یک شکست نابهنگام دیگر قرار گرفته است.
بعد از آنکه رئیسی به تاریخ ننگین و پر از جنایات جمهوری اسلامی پیوست، خامنه ای خواهان برگزاری سریع “انتخابات” شد و ۸ تیر را روز “انتخابات” اعلام کرد. اکنون با پایان رژه تابوت ها تحرک و از هم سبقت گرفتن مهره های حکومتی از اصول گراهای افراطی و محافظه کار گرفته تا اصلاح طلب و اعتدال گرا برای نام نویسی و کسب ریاست حکومت اسلامی آغاز شده است. با اینکه در نمایش انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ شورای نگهبان صلاحیت بیش از ۹۸ درصد ثبت نام کنندگان برای نامزدی “انتخابات” ریاست جمهوری، از جمله خودی های رژیم مانند علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و احمدی نژاد را مردود اعلام کرد تا با عدد سازی و تقلب آشکار رئیسی جلاد را از صندوق های آراء بیرون آورند، اما باز هم شماری از همین رد صلاحیت شدگان برای نشان دادن سرسپردگی خود به نظام اسلامی و بازگشت به حلقه قدرت به میدان آمده اند. در حالی که اصلاح طلبان حکومتی، اعتدال گرایان و اصول گرایان رانده از قدرت ابلهانه در این توهم هستند که با وارد شدن به رقابت های انتخاباتی می توانند بی اعتباری مکانیسم های انتخاباتی در نظام اسلامی را بازسازی و شکاف بین ملت و نظام را پر کنند، توده های رنجدیده مردم ایران با برپایی خیزش های انقلابی و سراسری، با به شکست کشاندن نمایش های انتخاباتی نشان داده اند که مناسبات آنها به رژیم جمهوری اسلامی به مرحله آشتی ناپذیری رسیده و برای سرنگونی انقلابی آن لحظه شماری می کنند.
در این شرایط که جامعه ایران همچنان در یک دوره انقلابی بسر می برد، برای کادر رهبری سپاه و هسته مرکزی اصول گرایان تضمین بقای رژیم نه از مسیر جلب مردم به صندوق آراء و کسب مشروعیت انتخاباتی، بلکه با منطق ارتقاء ظرفیت سرکوب حکومت اسلامی میسر می گردد. در جریان نمایش انتخابات خرداد ۱۴۰۰ نیز با همین منطق ابراهیم رئیسی جلاد را از صندوق آراء بیرون آوردند. اکنون هم در حالی که هنوز پروسه ثبت نام کاندیدها پست ریاست جمهوری به پایان نرسیده است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با این گفته که: « مردم می خواهند راه رجایی و راه رئیسی ادامه پیدا کند و حاکمیت دوگانه نمی خواهند» تلویحا برای سعید جلیلی تبلیغ می کند. اگر در جریان خیزش های سراسری دی ماه ۹۶ ، آبان ۹۸، خیزش انقلابی ژینا و در جریان اعتصابات کارگری و جنبش های اعتراضی، کارگران و تهیدستان شهری با سپر کردن سینه های خود در برابر دشمن نشان دادند که نمی خواهند به روال سابق به زندگی خود ادامه دهند، حکومت اسلامی هم در شرایط کنونی تشدید سرکوب و امنیتی کردن هر چه بیشتر فضای جامعه را هم به تاکتیک و هم به استراتژی بقای خود تبدیل کرده است.
در چنین شرایطی برای در هم شکستن استراتژی سرکوب عریان و برای سرنگونی انقلابی رژیم جمهوری اسلامی لازم است به طور نقشه مند ملزومات این سرنگونی را فراهم آورد. در این تردیدی نیست کارگران و مردم رنجدیده ایران که از فقر و گرانی، تبعیض و نابرابری و کشتار و قتل های حکومتی به تنگ آمده اند این نمایش انتخابات زود هنگام رژیم را نیز به شکست خواهند کشاند و با به شکست کشاندن آن بار دیگر مهر عدم مشروعیت را بر پیشانی حکومت اسلامی سرمایه داران خواهند کوبید. توده هایی که کشته شدن رئیسی را با ابراز شادی برگزار کردند، با سازماندهی کمپین های سراسری مراسم تعیین جانشین وی را نیز به شکست خواهند کشاند. شکست رژیم اسلامی و پیروزی مردم در مضحکه انتخاباتی پیش رو نیز می تواند به سنگری برای پیشروی جنبش انقلابی جاری در زمینه سازمانیابی و شکل دادن به رهبری سیاسی سراسری تبدیل گردد.
طبقه کارگر ایران به رغم همه موانعی که سر راه دارد می تواند سازمانیافته تر به میدان بیاید. اوضاع انقلابی جامعه و جنبش اعتصابی کارگران بستری عینی است که می تواند غلبه بر فقدان سازمانیابی توده ای کارگران را سرعت ببخشد. وجود کمیته های کارخانه، کمیته های اعتصاب، برپایی مجامع عمومی و پا به عرصه گذاشتن طیف گسترده ای از فعالین و پیشروان جنبش کارگری با رویکرد شورایی ظرفیت های جنبش کارگری برای غلبه بر این موانع در این شرایط انقلابی را نشان می دهد. حضور برجسته زنان در جنبش اعتراضی بازنشستگان و معلمان به عنوان بخشی از جنبش کارگری و در جنبش دانشجویی و نقش آنان در سازمان سراسری و رهبری این جنبش ها بیانگر ظرفیت های بالای جنبش زنان در امر سازمانیابی است. جنبش رهایی زنان می تواند در محلات فقیر نشین حاشیه شهرها نیز با سازماندهی زنان کارکن و زحمتکش این محلات در انجمن ها و شوراهای زنان بخشی دیگر از نیروی عظیم خود را به میدان آورد.
جنبش دانشجویی در یک ده و نیم گذشته و به ویژه در یک سال و نیم اخیر ظرفیت های برجسته ای در زمینه سازمانیابی و همبستگی با جنبش کارگری و دیگر جنبش های پیشرو اجتماعی از خود بروز داده است. جنبش انقلابی کردستان تاریخا و اینبار با حضور پر رنگ خود در جنبش انقلابی سراسری به چشم و چراغ مردم ایران تبدیل شد و بار دیگر نشان داد که یک پای اصلی هر تحول سیاسی و انقلابی در ایران است. این جنبش با رهبران سوسیالیست و محبوبی که در دل خود پرورده کرده است پتانسیل این را دارد که نیروی کارگران و زحمتکشان را سازمانیافته تر به میدان آورد. گسترش و تحکیم پیوند این جنبش های پیشرو اجتماعی می تواند زمینه ساز تدارک اعتصابات سیاسی توده ای در سراسر ایران باشد. اعتصاباتی که توأم با راهپیمایی های خیابانی و تجمع های اعتراضی قادر هستند دستگاه سیاسی، اداری و اقتصادی رژیم جمهوری اسلامی را فلج کنند. اعتصابات سیاسی توده ای که اعتصابات کارگری در مراکز کلیدی تولید ستون فقرات آن را تشکیل دهند، می توانند انسجام صفوف نیروهای مسلح و سپاه پاسداران را در هم کوبیده و قدرت سرکوب آن را زمینگیر کند و زمینه های سازمانیابی قیام و سرنگونی انقلابی رژیم جمهوری اسلامی فراهم آورد.
سخن روز تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومەله
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv