پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ | 26 - 12 - 2024

Communist party of iran

بیانیەی اعتراضی ۷۶ خبرنگار و روزنامه نگار

۷۶ روزنامه نگار و خبرنگار با انتشار بیانیه ای نسبت به بازداشت امیرعباس آذرم‌وند و مجید سعیدی اعتراض کردند. در این بیانیه آمده است:


روزنامه‌نگاران تنها در صورت داشتن آزادی بیان و نقد و پرسشگری است که می‌توانند پرچمدار روشنگری در جامعه باشند و بازداشت و دستگیری روزنامه‌نگاران مصداق بارز نقض آزادی بیان در جامعه است. چنانکه در ماده چهارم قانون مطبوعات نیز آمده است: «هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد، برای چاپ مطلب یا مقاله‌ای در صدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید و یا به سانسور و کنترل‌نشریات مبادرت کند.» این قانون باید شامل حال روزنامه‌نگاران به عنوان اصحاب رسانه نیز باشد. با اینحال ماموران امنیتی وزارت اطلاعات روز دهم شهریور ماه ۱۴۰۰ با در دست داشتن حکم «تبلیغ علیه نظام» اقدام به تفتیش منزل و بازداشت امیرعباس آذرم‌وند، خبرنگار اقتصادی روزنامه صمت کرده و پس از گذشت ۱۲ روز او را در انفرادی بند ۲۰۹ اوین نگهداری می‌کنند. همچنین مجید سعیدی، عکاس خبری روزنامه شرق نیز در حالیکه در حال تهیه گزارشی از وضعیت آوارگان افغانستانی به استان آذربایجان غربی سفر کرده بود، از روز سوم شهریور ماه در شهر خوی در بازداشت به سر می‌برد. ما به عنوان بخشی از اهالی رسانه، بازداشت همکارانمان امیرعباس آذرم‌وند و مجید سعیدی را نمونه آشکار نقض آزادی بیان می‌دانیم.

در عین‌حال ادامه برخورد نهادهای قضایی با خانواده آذرم‌وند نیز حاکی از بی‌احترامی به جامعه روزنامه‌نگاری کشور بوده است. از آن زمان که امیرعباس آذرم‌وند در منزل پدری‌اش دستگیر شد تاکنون، خانوده او با جواب‌های ضدونقیضی از سوی دستگاه قضا مواجه بوده‌اند. پس از گذشت پنج روز از بازداشت امیرعباس، نهادهای قضایی در ابتدا به پدرش اعلام کردند که با تامین وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی می‌تواند زمینه آزادی فرزندش را فراهم کند. این در حالی است که تامین چنین وثیقه‌ای در توان خانوده آذرم‌وند نبوده و زمانی که این موضوع را به نهادهای قضایی اعلام کردند با این پاسخ مواجه شدند که در صورت تامین وثیقه هم خبری از آزادی نیست و بازداشت همچنان ادامه دارد.
درحالیکه در یک جامعه آزاد، دستگاه قضا باید به طور ویژه به عنوان نهاد تضمین‌کننده آزادی بیان برای روزنامه‌نگاران عمل کند، بازداشت روزنامه‌نگاران و تعیین وثیقه‌های سنگین برای آزادی آنها چیزی جز نقض آشکار آزادی بیان نیست.

نقض آزادی بیان که منجر به دستگیری امیرعباس آذرم‌وند، روزنامه‌نگار اقتصادی و مجید سعیدی، عکاس خبری شده است و روند غیرشفاف دادرسی و پاسخ‌های ناروشن و گمراه‌کننده به خانواده‌ها، ما را بر آن داشت تا اعتراض‌مان را با نوشتن این نامه به گوش جامعه برسانیم. در بخشی از اصل سی‌ودوم قانون اساسی آمده است که: «در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد.» این در حالی است که تا لحظه نگارش این نامه بیش از یک هفته از بازداشت امیرعباس آذرم‌وند می‌گذرد و پرونده او همچنان در اختیار نهادهای امنیتی است و به دادگاه ارجاع نشده است.

ما روزنامه‌نگاران امضا کننده این نامه، از یک سو خواستار تضمین آزادی بیان برای روزنامه‌نگاران و عکاسان خبری و آزادی بی‌قید و شرط امیرعباس آذرم‌وند و مجید سعیدی بدون درخواست وثیقه‌های سنگین که خارج از توان خانواده آنهاست هستیم و از سوی دیگر خواهان ایجاد شفافیت در روند بررسی پرونده متهمان و اطلاع‌رسانی موثق به خانواده‌های افراد بازداشت شده هستیم.

اسامی امضاکنندگان:

۱. آشوری امین
۲. آقازاده محمد
۳. احقاقی راضیه
۴. احقاقی مرضیه
۵. امیری مرضیه
۶. امینی مائده
۷. انواری امیرهادی
۸. اینانلو سهند
۹. ایوبی علی
۱۰. باباخانی الهام
۱۱. باقری نگین
۱۲. بداغی احسان
۱۳. پیرولی علی
۱۴. ترابی آرش
۱۵. تهرانی فرزانه
۱۶. جزینی مهسا
۱۷. جمشیدیان شیرین
۱۸. حامدی نیلوفر
۱۹. حبیب‌زاده شکوفه
۲۰. حسینی مجتبی
۲۱. حلاج نیشابوری شاهد
۲۲. حمیدی محمد
۲۳. خداکرمی سجاد
۲۴. خسروی عاطفه
۲۵. خلیلی پور دارستانی علی
۲۶. درویشی کیانوش
۲۷. دهکی رضا
۲۸. رجبی فاطمه
۲۹. رحیمی مجتبی
۳۰. رسولی نرگس
۳۱. روزبهانی مهدی
۳۲. زهرانی مرجان
۳۳. سالم علی
۳۴. سایش سمیه
۳۵. سبزی سارا
۳۶. سلطان‌بیگی نسیم
۳۷. سلگی هادی
۳۸. سلیمانی آرمین
۳۹. شعاعی شیما
۴۰. شفیعی سعیده
۴۱. شکرانی مریم
۴۲. شمس عاطفه
۴۳. شیراوند میلاد
۴۴. صادقی ماندانا
۴۵. صفاری ژوبین
۴۶. صفری زینب
۴۷. عابدی پیام
۴۸. علوی میلاد
۴۹. عیار هادی
۵۰. غریب حامد
۵۱. فاضلیان پانید
۵۲. فاطمی ثمر
۵۳. فرج الهی کاظم
۵۴. فرشید آرزو
۵۵. فشخامی یغما
۵۶. فکور کامیار
۵۷. فلاحی فریماه
۵۸. قاضی زاده نسیم
۵۹. کریمی روزبه
۶۰. کلهر امیر
۶۱. کیمیایی هدیه
۶۲. گلفر ساسان
۶۳. گمار فرزاد
۶۴. گودرزی مظاهر
۶۵. محمدی آسو
۶۶. محمدی الناز
۶۷. محمدی الهه
۶۸. محمدی فرزین
۶۹. محمودی عاطفه
۷۰. مرادی عاطفه
۷۱. مکی شادی
۷۲. ملکی الموتی رفیع
۷۳. ناصری علی
۷۴. نجفی علیرضا
۷۵. هزاره مقدم نسرین
۷۶. وحیدیان مریم

اشتراک در شبکه های اجتماعی:

تگ ها :

بيانيه