پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ | 10 - 04 - 2025

Communist party of iran

تعرفه‌های ترامپ: آغاز جنگ جهانی تجاری؛ همراه با افزایش تورم و کاهش رشد اقتصاد جهانی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شماری زیادی از آنچه که تعرفه‌های «متقابل» خواند، علیه کشورهای دوست و دشمن ایالات متحده وضع کرد. تعرفه‌های جدید روز چهارشنبه ۱۳ فروردین اعلام شد که آقای ترامپ به همین دلیل، آن را «روز آزادی» نامید. او دقایقی پس از سخنرانی‌اش، فرمان اجرایی اعمال تعرفه‌ها را امضا کرد. رئیس‌جمهور آمریکا پیش از امضای این فرمان، در سخنانی در محوطهٔ کاخ سفید گفت: «من یک فرمان اجرایی تاریخی را امضا می‌کنم که تعرفه‌های متقابلی را بر کشورهای سراسر جهان اعمال خواهد کرد».
آقای ترامپ افزود: متقابل به این معنی است: آن‌ها این کار را با ما انجام می دهند و ما با آن‌ها انجام می دهیم.


او اظهار داشت که تعرفهٔ پایهٔ ۱۰ درصدی را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده و تعرفه‌های بیشتری برای برخی از بزرگترین شرکای تجاری این کشور وضع خواهد کرد. رئیس‌جمهور آمریکا با نام بردن از برخی مناطق که مشمول تعرفه‌های جدید خواهند شد، گفت: «ما تقریباً نصف مبلغی را که از ما می‌گیرند یا از ما گرفته‌اند، از آن‌ها دریافت خواهیم کرد». به گفته آقای ترامپ، اتحادیه اروپا با تعرفه ۲۰ درصدی روبرو خواهد شد، چین باید ۳۴ درصد و ژاپن نیز ۲۴ درصد عوارض بپردازد. ایران به دلیل وضع عوارض ۱۰ درصدی بر کالاهای آمریکایی، مشمول همین میزان تعرفه شده است. علاوه بر این، ویتنام با تعرفه ۴۶ درصدی، هند ۲۶، اندونزی ۳۲، کامبوج ۴۹، مالزی ۲۴، کره جنوبی ۲۵، تایلند ۳۶، تایوان ۳۲، سوئیس ۳۱، اوکراین و بریتانیا هر کدام ۱۰ درصدی مواجه خواهند شد. مکزیک و کانادا نیز مشمول تعرفهٔ ۲۵ درصدی شده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «به نظر من این یکی از مهمترین روزها در تاریخ آمریکاست. این اعلامیه استقلال اقتصادی ماست. اکنون نوبت رونق ماست». به گفته او، ایالات متحده با این اقدامات «از کارگران آمریکایی دفاع می‌کند». آقای ترامپ وعده داد که مشاغل کارخانه‌ها در نتیجهٔ تعرفه‌ها به ایالات متحده بازمی‌گردند. او تصریح کرد: «بیش از ۵۰ سال است که مالیات‌دهندگان مغبون شده‌اند. اما دیگر این اتفاق نخواهد افتاد». با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که این سیاست‌ها می‌توانند به آغاز یک جنگ تجاری جهانی منجر شوند، تورم را افزایش دهند و رشد اقتصادی را کاهش دهند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس ارزیابی‌ بیشتر اقتصاددانان، این حرکتِ مخاطره‌آمیز اقتصاد را در معرض رکود قرار می‌دهد و اتحادهای چند دهه‌ای را از بین می‌برد.
این گزارش می‌افزاید که سیاست‌های آقای ترامپ ممکن است باعث کند شدن رشد اقتصادی شود، زیرا مصرف‌کنندگان و مشاغل ممکن است با افزایش شدید قیمت خودرو، لباس و سایر کالاها مواجه شوند.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: