جمهوری اسلامی تهدید به حملۀ پیشگیرانه به جزیره دیهگو گارسیا کرد
پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴

پس از گزارشهای مختلف درباره انتقال شش بمبافکن بی-۲ آمریکا به جزیرهای دور افتاده در دل اقیانوس هند که ورود به آن برای غیرنظامیان ممنوع است، خبرگزاری دفاع مقدس گفت این جزیره میتواند هدف حمله موشکی ایران، در صورت بالا گرفتن تنشها با آمریکا باشد. در جزیره دیهگو گارسیا پایگاه نظامی فوق سری مشترک بریتانیا و ایالات متحده قرار دارد. این خبرگزاری نوشت پایگاه نظامی در تیررس موشکها و پهپادهای میانبرد ایران قرار دارد.
سه روزپیش (۱۰ فروردین) دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در یک گفتوگوی تلفنی با شبکهانبیسی گفت اگر ایران با آمریکا یک توافق هستهای جدید نرسد بمباران خواهد شد. او تاکید کرد: اگر آنها با ما به یک توافق نرسند، بمباران میشوند. طوری بمباران میشوند که تا به حال شبیهش را ندیده باشند. اکنون بیبیسی فارسی از طریق بررسی تصاویر ماهوارهای دریافته است که در فاصله دوم فروردین ۱۴۰۴ تا روز ۱۳ فروردین شش فروند بمبافکن بی-۲ و شش فروند بمبافکن بی-۵۲ در پایگاه نظامی دیهگو گارسیا مستقر شده است.
مقامهای آمریکایی به صورت رسمی اعزام این بمبافکنها به جزیره دیهگو گارسیا وعلت اعزام آنها را اعلام نکردهاند و فرماندهی راهبردی ارتش آمریکا هم گفته است درباره رزمایشها یا عملیات اظهار نظر نمیکند. کارشناسان نظامی براین بارند که فاصلۀ جزیرۀ دیه گو گارسیا تا پسا بندر ایران حدود 4 هزارکیلومتر است. و جمهوری اسلامی فاقد موشکی با چنین بردی است. این کارشناسان براین تأکید دارند: در صورتی این حملۀ پیشگیرانه جمهوری اسلامی عملی خواهد شد که بتواند موشک و پهباد سوار بر کشتی را به نزدیکی جزیرۀ مزبور منتقل کند و از چنین نقطه ای دست به حمله بزند، که در این صورت با واکنش سریع و نابود کنندۀ آمریکا مواجه خواهد شد.