تشدید سرکوب از طریق سانسور فضای مجازی
یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰
درست در شرایطی که کارگران پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی برای تحقق خواسته های برحق خود چهل روز است در اعتصاب سراسری بسر می برند، در شرایطی که مردم قهرمان خوزستان در اعتراض به بی آبی به خیابان آمدند، خیزش توده ای برپا کردند و با بانگ رسا شعار مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر خامنه ای سر دادند، در شرایطی که کارگران هفت تپه برای پیگیری خواسته هایشان موج تازه ای از اعتصاب را آغاز کردند، در شرایطی که بازنشستگان یکشنبه ها را به روز فریاد خواسته هایشان تبدیل کرده اند، در شرایطی که همه جا فریاد همبستگی با کارگران اعتصابی و خیزش آب در خوزستان به گوش می رسد، در حالی که هیولای مرگبار کرونا به زندگی مردم چنگ انداخته است و خیزش در خیابان با گلوله و گاز اشک آور پاسخ می گیرد و اعتصاب در کارخانه با حیله و نیرنگ و دروغ، درست در چنین شرایطی مجلس شورای اسلامی رژیم طرحسانسور فضای مجازی را به تصویب رسانده است.
مجلس اسلامی رژیم در روز چهارشنبه ششم مرداد طرحی به تصویب رسانده است تحت عنوان «صیانت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» تا هر گونه دسترسی آزاد به اخبار و اطلاعات را بشدت محدود کنند. بر اساس پیش نویس این طرح فروش “وی پی ان” و فیلترشکن خارج از نظارت حکومت جرم انگاری شده و مجازات حبس برای آن در نظر گرفته شده است. هدف اصلی طرح، فیلترینگ گسترده شبکه ها و خدمات اینترنتی به روی مردم ایران است. سران رژیم در شرایطی فیلترینگ شبکه های اجتماعی و خدمات اینترنتی را در دستور کار خود قرار داده اند که می دانند کارگران اعتصابی نفت و پتروشیمی، کارگران اعتصابی هفت تپه، سازماندهندگان خیزش خوزستان، بازنشستگان، دانشجویان و معلمان و دیگر اقشار معترض جامعه از شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی و سازماندهی اعتراضات خود وسیعا استفاده می کنند.
ده سال پیش به دستور خامنه ای “شورای عالی فضای مجازی” مرکب از رئیس جمهور، رئیس قوۀ قضائیه، رئیس مجلس، وزیر دفاع، فرماندۀ کل سپاه پاسداران، فرماندۀ نیروی انتطامی جمهوری اسلامی، دادستان کل کشور، و رؤسای صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی، وزیر ارتباطات و وزیر اطلاعات تشکیل شد. هدف اصلی شورای عالی فضای مجازی سانسور شبکههای اجتماعی و کنترل کامل و روزانۀ امنیتی فعالیتهای مردم در داخل و خارج ایران بود. یکی از اهداف تشکیل این نهاد راه اندازی شبکههای مجازی اسلامی اینترنت تحت عنوان به اصطلاح “مرکز ملی فضای مجازی” بود. تا بلکه بتوانند بدیلی باشند در مقابل شبکههای دنیای مجازی در سطح جهانی و بتوانند مردم ایران به وِیژه جوانان را جذب سیاستها و تبلیغات دروغپردازانه و خرافی رژیم کنند. در واقع وظیفه و رسالت اصلی شورای عالی فضای مجازی با آن ترکیبی که داشت ایجاد ابزار امنیتی و پلیسی دیگری در فضای مجازی برا ی جلوگیری از امکان ارتباط مردم در جهت هماهنگ ساختن اعتراضات شان بود. “نگرانی و سراسیمه گی رژیم به ویژه از آنجا شدت می گیرد که به اعتراف مسئولان رژیم پس از ده سال از تشکیل و فعالیت “شورای عالی فضای مجازی رژیم “، تعداد کاربران ایرانی فعال در تلگرام حدود ۵۰ میلیون تخمین زده میشود. پس از تلگرام، رتبه دوم واتساپ با حدود ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جایگاه دوم و اینستاگرام با ۴۷ میلیون کاربر در جایگاه سوم قرار دارند. درحالی که شبکههای دست ساز سامانۀ ملی رژیم نه تنها در میان مردم ایران بلکه حتی درمیان مسئولان رژیم نیز اعتباری ندارند و آنرا به کار نمی گیرند. از نظر مردم این شبکه های ابزار امنیتی و جاسوسی رژیم علیه مردم به شمار می روند. به این اعتبار رژیم در رویارویی با مردم در این عرصه شکست مفتضحانه خورده است.
اما بلای جان حکومت اسلامی نه تلگرام و اینستاگرام و دیگرشبکه های فضای مجازی بلکه اعتصابات متحدانه و سراسری کارگران، اعتراضات توده ای، مبارزات روزمرۀ زنان، اعتراضات سراسری بازنشستگان، معلمان و پرستاران، دانشجویان و دیگر اقشار اجتماعی است که روزانه در خیابانها و مراکز کار با اعتصاب و تجمع های اعتراضی خواست و مطالبات خود را برای نان، کار، آزادی و تآمین یک زندگی شایستۀ انسانی به میان میآورند و رژیم جمهوری اسلامی از برآورد کردن آن مطالبات درمانده و ناتوان است. دستگاه روحانیت و ایدئولوژیک رژیم هم در مشروعیت بخشی به اینهمه فقر فلاکت و محرومیت به بن بست رسیده است. دراین میان توده های مردم کارگر و زحمتکش در ایران از شبکههای اجتماعی به عنوان ابزار خبر رسانی و ابزار برقراری ارتباط میان خود برای پیشبرد امر مبارزه شان استفاده می کنند. حکومت سرمایه داری فاسد و جنایتکار جمهوری اسلامی به خیال خود با سانسور و بستن شبکههای فضای مَجازی می تواند کانال ارتباطی فعالین و پیشروان اعتراضات اجتماعی و تودهای را قطع نماید تا بلکه روند رو به گسترش مبارزات آنان را کند نماید و چند صباحی بر تداوم حاکمیت ننگینش بیافزاید.
اما بدون شک همان گونه که رژیم تاکنون نتوانسته با سانسور و فیلترینگ و زندان و شکنجه و اعدام جلو گسترش این روند را بگیرد، از این به بعد نیز موفق نخواهد شد. زیرا تودۀ میلیونی کاربران هوشمند فضای مجازی در ایران همچنان که تاکنون توانسته اند از فیلترهای رژیم عبور نمایند، اینک نیز با تجارب و علوم و فنون تخصصی بیشتری که آموخته اند راحتتر از گذشته دیوار سانسور رِژیم اسلامی را درهم خواهند شکست و وسائل ارتباطی برای مبارزات و فعالین و پیشروان جنبشهای اجتماعی را در اختیارشان قرار خواهند داد و جمهوری اسلامی را در رسیدن به اهداف ضد انقلابی اش ناکام خواهند گذاشت.