جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ | 15 - 11 - 2024

Communist party of iran

جمهوری اسلامی در آستانه سر کشیدن جام زهر دیگر 

روز سەشنبه ٢٢ آبان ۱۴۰۳ پزشکیان رئیس جمهوری ذوب شده در ولایت، در جلسۀ مشورتی سیاست خارجی با وزرای پیشین خارجۀ جمهوری اسلامی آشکارا از ضرورت برقراری رابطه با آمریکا سخن به میان آورد و گفت: “ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در عرصۀ بین‌المللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت. بنابراین ما باید خودمان مدیریت مواجهه با آمریکا را به دست گیریم”. او رفع مشکلات و بحران مالی رژیم را در پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ ای ‌تی‌ اف) دانست و گفت: “چاره‌ای جز حل بحث (اف ‌ای ‌تی ‌اف) نداریم.

زیرا به هر کسی رو می کنی، می گوید آمریکا اجازه نمی دهد”. پزشکیان با ساده لوحی بر لزوم پیشبرد سیاست به قول خود (با دوستان مروت با دشمنان مدارا)، گفت: “اقتصاد ما مریض است و بدون سرمایه‌گذاری خارجی و رفع موانع تولید، رشد اقتصادی رخ نخواهد داد. برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعۀ کشور باید روابط بین‌المللی سامان داده شود و تنش ها رفع گردد”. اما پزشکیان و وزاری پیشین خارجه خوب می‌دانند که در سیستم جمهوری اسلامی تصمیمات در مورد سیاست خارجی در جایی دیگر گرفته می‌شود و دولت در این زمینه به غیر از نامه نوشتن به مجمع تشخیص مصلحت اختیاری ندارد.


عباس عراقچی وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی نیز روز چهارشنبه پس از خروج از جلسۀ هیأت دولت با بیانی دیپلماتیک همین رویکرد را تکرار کرد و به خبرنگاران گفت: “تهران تلاش خواهد کرد هزینۀ اختلاف با آمریکا را کاهش دهد. به هرحال اختلافاتی با آمریکایی‌ها داریم. برخی مبنایی هستند ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌ها کاهش یابد”. اظهارات علنی پزشکیان و عراقچی و دیگر مقامات رژیم در ضرورت برقراری رابطه با آمریکا در حالی است که طرح چنین مسائلی سالهای سال برای خامنەای و مهره‌های جناح اصولگرای خشک مغز حکومتی امثال حسین شریعتمداری خط  قرمز نظام اسلامی بوده است. اما از آنجا که آنها نیز می‌دانند، اوضاع اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در ایران به نقطۀ انفجار رسیده است و هر آن انتظار وقوع چنین انفجاری و جارو شدن بساط حاکمیت شان را دارند، دم بر نمی آورند و به علامت رضای اجباری، در مقابل شان سکوت اختیار کرده‌اند.   


اظهاراتی که بسیاری از مسئولان حکومت اسلامی در دورۀ اخیر با گشاده رویی و بدون ترس در مورد انجام مذاکرۀ مستقیم با آمریکا و “نرمش و سازش قهرمانانه”، به عمل می‌آورند، نشانۀ نگرانی از خطری به مراتب بزرگ‌تر و کاراتر از خطر آمریکا و اسرائیل برای جمهوری اسلامی می باشد. آمادگی جمهوری اسلامی برای گفتگوی مستقیم با آمریکا، جام زهری است که کارگران و توده‌های مردم زحمتکش جامعه در جریان خیزشهای توده‌ای سالهای ٩٦، ٩٨ و به ویژه در جنبش انقلابی ژینا به دست حکومت اسلامی داده‌اند. در طول هفت سال گذشته علیرغم اِعمال اوج خشونت، سرکوب و کشتاری که دستگاههای امنیتی و نیروهای سرکوبگر نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی، علیه کارگران، زنان آزاده، دانشجویان، معلمان، بازنشستگان و پرستاران انجام دادند، نتوانستەاند، آنان را از پیگیری خواست و مطالبات شان منصرف نمایند و این اعتراضات روز به روز بیشتر گسترش یافته است. البته بحرانها و مشکلات جمهوری اسلامی یکی دو تا نیستند. رهبران و مسئولان جمهوری اسلامی هر روز مجبور به اعتراف به وجود بحرانی چاره ناپذیر در جامعه برای حکومت اسلامی می‌شوند. از بحران اقتصادی و ورشکستگی مالی و بی پولی برای پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان تا بحران آب، برق، خدمات درمانی، بنزین و نفت و گاز و دیگر خدمات اجتماعی. 


اما همزمان با تشدید بحرانهای داخلی رژیم، تهدیدها و فشارهای آمریکا، بریتانیا و اتحادیۀ اروپا بر علیه جمهوری اسلامی به دلیل کمک به روسیه در جنگ اوکراین و دخالت رژیم در لبنان و منطقه نیز افزایش یافته است. این دولت ها نسبت به احتمال فعال شدن “مکانسیم ماشه” و باز گرداندن همۀ تحریمهای برداشته شده به جمهوری اسلامی هشدار می‌دهند. در این رابطه رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پیام هشدار دهنده راهی تهران شد. او روز پنجشنبه ٢٤ آبان  با اشاره به تغییر سیاست دولتهای غربی گفت: “سفر من در شرایط پیچیده‌ای انجام می گیرد. بحرانی وجود دارد و تهران در مرکز این تنش قرار دارد. باید مراکز هسته‌ای ایران تحت بازرسی قرار گیرد و قابل بحث هم نیست. اینطور نیست اگر کشوری تحت بازرسی قرار گرفت باید به آن جایزه داد. حتمأ باید بازرسی از سایتهای هستەای ایران صورت گیرد و فردا از سایت فردو و نطنز دیدن خواهم کرد.”


این سخنان گروسی در حالی است که او هفتۀ آینده در جلسه شورای حکام آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی، گزارشی در مورد فعالیتهای هسته‌ای جمهوری اسلامی به این شورا ارائه خواهد داد. گروسی گفت: در حال حاضر نمی‌توانم به وضوح به جامعۀ بین‌المللی بگویم چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اما جمهوری اسلامی باید به ما و به نوعی به خود کمک کند”. در این رابطه “کایا کالاس” که قرار است جانشین جوزپ بورل (مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا) شود نیز با اشاره با متهم بودن جمهوری اسلامی به تأمین موشک و پهباد برای روسیه در جنگ اوکراین، خواستار تدوین برنامۀ قاطعانه تری در مقابل جمهوری اسلامی شد. بدون شک اقدامات دولتهای غربی و به ویژه فعال کردن “مکانیسم ماشه”، اوضاع اقتصادی در ایران را بدتر از وضع موجود نیز خواهد کرد که دودش به چشم کارگران و مردم تهیدست ایران خواهد رفت.


رویکرد “نرمش و سازش قهرمانانۀ” رژیم اسلامی در مقابل آمریکا و قبول شروط (اف ‌ای‌ تی ‌اف)، در رابطه با پولشویی و کمک به جریانات تروریست، به ویژه در شرایطی که شکست استراتژی “تعرض بازدارندۀ” رژیم در نتیجه ضربات پی در پی ارتش اسرائیل به حزب الله و سپاه پاسداران بیش از پیش آشکار شده است و نیروهای با صطلاح “محور مقاومتش” انسجام خود را از دست داده اند، نه سیاست پزشکیان بلکه تغییر رویکرد هستۀ مرکزی فرماندهان سپاه پاسداران و شخص خامنەای است. شأن بیرون آوردن نام پزشکیان از صندوقهای نمایش انتخاباتی نیز برای نشان دادن همین رویکرد “نرمش و سازش قهرمانانه” به آمریکا و قدرتهای غربی بوده است. زیرا جمهوری اسلامی می‌داند از لحاظ اقتصادی به معنای واقعی دچار ورشکستگی شده و به شدت تحت فشار قرار دارد. تا جائی که موجودیت نظامشان نه از خارج از جانب دولت های اسرائیل، غرب و آمریکا بلکه در داخل و از جانب کارگران و دیگر اقشار زحمتکش و تهیدست جامعه با اهرم اعتصابات و اعتراضات مداوم آنها در سطح سراسری، مورد تهدید جدی قرار گرفته است. 


سخن روز: تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له
https://alternative-shorai.tv (https://alternative-shorai.tv/)
https://cpiran.org
https://komala.co
https://t.me/peshrawcpiran
www.facebook.com/Peshrawcpiran
www.instagram.com/Peshrawcpirn
https://t.me/KomalaCpiranTv

اشتراک در شبکه های اجتماعی: