دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ | 20 - 01 - 2025

Communist party of iran

بیانیەای با امضای٣٤٠٠ نفر در داخل و خارج ایران در اعتراض به حکم اعدام برای پخشان عزیزی

در ادامه اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی، هزاران نفر در بیانیه‌ای تازه ضمن اعلام اعتراض (جدی) تأکید کردند که : «اعدام پخشان عزیزی، زخمی بر وجدان ما خواهد بود».


۳٤۰۰ نفر از هنرمندان، نویسندگان، شاعران، روزنامه‌نگاران، فعالان مدنی، سیاسی و مذهبی و دانشجویی، وکلا و شهروندان در داخل و خارج از ایران در این بیانیه که روز یک‌شنبه ۳۰ دی‌ماه، منتشر شد، نوشته‌اند: «هیچ جامعه‌ای با ریختن خون انسان‌ها عادلانه‌تر نخواهد شد. در مسیر عدالت، هیچ جایی برای کلمهٔ اعدام وجود ندارد». پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال مدنی، اوایل مرداد امسال در دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام (بغی) از طریق عضویت در گروه‌هایی که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کرده‌اند به اعدام محکوم شد.


خانم عزیزی پیش از این مدتی به عنوان مددکار به کردستان سوریه رفته بود و به زنان ایزدی که از دست داعش گریخته بودند، امدادرسانی می‌کرد. وکیل این زندانی سیاسی چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه اعلام کرد حکم اعدام صادره از شعبه ۲٦ دادگاه انقلاب تهران، به‌رغم ایرادات شکلی و ماهوی متعدد، در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تأیید شده است. در واکنش به انتشار این گونه اخبار و در ادامهٔ اعتراض در داخل و خارج به احتمال اعدام خانم عزیزی، امضاکنندگان بیانیه تازه نوشته‌اند: «ما این بار نه به عنوان هنرمند یا فعال مدنی یا هر چهرهٔ دیگری، به عنوان مردم به درد آمده‌ای، به عنوان شهروندان این‌‌ کشور، خانواده‌های ایرانی، که در برابر هر گونه ستمی تکلیفی برای خود احساس می‌کنیم، اعتراض جدی خود را به حکم اعدام پخشان عزیزی اعلام می‌کنیم.»


آتش شاه‌کرمی و آتفه چهارمحالیان، هنرمند، آتنا دائمی و آرش صادقی، فعال مدنی و حقوق بشر، آزاده مختاری، خبرنگار، اسماعیل بخشی و اسماعیل عبدی، فعال مدنی، الناز رکابی، ورزشکار، و الهام مدرسی و الهه توکلیان،‌ از آسیب‌دیدگان اعتراضات ۱٤۰۱، از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند. پیشتر هم تعدادی از فعالان و زندانیان سیاسی اعتراض خود را به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی اعلام کرده‌اند؛ از جمله نرگس محمدی که تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، را نشان از عزم جمهوری اسلامی برای شدت بخشیدن به سرکوب زنان و انتقام از جنبش «زن، زندگی، آزادی» خوانده است.

اشتراک در شبکه های اجتماعی: