چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ | 13 - 11 - 2024

Communist party of iran

تروریست شناختن سپاه پاسداران با کدام اهداف؟


نمایندگان پارلمان اروپا در روز پنجشنبه ۲۹ دیماه با تصویب قطعنامه ای از شورای اروپا و دولتهای عضو خواستند که سپاه پاسداران و نیروهای وابسته به آن، از جمله بسیج و سپاه قدس را به فهرست نیروهای تروریستی اضافه کنند. قطعنامه در عین حال از اتحادیه اروپا میخواهد که تحریم “اشخاص و نهادهای مسئول در نقض حقوق بشر” را افزایش داده و برخی مقامات را از جمله” علی خامنه ای، ابراهیم رئیسی، محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور و 227 نماینده مجلس که اعدام ها را پشتیبانی کرده بودند، بنیاد شهید و بنیاد مستضعفان” را تحریم کند.  نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه ضمن محکومیت صدور احکام اعدام و اعدام معترضان شرکت کننده در اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران، خواستار توقف فوری و بدون قید و شرط روند اجرای اعدام‌ها و صدور احکام اعدام بیشتر از سوی جمهوری اسلامی ایران شدند. قطعنامه از جمهوری اسلامی میخواهد که به سرکوب شهروندان خود پایان دهند و حق برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز را به رسمیت شناخته و تضمین کنند. البته تصویب این قطعنامه هیچگونه ضمانت اجرائی برای دولتهای اروپائی ندارد. ظاهرا نمایندگان پارلمان اروپا  احساساتشان از خشونت لجام گسیخته جمهوری اسلامی علیه زنان و مردان آزادیخواه و برابری طلب ایران که بیش از چهار ماه است علیه این رژیم مبارزه می کنند و سینه سپر کردەاند جریحه دار شده و چاره ای جز تصویب یک قطعنامه علیه ارگانهای سرکوبگر رژیم نداشتەاند. 


بر هیچ ناظر سیاسی بی غرضی پوشیده نیست که تروریسم یکی از پایه های حاکمیت رژیم جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته بوده است و سپاه پاسداران بازوی تروریسم جمهوری اسلامی در داخل و خارج از مرزها علیه مخالفین سیاسی بوده است. سپاه پاسداران و دیگر ارگانها و مقامات رژیم در بیش از چهار دهه گذشته بطور مستقیم در سرکوب و کشتار مردم ایران دست داشته اند. هنوز چند هفته از به قدرت رسیدن ضد انقلاب اسلامی نگذشته بود که با تهاجم به  زنان،  ماشین سرکوبشان را صیقل دادند. در پی آن کردستان و ترکمن صحرا را به خون کشیدند. در طی تمام این سالها با تکیه بر میلیتاریزه کردن کردستان سیاست ترور مخالفین را پیش برده اند. صدها نفر از اعضا و هواداران احزاب سیاسی اپوزیسیون در کردستان عراق را ترور کردند. در دهه شصت هزاران نفر در درون و بیرون زندانها را به قتل رساندند. رژیم جمهوری اسلامی طی تمام این سالها رکورددار اجرای مجازات اعدام در جهان بوده است. همین رژیم با تکیه بر سپاه پاسداران و نیروهای زیر مجموعه آن خیزش دی ماه ۹۶ را سرکوب کرد، در آبان ۹۸  بیش از هزار و پانصد نفر از مردم معترض را به قتل رساندند، هزاران نفر را زخمی و صدها نفر را به حبس طولانی مدت محکوم کردند. گروههای تروریستی رژیم  در پایتخت های اروپائی از برلین تا وین و بروکسل اقدام به ترور مخالفین سیاسی نمودند. سپاه قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران در سرکوب اعتراضات مردم سوریه و عراق و سازماندهی گروه های تروریستی در این کشورها نقش داشته است. در تمام این سالها برای اتحادیه اروپا دفاع از حقوق بشر و مخالفت با موج اعدام ها همیشه تابعی از منافع اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک آنها در مناسبات با رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی بوده است. حتی زمانی که گروهی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به رژیم جمهوری اسلامی در مورد پرونده کشتار زندانیان در تابستان سال ۱۳۶۷ هشدار داده و آن را جنایت علیه بشریت بحساب آوردەاند، دولت های اروپایی هیچ اقدامی علیه این رژیم انجام ندادند. در طول این دوران دولت های اروپایی چشمانشان را بر روی این جنایات بستند و تحت لوای ” دیالوگ انتقادی” مناسبات خود را با این رژیم گسترش دادند.


پارلمان اروپا تازه به فکر این افتاده که سپاه پاسداران را در لیست نیروهای تروریست قرار دهد. روشن است که نفس قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی،  پیامدهای سیاسی و اقتصادی سنگینی برای جمهوری اسلامی در بر خواهد داشت و این رژیم را در سطح بین المللی منزوی تر و رسواتر می کند. این اقدام پارلمان اروپا در شرایط کنونی قبل از هر چیز نتیجه جنبش انقلابی جاری در ایران است که بیش از چهار ماه است به رغم سرکوب های خونین تداوم دارد و بازتاب گسترده و بی سابقه جهانی پیدا کرده است. اکنون برای افکار عمومی جهان روشن شده است که دولت های اروپایی و دیگر دولت های سرمایه داری جهان با چه رژیم جنایتکاری به عنوان نماینده مردم ایران مناسبات رسمی برقرار کردەاند. واقعیت این است اگر پارلمان اروپا  از یک طرف برای جلب نظر افکار عمومی سپاه پاسداران را در لیست نیروهای تروریست قرار می دهد و در دفاع از حقوق بشر اعدام ها در ایران را محکوم می کند، اما هنوز امید خود را به اصلاح طلبان حکومتی و جناحی از همین رژیم جمهوری اسلامی برای شکل دادن به آلترناتیو مورد نظر خود از دست ندادەاند. دولت های اروپایی روی فشار بر سپاه پاسداران و حلقه بیت رهبری به منظور تشدید اختلاف در درون حکومت اسلامی حساب باز کردەاند. دولت های اروپایی در فکرشکل دادن به بدیل حکومتی برای دوره پسا جمهوری اسلامی هستند. نباید فراموش کرد که همین دولتهای امپریالیستی با پرچم دفاع از حقوق بشر و دمکراسی دستکم در دو دهه گذشته شیرازه بسیاری از جوامع در منطقه خاورمیانه را از هم پاشاندند و هر زمان هم که لازم شد آنگونه که درافغانستان دیدیم با همین تروریستها کنارآمدند.


یکی دیگر از فاکتورهای موثر در قرار دادن سپاه پاسداران در لیست نیروهای تروریست از جانب پارلمان اروپا که دولت بریتانیا پرچم دار آن است تغییراتی است که در مناسبات بین المللی از زمان آغاز تهاجم روسیه به این سو صورت گرفته است . در این جنگ نیابتی، دولتهای اروپائی و آمریکا  صدها میلیارد دلار کمک و اسلحه به اوکراین ارسال کرده اند و آشکارا بر طبل جنگ تا پیروزی می کوبند. بسیاری از دولت های اروپایی اعلام کردەاند که این جنگ را تا شکست کامل روسیه ادامه می دهند. در این میان سیاست جمهوری اسلامی در قبال این جنگ امپریالیستی در اوکراین و قرار گفتن آن در کنار دولت روسیه در تقابل با استراتژی پیمان نظامی ناتو است. بی جهت نیست که قطعنامه خواستار “اقدامات محدود کننده” علیه جمهوری اسلامی شده است که اشاره روشن به ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه از جانب جمهوری اسلامی دارد که در جنگ با اوکراین به کار گرفته میشوند.


واقعیت این است که دفاع از حقوق بشر و یا جدال و مماشات دولت های غربی با جمهوری اسلامی همواره تابعی از منافع اقتصادی و سیاسی آنان بوده و هیچ زمانی ربطی به منافع مردم ایران نداشته است. هر گونه امید بستن یا داشتن کوچکترین توهم  به  سیاستهای به اصطلاح “بشردوستانه ” این دولتها سمی کشنده جهت پیشروی خیزش انقلابی جاری است. سرنوشت جمهوری اسلامی را خود جنبش انقلابی توده های بپاخاسته مردم ایران باید رقم بزند.


شبکه تلویزیون حزب کمونیست ایران و کومه له

https://alternative-shorai.tv

https://cpiran.org

https://komala.co

اشتراک در شبکه های اجتماعی: